برق کار، کسی است که دانش و توانایی لازم برای برق رسانی به وسایل ، مکان ها، ابزار آلات ، ماشین ها و… را دارد.
برق کاری شغلی بسیار حساس و خطر ناک است و برای همین ، برق کار باید تمرکز و دقت زیادی داشته باشد. برق کاری یکی از مشاغل آزاد محسوب می شود ؛ از این رو برق کار برای جذی و نگه داشتن مشتریان خود روابط عمومی خوبی داشته باشد و بتواند با آن ها ارتباط مناسبی برقرار کند. بسیار مهم است که برق کار در کار خود منظم باشد . همچنین تمیزی کار در زمان تحویل آن نیز بسیار اهمیت دارد.
در این کار تجربه مهم تر از تحصیلات است. با این حال ، لازم است فرد حداقل تحصیلات دیپلم داشته باشد و بهتر آن است که در رشته برق در هنرستان فنی حرفه ای یا کارو دانش تحصیل کرده باشد . پس از آن او میتواند نوع فعالیت خود را مشخص کند . برق کارها یا برق کار عمومی هستند یا صنعتی . دسته دوم تنها به برق کاری و کابل کشی سیستم های کارخانه ها می پردازند.

سر وقت حاضر شدن در محل کار ، سرعت عمل ، آشنایی با انواع کلید ها و نقشه ها موجب آن می شود که مشتریان رضایت بیشتری از برق کار داشته باشند و همین مسئله دستمزد بیشتری برای آن ها به همراه می آورد. برق کار صنعتی هم با توجه به کار دشوار و خطر ناک و دقت و دانشی که این شغل بدان نیاز دارد، از پشتکار و تجربه لازم بهره مند باشد تا در مراکز صنعتی شناخته شود . برق کار در صورت داشتن سرمایه و تجربه می تواند برای خود دفتر تاسیساتی یا شرکت برق رسانی و الکترونیک تاسیس کند.
یکی از ضوابط مهم برق کاری استفاده از لباس کار و کفش مناسب است . برق کار ها در همه جا حضور دارند و تمام سازمان ها، شرکت ها، کارخانه ها و ساختمان ها از خدمات آن ها استفاده می کنند . این موسسات می توانند دولتی یا خصوصی باشند.
برخی وظایف و مسئولیت های برق کار را می توان به شرح زیر تقسیم بندی کرد:
- طراحی سیستم روشنایی اماکن
- نقشه کشی و نقشه خوانی مدار های برقی ساختمان
- سیم کشی و نصب تجهیزات مدار های روشنایی و لامپ های مخصوص
- نصب و سیم کشی تجهیزات حفاظتی
- طراحی ، نصب و سیم کشی سیستم اعلام حریق
- نصب و سیم کشی مدار های سیستم دزد گیر و دوربین مدار بسته
- انجام دادن عملیات کابل کشی فشار ضعیف
نمونه وظایف برق کار صنعتی نیز به شرح زیر هستند:
- نصب و سیم کشی مدار الکتریکی
- نصب و سیم کشی تابلو های توزیع برق
- برش کاری و خم کاری روی ورقه های فلزی
- شناخت ابزار برق کاری و توانایی کار کردن با آن ها
- توانایی راه اندازی الکتروموتور های تک فاز و سه فاز به وسیله کلید های دستی
- نصب و سیم کشی دستگاه های حفاظتی اشخاص و ماشین های الکتریکی
- توانایی کاربرد تجهیزات ایمنی و حفاطتی در برق
- شناسایی علت های برق گرفتگی و پیشگیری از آن
برای آنکه یک برقکار صنعتی ماهر شویم می بایست یکی از سه روش زیر را انتخاب نمائیم.
1- شاگردی کردن در مغازه های الکتریکی می باشد که این یادگیری بسیار طولانی مدت است و برای کسانی که می خواهند سریع وارد بازار کار برقکار ساختمان شوند مناسب نیست و این سبک یادگیری بیشتر در سالیان قبل مرسوم بود است.
2- تحصیل در هنرستانهای کاردانش و فنی و حرفه ای آموزش و پرورش در رشته برق صنعتی به مدت 3 سال یا ادامه تحصیل در دانشگاههای معتبر در رشته مهندسی برق قدرت که 4 سال طول می کشد.
3- شرکت در دوره های مراکز فنی و حرفه ای دولتی و آموزشگاههای آزاد فنی و حرفه ای که به صورت تخصصی در حرفه برق صنعتی مشغول به آموزش کارآموزان است.
شما می توانید دوره آموزش برق صنعتی را در سایت فنی شو مشاهده کرده و با پرداخت هزینه آن در این دوره آموزشی سودمند شرکت نمایید.