اداره ی یک باشگاه به طور قطع جنبه های بسیار فراوانی داره. چیزی که برای ما به عنوان هوادار جذاب ه بخش ورزشی و میوه ی حاصل از هماهنگی و رشد تمام بخش های یک باشگاه ه. ولی یک مدیر باشگاه موفق باید خیلی فراتر از این ها فکر کنه.
فلورنتینو پرز شاید تا قبل از دیشب، به عنوان یک شخصیت منفی و با ارفاق خنثی بین هواداری رئال مادرید، حداقل تو ایران، دیده می شده. مدیر باشگاهی که با خرج های میلیونی باشگاه رو از هویت خودش دور کرده و با دادن حقوق های سرسام آور به سوپر استار های دنیای توپ گرد فاکتور غیرت و تعصب رو از تیم زدوده. ولی واقعیت امر چیه؟ همیشه و همه جا به محض این که یه تیم کم هزینه به بردی نسبی دست پیدا می کنه شعار های "تعصب از پول قوی تره" و ... بر زبان همه جاری میشه. ولی واقعا تعصب از پول قوی تره؟
با شروع دوره ی اول مدیریت پرز از سال 2000 تا 2006، رئال مادرید جاه طلبی خود رو در راه تبدیل به ثروتمندترین باشگاه فوتبال حرفه ای دنیا آغاز کرد.
رئال مادرید در کنار باشگاه هایی مث بیلبائو، بارسلونا و اوساسونا، یه باشگاه مردمی محسوب میشه. به این معنا که رئیس باشگاه طی انتخابات و با رای هوادارای باشگاه به این سمت می رسه. امکان خرید سهام در رئال مادرید وجود نداره یعنی رئال مادرید بین مالکین مختلف تقسیم نمیشه، بلکه تنها امکان خرید حق عضویت وجود داره. در این مدل باشگاه ها امکان تزریق سرمایه شخصی به باشگاه وجود نداره. بلکه مدیریت باشگاه تنها امکان خرج کردن از محل درآمد های باشگاه رو داره. این درآمد ها از فروش محصولات باشگاه مث پیراهن و ساک ورزشی و سایر اقلام، حق پخش تلویزیونی و فروش بلیط تامین میشه.
فلورنتینو پرز در فاز اول مدیریتی خود، از همام ابتدا حساب ویژه ای روی جذب ستاره ها و محبوب کردن رئال مادرید از طریق جذب محبوب ترین ستاره های حال حاضر فوتبال دنیا، کرده بود. در اولین قدم برای این منظور با فروش قسمت عمده ای از زمین های تمرینی به کمپانی های مختلف، قرض اولیه ی 270 میلیون یورویی باشگاه رو صاف کرد. با از بین رفتن بدهی ها باشگاه قدرت خرید ستاره های مد نظر رو برای فاز اول سیاست کهکشانی ها پیدا کرد و درآمد حاصل از فروش محصولات این فوق ستاره های محبوب دنیای فوتبال، بر روی زمین های تمرینی رئال سرمایه گذاری شد.
در نتیجه اقدامات پرز، در سال 2007، از سوی آژانس تبلیغاتی BBDO، رئال مادرید با ارزش ترین برند فوتبال در اروپا شناخته شد. در سال 2010، مجله معتبر Forbes، ارزش رئال مادرید رو 1.323 میلیارد دلار تخمین زد. در این دوره طبق گفته ی شبکه خدمات حرفه ای Deloitte، رئال مادرید با درآمد 401 میلیون یورو، رتبه اول رو در بین باشگاه های فوتبال حرفه ای اروپا داشت. در طول فصل 2009-2010، رئال مادرید 150 میلیون یورو فقط از فروش بلیط، درآمد داشت که بالاترین میزان در فوتبال سطح اول اروپا بود. رئال مادرید همچنین با فروش تعداد 1.5 میلیون پیراهن در فصل، رتبه اول رو در فروش پیراهن، در بین باشگاه های اروپایی داره. در فصل 2010-2011 قبض حقوقی رئال مادرید به 169 میلیون یورو رسید که بعد از بارسلونا دومین حقوق بالای پرداختی رو در اروپا داشت، با این وجود نسبت قبض حقوقی به درآمد باشگاه، در رئال مادرید 43% بود که بهترین میزان در اروپا محسوب می شد.
بعد از ردیف کردن این همه عدد و آمار فقط به یه نتیجه میخوام برسم. چقدر خوب میشه که با یه دید بازتر به رئال و مدیریت فلورنتینو پرز نگاه کنیم. اخراج مکلله با اون وضعیت تحقیرآمیز به قدری منزجر کننده بود که هر مادریدیستایی تنها احساسش به پرز تنفر بود. ولی واقعیت امر اینه که با اصلاحات معدودی در شیوه مدریتش، به خصوص در دوره دوم، فلورنتینو پرز یکی از با ثبات ترین و لایق ترین مدیریت ها در تمام اروپا محسوب میشه. رئیس مچکریم.