مردم جهان فوتبال را دوست دارند. چرا که به آنها هیجان می دهد، عشق می دهد... این عشق را می توانی در اتاق پسری بینی که دیوار های اتاقش پر شده از عکس های علی کریمی، فرهاد مجیدی یا مسی و رونالدو.
اینجا شهر مونیخ است. باران به شدت می بارد. هوا کمی سرد شده، دور برگشت مرحله نیمه نهایی لیگ قهرمانان اروپا در حالی بین دو تیم بایرن مونیخ و رئال مادرید برگزار می شود که بازی رفت در استادیوم سانتیاگو برنابئو 2 بر 1 به نفع مادریدی ها به پایان رسیده است. بازیکنان یک به یک وارد چمن سبز و یکدست استادیوم زیبای آلیانز آرنا می شوند، از یک سو ستارگان رئال و از سوی دیگر ستارگان بایرن، بازی با سوت کشدار داور آغاز می شود. صدای تشویق هواداران در ورزشگاه با هیاهو و شور و شوق به گوش می رسد. آلمان ها توپ و میدان را در اختیار دارند، پی در پی حمله می کنند و می خواهند نتیجه بازی رفت را جبران کنند. مهاجم بایرن در موقعیت خوبی قرار دارد، توپ در محوطه جریمه روی سر او فرود می آید و او به زیبایی گل نخست بایرن را وارد دروازه رئال می کند. هیجان در ورزشگاه به اوج خود می رسد، بازی با حساسیت وصف ناشدنی ادامه پیدا می کند. هواداران سرمای هوا و بارش باران را فراموش کرده اند و فوتبال و هیجان و زیبایی اش رخ می تاباند....
-
حال تصور اینکه طرفداران این دو تیم هنگام مشاهده این بازی چه حسی دارند بسیار ساده است. اما نه فقط برای آنان که در ورزشگاه حاضرند، بلکه برای هر بیننده ی تلویزیونی هم جذاب و تماشایی خواهد بود. و جذبه و کشش ورزش فوتبال همینجاست که معلوم می شود. هیجان در فوتبال هر کسی را از هر صنف و سلیقه و مقامی پای تلویزیون میخکوب می کند.
جسمی گرد زیر پاها به حرکت در می آید، پاس داده می شود، شوتی زده می شود،گلی به ثمر می رسد، بله این است فوتبال ... تاریخچه پدید آمدن ورزش چشم نواز فوتبال به سال ها قبل از میلاد مسیح برمی گردد. اما فوتبالی که امروزه شاهد آن هستیم در سال 1866 در انگلستان شکل گرفت و به تدریج پیشرفت کرد تا اینکه در سال 1904 سازمان فیفا شکل گرفت. فدراسیون بین المللی فوتبال – فیفا در 21 مه 1904 در شهر پاریس فرانسه بنیانگذاری شد و تاکنون 209 تیم بصورت رسمی به عضویت فیفا در آمده اند. با به وجود آمدن فیفا ورزش فوتبال در تمام دنیا پراکنده شد و تمامی مردم جهان از زیبایی های این ورزش لذت بردند تا اینکه در سال 1930 با شروع اولین جام جهانی در اروگوئه، فوتبال به پدیده ای همه گیر ، به وسعت کل جهان تبدیل شد.
جرات می خواهد بتوانی جام قهرمانی را در کشوری که پرافتخار ترین تیم جام جهانی ست بالای سر ببری. وقتی فلیپ لام جام قهرمانی را در ورزشگاه ماراکانای برزیل بالای سر می برد شگفتی های فوتبال رقم می خورد. وقتی کاملا شگفت زده می شوید که بخاطر آورید ژرمن ها در جام بیستم در مرحله نیمه نهایی 7 بر 1 برزیل میزبان را شکست داده اند. جام جهانی فوتبال بالاترین سطح رقابت های ورزش فوتبال در سرتاسر جهان است. همانطور که اشاره شد این رقابت ها برای اولین بار در سال 1930 در کشور اروگوئه برگزار شد که با قهرمانی کشور میزبان نیز به پایان رسید. این رقابت ها بطور منظم هر چهار سال یک بار برگزار می شود و تنها در سالهای ۱۹۴۲ و ۱۹۴۶ و به علت جنگ جهانی دوم برگزار نشدهاست. تا به امروز بیست جام جهانی برگزار شده است. از میان بیش از 60 کشوری که تا کنون این رقابت ها را تجربه کرده اند، تنها 8 تیم به قهرمانی رسیده اند. برزیل تنها تیمی است که در تمامی این رقابت ها حاضر بوده و با پنج قهرمانی پر افتخارترین تیم جام جهانی محسوب می شود. آلمان و ایتالیا نیز پس از برزیل با چهار قهرمانی پرافتخارترین ها هستند.
حال برویم به حدود یک سال و نیم پیش به یکی از محله های شهر تهران، هوا تازه تاریک شده، تیم ملی ایران در استادیوم بلو هوریزونته برزیل در مقابل تیم ملی آرژانتین بازی می کند. صدای گزارشگر بازی به وضوح از خانه ها به گوش می رسد، بازی مساوی پیگیری می شود که در دقیقه 93 لیونل مسی فوق ستاره آرژانتین در فاصله چند ثانیه مانده به پایان بازی توپ را به شکل فوق العاده ای وارد دروازه ایران می کند. امید ها برای گرفتن یک امتیاز از آرژانتین (نایب قهرمان جهان) از بین می رود اما مردم از خانه ها بیرون می آیند، از ماشین ها پیاده می شوند و شادی می کنند !! چرا؟؟ واقعا چرا مردم از شکست ایران خوشحال بودند؟؟ به این دلیل که فوتبال تنها ورزشی است که برای لذت بردن از آن صرفا گرفتن نتیجه لازم نیست، مردم از شکست ایران خوشحال نبودند، بازی خوب ایران باعث خوشحالی مردم بود. دیدن چنین لحظه هایی بار دیگر زیبایی ها و مرزهای وسیع فوتبال را به خاطر مان می آورد...
فوتبال نام های دیگری هم در طول تاریخ داشته است. از جمله ساکر، بازی زیبا، بازی جهانی و ورزش پادشاه. در حال حاضر فوتبال حد و مرزی ندارد. برای اینکه بتوانی فوتبال را تجربه کنی و از آن لذت ببری فقط به چند متر زمین آزاد و یک توپ گرد نیاز است. وقتی پسرکی را می بینی که ساعت ها زیر گرمای آفتاب سوزان تابستان توپی پلاستیکی را به دیوار می کوبد و در برگشت با تمام توانش باز هم به آن ضربه می زند و بارها این کار را تکرار می کند، می توان به این نکته رسید که دنیای توپ گرد حتی به صورت انفرادی هم آنقدر شیفتگی دارد که آن پسر بچه را در ظل آفتاب مشغول کند. فوتبال به طور رسمی بین دو تیم 11 نفره و در زمینی به طول 90 تا 120 و به عرض 45 تا 90 متر در دو زمان 45 دقیقه ای برگزار می شود.
فوتبال باشگاهی از دیگر ابعاد جذاب این ورزش است که بیشتر هواداران فوتبال را مشغول خود کرده است. باشگاه فوتبال شفیلد با بیش از 158 سال سابقه در سال 1857 در شهر شفیلد انگلستان تاسیس شد. این باشگاه قدیمی ترین باشگاه رسمی فوتبال است. مردم امروزه فوتبال باشگاهی را به نام بارسلونا، رئال مادرید، منچستر یونایتد، بایرن مونیخ و ... می شناسند، باشگاه هایی که هر یک میلیون ها میلون هوادار در سراسر دنیا دارند و یک بازی در فینال لیگ قهرمانان اروپا بیش از 30 میلیون هوادار را پای تلویزیون ها می نشاند. لیگ قهرمانان اروپا یکی از قدیمی ترین رقابت های باشگاهی در دنیاست. قدمت این مسابقات به سال 1955 باز می گردد. تیم فوتبال رئال مادرید پرافتخارترین تیم در این رقابت هاست و در پنج دوره نخست این مسابقات قهرمان شده است.
یکی دیگر از هیجان انگیزترین رقابت های فوتبال باشگاهی در جهان، بازی های دو تیم پرطرفدار همشهری یا همان دربی ست. آرسنال – چلسی در لندن، پرسپولیس - استقلال در تهران، آث میلان – اینتر در میلان، گلاسکو رنجرز و سلتیک گلاسکو در گلاسکو، مثالی از دربی های هیجان انگیر هستند. اما ال کلاسیکو اسپانیا بین دو تیم غیر همشهری بارسلونا و رئال مادرید از پرهیجان ترین و پربازدیدترین بازی های باشگاهی در دنیا محسوب می شود، بطور میانگین هر بازی الکلاسیکو در جهان بیش از 130 میلیون هوادار فوتبال را پای تلویزیون می کشاند. نقل و انتقالات جنجانی بین این دو باشگاه نیز در نوع خود بی نظیر است. زمانی که لوئیز فیگو کاپیتان بارسلونا به رئال مادرید پیوست تماشاگران بارسلونا در نیوکمپ جهنمی برایش بر پا کردند. چنین تعصبی علاقه زائد الوصف هواداران فوتبال را می رساند. هوادارانی که برای حمایت از تیم و بازیکن مورد علاقه خود از هیچ چیز دریغ نمی کنند. در باد و باران و برف برای حمایت و تشویق تیمشان به ورزشگاه ها می آیند. در بازی های بورسیا دورتموند در طول یک فصل بطور میانگین بیش از 80 هزار نفر در ورزشگاه سیگنال ایدونا پارک حاضر می شوند. تیمشان را 90 دقیقه حمایت می کنند. هوادارانی که فقط برای حمایت تیم خود به ورزشگاه می آیند و جز پیروزی خواسته ای از تیم خود ندارند. تعداد زیادی در تمام طول بازی ایستاده تیم خود را تشویق می کنند، مشاهده این لحظات نشان گر این است که هوادار واقعی فوتبال برای پیروزی تیمش از خود می گذرد و پس از به دست آمدن پیروزی روزها و شاید هفته ها شاد است و این است قدرت بی نظیر و متحیر کننده فوتبال.
مردم جهان فوتبال را دوست دارند چرا که به آنها هیجان می دهد، عشق می دهد... این عشق را می توانی در اتاق پسری ببینی که دیوار های اتاقش پر شده از عکس های علی کریمی، فرهاد مجیدی و یا اینکه مسی و رونالدو . و یا همان تماشاگری که در استادیوم ساعت ها ایستاده تیمش را تشویق می کند. وقتی صحبت از فوتبال می شود همه شرکت می کنند و نظر می دهند. از صنحه های زیبای فوتبال به هم می گویند، از خاطرات خوبشان. از اینکه چگونه تیم محبوبشان پیروز مسابقه دیروز شده بود. ما با تشکیل تیمی حرفه ای و فوتبالی آماده ایم تا تمام زیبایی های فوتبال را به بهترین طرز و شکل ممکن به شما ارائه کنیم.