فرهاد مرادی در گفتوگو با خبرنگار ورزشی خبرگزاری فارس، درباره معاینات ورزشکاران اعزامی به بازیهای آسیایی اینچئون گفت: "حدود بهمن ماه طبق دستور کمیته المپیک کار معاینات ورزشکاران را آغاز کردیم. باتوجه به تقسیمبندی رشتهها و اولویتها بر اساس مدال ورزشکاران از فدراسیونها خواستیم تا ورزشکارانشان را برای معاینه به کمیته بفرستند."
وی ادامه داد: "ما از ورزشکاران تست قلب و عروق و اکوکاردیوگرافی میگیریم، ارتوپدی تخصصی و فوق تخصصی داریم که معاینات حرکتی را انجام میدهیم. توجه ما فقط سلامت نیست، بلکه نکاتی که به صورت تخصصی در عملکرد یک ورزشکار مؤثر باشد را هم مورد توجه قرار میدهیم. آزمایشات خون و ادرار هم انجام میشود. در کنار اینها تست روانشناسی، بیناییسنجی و دندانپزشکی را هم داریم. اگر در اقدام تشخیصی نیاز به رادیولوژی و سیتیاسکن باشد این کار را هم انجام خواهیم داد."
-جراحی، مشکل قلبی و اختلال استخوان حادترین مورد معاینه شده
دبیر کمیسیون پزشکی کمیته ملی المپیک، در پاسخ به این سؤال که در مراجعات ورزشکاران مهمترین مشکلات چه بوده تصریح کرد: "یک مورد جراحی داشتیم. در مواردی هم مشکل قلبی و اختلال استخوانی داشتیم. ورزشکاران را از ادامه فعالیت تا زمان حل مشکلشان منع کردیم. در برخی از ورزشکاران هم مشکلات عمدهای وجود نداشت. تمام توجه ما این است که ورزشکار در اوج خود ظاهر شود ضمن اینکه از دوپینگ هم پاک شود."
مرادی در پاسخ به این سؤال که در بحث دوپینگ برنامه شما برای ورزشکاران چیست، عنوان کرد:" این موضوع را بیشتر ستاد مبارزه با دوپینگ پیگیری میکند و نقش ما هماهنگکننده و عمده تلاش ما آموزش و پیشگیری است. از ورزشکاران اعزامی نمونه دوپینگ گرفته میشود اما اگر دهها بار هم نمونه بگیریم ممکن است ورزشکار تا قبل از مسابقه پاک باشد، اما 5 دقیقه قبل از مسابقه از ماده نیروزا استفاده کند."
وی با اشاره به اینکه در ایستگاههای معاینات پزشکی از ورزشکاران، یک ایستگاه برای آموزش دوپینگ تشکیل شده، خاطرنشان کرد:" ما از ورزشکاران درباره سابقه دارویی، معافیت دارویی و همچنین اگر سابقه دوپینگ داشته باشند سؤالاتی میپرسیم و مشاوره میدهیم. در کنار آنها معاینات تغذیه هم داریم."
-برنامه مخصوص غذایی به ورزشکاران
مرادی افزود: "به هر ورزشکار برنامه اختصاصی خودش را میدهیم، مثلاً در فوتبال 18 ورزشکار داریم که با توجه به خصوصیات مختلف جسمی و فیزیولوژی نیازهای تغذیهای متفاوتی دارند. اگر ورزشکاران نیاز به مکمل هم داشته باشند ما 27 مکمل مجاز را که مورد تأئید واداست شناسایی کردهایم که آنها میتوانند از کانالهای مجاز آن را دریافت کنند."
-دوپینگ مانند کوه یخی است که فقط قلهاش دیده میشود
دبیر کمیسیون پزشکی کمیته ملی المپیک، با بیان اینکه راه مقابله با دوپینگ نمونهگیری زیاد نیست، عنوان کرد: "دوپینگ مانند یک کوه یخی است که قله آن دیده میشود، اما بخش عمدهای که زیر آب است پنهان میماند. بنابراین باید فرهنگسازی صورت بگیرد و ورزشکاران با عوارض دوپینگ آشنا شوند. به عنوان مثال یک شناگر اگر میخواهد پیروز شود نیاز به غلبه بر اسید لاکتیک دارد تا اینکه قدرت عضلاتش را افزایش دهد، اما به دلیل نا آگاهی مادهای مصرف میکند که باعث میشود هم تست دوپینگش مثبت شود و هم اینکه نمیتواند موفق شود."
مرادی در پایان در پاسخ به این سؤال که فکر میکنید این معاینات چه زمانی خاتمه پیدا میکند، گفت: "ما سه ماه تا بازیهای آسیایی فرصت داریم، فدراسیونها همکاری کنند معاینات را انجام میدهیم. آنها اگر از ما مشاوره هم بخواهند کمکشان میکنیم."