این روزها به دلیل نوسات قیمت ارز نام صرافی و دلار بسیار به گوش می رسد به گونه ای که به بحث روز تبدیل شده و در کمتر گفتگو هایی که بین افراد صورت می گیرد پیش می آید صحبت از دلار و نرخ ارز نشود. صرافی ها به عنوان اولین مراکز عمومی که نرخ ارز و قیمت رسمی آن را به عامه مردم اطلاع می دهند از اهمیت خاصی برخوردارند و به عنوان یک مرجع برای تمامی افراد جامعه تبدیل شده اند.
تعریف صرافی
صرافی به معنای معامله است و این معاملات بر مبنای ارز انجام می شود؛ صراف ها پول رایج یک کشور و یا اوراق بهادار را به پول کشور دیگر تبدیل می کنند.
صرافی موسسه ای تجاری و مالی است که به وسیله ی مجوزهای قانونی که دارد فعالیت های مربوط مبادله و تبدیل ارز با دیگر ارزها را برای مشتریان خود به انجام می رساند.
تبدیل ارز می تواند به صورت یک تجارت مستقل باشد و یا ممکن است بخشی از خدمات ارائه شده توسط یک بانک و یا سایر موسسات مالی به حساب بیاید. سود تبدیل و مبادله ارز از خدمات مربوط به آن و یا از طریق تنظیم نرخ ارز و گرفتن کمیسیون به دست می آید.
صرافی می تواند به عنوان یک موسسه واجد شرایط برای تبادلات ارزی فعالیت داشته باشند و در اغلب موارد در بانک ها، فرودگاه ها و بازار که افراد بسیاری نیاز به تبادل ارز دارند دیده می شوند، اگرچه پول و ارز می تواند در بسیاری از موارد به صورت قانونی و یا غیر قانونی در دیگر محل ها نیز مبادله و خرید و فروش شود.
صرافی ها در رقابت با سایر هم صنفان خود در فروش ارز با قیمت بالاتر از ارزی که خریداری کرده اند سود خود را به دست می آورند. در نرخ ارز باید به قیمتی که رقبا اعلام می کنند توجه کرد و این مسئله می تواند به کنترلی که دولت بر روی نرخ خارجی دارد مربوط شود.
صرافی های تهران
تهران از جمله شهر های ایران است تعداد فراوانی صرافی و موسساتی که خدمات ارزی به مردم ارائه می کنند در آن یافت می شود. اگر سری به خیابان جمهوری و یا خیابان فردوسی تهران بزنید متوجه تعداد کثیری از صرافی ها می شوید که به صورت مجاز مشغول به خدمات رسانی هستند، در کنار این صرافی های مجاز نیز تعدادی افراد حضور دارند که به صورت غیر مجاز و در کنار خیابان به خرید و فروش ارز می پردازند که در اصطلاح عامه به آنان دلال نیز گفته می شود.
تهران به دلیل ماهیت پایتخت بودن و پرجمعیت بودن خود نیاز فراوانی به موسسات و صرافی های مجاز دارد تا از این طریق افراد جامعه بتوانند برای انجام معاملات ارزی خود به آن ها مراجعه کنند. ما در این مطلب لیستی از صرافی های تهران را در اختیار شما قرار خواهیم داد تا در مواقع نیاز بتوانید دسترسی راحتر و مناسب تری به آن ها داشته باشید.
عنوان |
صرافی آرمان چراغعلی و شرکا |
صرافی منصور زاده |
صرافی ادیب زاده |
صرافی مرتضوی تهرانی و شرکا |
صرافی رحمانیان و شرکا |
صرافی میانجی و شرکا |
صرافی قاسم چراغی |
صرافی درخشان |
صرافی منصور زرین قلم |
صرافی احمد باستان وشرکا |
برای پیدا کردن دیگر صرافی های تهران اینجا کلیک کنید و آدرس و شماره تماس آن ها را مشاهده نمایید.
ضوابط فعالیت صرافی ها
در ایران ضوابط و شرایط فعالیت صرافی ها از سوی بانک مرکزی تعیین و اعلام می شود و در چارچوب سیاست های ارزی این مرکز است که صرافی ها می توانند به فعالیت بپردازند. اغلب صرافی هایی که در کشور فعالیت می کنند شرکت و یا موسسه هستند و به صورت رسمی و با داشتن مجوز قانونی از سوی بانک مرکزی معاملات مربوط به تبادل ارز را به انجام می رسانند اما در بسیاری موارد دیده می شود که صرافی و یا صراف هایی هستند که به صورت غیر رسمی و غیر مجاز معاملات تبادل ارزی و پولی را انجام می دهند و در اصطلاح عامه به افرادی که این گونه و به صورت غیر مجاز مشغول به خرید و فروش ارز هستند دلالان ارز و یا دلالان بازار ارز گفته می شود.
فعالیت صرافی ها به دو گروه تقسیم می شود به گونه ای که صرافی های گروه اول تنها و فقط به خرید و فروش ارزهای رایج می پردازند و مسئولیت ها دراین صرافی ها محدود است اما در گروه دوم صرافی ها که مدل جامعی از آن ها هستند علاوه بر خرید و فروش ارز فعالیت های معاملاتی و فرآیندهای ارزی به صورت کامل انجام می گیرد.
نرخ ارز در صرافی
نرخ ارزی که در صرافی ها اعلام می شود دراصل مربوط به قیمت پایه ای است در معاملات بزرگ بین بانکی صورت می گیرد. نرخ ارز هر کشور متفاوت است و صرافی ها هر روز نرخ ارزهای مختلف را از طریق تابلوهایی که در پشت شیشه و یا دفتر خود نصب کرده اند اعلام می کنند.
نرخ ارز خارجی که در بازار ایران اعلام می شود معمولا خارج از دستور کار بانک مرکزی است و در خارج از مرزهای کشور تعیین می شود و بانک مرکزی هیچ دخالتی در تعیین نرخ ارز ندارد به همین دلیل است در ساعات اولیه صبح اگر برای خرید و یا فروش ارز به صرافی ها سر بزنید با جمله نرخ ارز نیامده روبرو می شوید.
نرخ دلار و ارز از جمله متغیر هایی است که تغییرات آن می تواند بسیاری از متغیرهای اقتصادی چون تورم، صادرات و واردات و یا قیمت سکه و یا ملک و مسکن را تحت تاثیر قرار دهد.
بهترین ساعات برای حضور در صرافی ها برای انجام معاملات و تبادلات ارزی 11 صبح است به دلیل این که بازار امارات در این ساعت فعالیت خود را آغاز می کند و اعلام نرخ ارز می کند و ساعت 5 بعد از ظهر آن هم به دلیل این که بازار پول آمریکا یا فارکس در این ساعت فعالیت خود آغاز می کند و اگر در این ساعات از روز به صرافی ها مراجعه کنید با تابلوی خاموش آن ها روبرو می شوید.
ارز هم مانند هر کالای دیگر یک قیمت نسبی و یک قیمت اسمی دارد، قیمت نسبی همان قیمتی است که به عنوان قیمت اصلی در اقتصاد تلقی می شود اما نرخ تورم داخلی هر کشور براساس قیمت اسمی تعیین می شود و اگر نرخ تورم در بلند مدت بالاتر از نرخ تورم خارجی باشد این عامل نشان دهنده کاهش ارزش پول داخلی و افزایش قیمت پول خارجی است و به دلیل این که تورم یک پدیده پولی است نشان دهنده سوء مدیریت می تواند باشد.