افشین سنگچاپ از جمله بازیگرانی است که در فیلمها و سریالهای متفاوت و با نقشهای متنوعی حضور پیدا کرده است. از جمله کارهای مشهور افشین سنگچاپ میتوان به سریالهای نابرده رنج، متهم گریخت و لیسانسهها اشاره کرد. در این مقاله بیوگرافی و فعالیتهای افشین سنگچاپ آورده شده است.
بیوگرافی افشین سنگچاپ
افشین سنگچاپ متولد ۲۸ تیرماه سال ۱۳۴۷ در تهران است. او بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر است. افشین سنگچاپ فارغ التحصیل رشته بازیگری و کارگردانی از دانشگاه هنر است. او علاوه بر بازیگری در چندین کار تجربهی دستیار کارگردانی و بازیگردانی نیز دارد. آقای سنگچاپ علاوه بر حرفه بازیگری، به تدریس در موسسهی نگاه نو در شهر اهواز نیز مشغول بوده است.
شروع فعالیت
آقای سنگچاپ فعالیتش در تلویزیون را از سال ۱۳۶۰ و با حضور در برنامهی کودک محبوب النگ و دولنگ آغاز کرد. وی اولین تجربهی سینمایی خود را با فیلم دارا و ندار به کارگردانی و نویسندگی فریدون حسن پور و تهیه کنندگی تقی علیقلی زاد تجربه کرد.
ازدواج و خانواده
افشین سنگچاپ متاهل است و همسرش بهار حقیقی نام دارد. این زوج در سال ۱۳۷۵ ازدواج کردهاند و پس از ۱۲ سال صاحب یک فززند دختر به نام حورا شدند. بهار حقیقی متولد ۲۵ آذر ۱۳۵۱ در تهران است و فوق لیسانس بازیگری، کارگردانی از دانشکدهی هنر و معماری دارد. خانم بهار حقیقی تا به حال در تلویزیون بیشتر به عنوان مدیر برنامه ریزی و نویسنده فعالیت کرده است.
افشین در یک مصاحبه گفته که رمز خوشبختی آنها این است که او و همسرش هر دو قدر یکدیگر را دانسته و عاشقانه در خدمت فرزندشان هستند. او میگوید: «بزرگترین دغدغهام این است که شرمنده و سرافکنده خانوادهام نباشم و عزیزانم در سلامت و خوشی در کنارم باشند و همسرم بر این بارو بماند که سایبان خوبی برای او و دخترمان هستم.
افشین سنگچاپ دارای یک خواهر کوچکتر از خودش است. خواهرش متاهل بوده و دو فرزند دارد.
افشین سنگچاپ در سریال وارش
پخش سریال ۴۵ قسمتی وارش به کارگردانی احمد کاوری در آذر ماه ۱۳۹۸ از شبکه سه سیما آغاز شد. این سریال یک درام تاریخی عاشقانه و برگرفته از رمان مشهور «مهاجران» نوشته هاوارد فاست است. افشین سنگچاپ در این سریال در کنار بازیگرانی، چون مهدی امینی خواه، داریوش کاردان، رحیم نوروزی و ... حضور پیدا کرده است.
کم کاری افشین
افشین سنگچاپ طی یک انتقاد گفته است که «حرفهایها را تازهواردهای بدون کارنامه، خانهنشین کردهاند!» از نظر آقای سنگچاپ یک عده تازه وارد به عرصه سریالسازی وارد شدهاند که کارنامه و رزومه مشخصی ندارند، ولی باعثشدهاند کاربلدها و حرفهای کمکار شوند و از خانهنشینی رنج ببرند. او برای خانه نشینیاش دلیل دیگری نیز میآورد: «برای من افتخار بزرگی بود که سالها به عنوان بازیگر و بازیگردان در خدمت کارگردانان مختلف از جمله سیروس مقدم بودم، اما بعد از تولد دخترم حورا، احساس کردم بیشترین وقتم بیرون از خانه صرف میشود و لازم است مدت زمان بیشتری در اختیار خانوادهام باشم.»
چهرهی مناسب نقشهای منفی
افشین سنگچاپ در مورد اینکه چرا نقش منفی زیاد بازی میکند، اینطور میگوید: «چهره و فیزیک من بیشتر مناسب نقشهای خاکستری و عمدتاً منفی است. از این بابت هم به هیچ وجه ناراحت نیستم و معتقدم هر فیلمی هم به چهره مثبت و هم منفی نیاز دارد و همه تلاشم را میکنم تا در ارائه کاراکترهای منفی یا نیمه منفی، هر بار حرف تازهای برای گفتن داشته باشم. من مایل نیستم خودم را در یک شخصیت دو بار تکرار کنم. به همین دلیل یک بار منفی خشن هستم، یک بار منفی با چاشنیهای طنز، یک بار منفی صددرصد موذی و یک بار منفی ترسو، یک بار منفی ثروتمند یا فقیر و ...»
فعالیتهای حرفهای افشین سنگچاپ
کارهای سینمایی:
شانتاژ (۱۳۹۷)
درخونگاه (۱۳۹۶)
شام عاشقانه سهنفره (۱۳۹۵)
دو لکه ابر (۱۳۹۴)
نیم (۱۳۹۴)
جیببر خیابان جنوبی (۱۳۹۰)
مینیبوس (۱۳۸۹)
بیپولی (فیلم) (۱۳۸۸)
حوالی اتوبان (۱۳۸۷)
یکی بود یکی نبود (۱۳۷۹)
دارا و ندار (۱۳۷۸)
کارهای تلویزیونی:
محرمانه (۱۳۹۷)
فوق لیسانسهها؛ سروش صحت (۱۳۹۸)
پیدا و پنهان (تله فیلم)؛ حجت قاسمزاده اصل (۱۳۹۰)
لیسانسهها (۱۳۹۶)
در قصهها زندگی میکنند؛ داود بیدل (۱۳۹۵)
بیمار استاندارد (۱۳۹۵)
غیرعلنی (۱۳۹۴)
قاب خاطره (۱۳۹۴)
هفتسنگ؛ بازیگر مهمان (۱۳۹۳)
هشت بهشت (۱۳۹۳)
رهایی (۱۳۹۳)
تلهفیلم مرغ تخم طلا (۱۳۹۲)
یادآوری (۱۳۹۲)
مزرعه بیبی گندم (۱۳۹۱)
بچههای ما (۱۳۹۱)
یک دماغ ناقابل
تله فیلم مرگ عامیانه (۱۳۹۱)
تلهفیلم سپید مثل ستاره (۱۳۹۰)
تلهفیلم تلسکوپ (۱۳۹۱–۱۳۹۰)
دو راهی بارانی (۱۳۹۰)
ستارههای سربی (۱۳۹۰)
عملیات ۱۲۵ (۱۳۹۰)
تلهفیلم ارتباط خانوادگی (۱۳۸۹)
پایتخت (۱۳۸۹)
پیامک از دیار باقی (۱۳۸۶)
اغما (۱۳۸۶)
صاحبدلان (۱۳۸۵)
پرواز در حباب (۱۳۸۵)
من نه منم (۱۳۸۵)
متهم گریخت (۱۳۸۴)
کوچه اقاقیا (۱۳۸۳–۱۳۸۲)
شاهد عینی (۱۳۸۲)
قطار ابدی (۱۳۷۸–۱۳۷۹)
روزهای زندگی (۱۳۷۸–۱۳۷۷)
قصههای تابهتا (۱۳۷۳)
چاق و لاغر (۱۳۶۵–۱۳۶۹)
چاق و لاغر و مأمور سوم (۱۳۶۹)
النگ و دولنگ (۱۳۶۰)
دستیار کارگردان:
پلیس جوان
ریحانه
اغما
روز حسرت
پیامک از دیار باقی
بازیگردان:
نرگس