20 - ارژنگ امیرفضلی
رژنگ امیرفضلی بازیگر و کارگردان ایرانی است. او بیشتر بهعنوان یک کمدین شناخته شدهاست. او پسر حسین امیرفضلی است. ارژنگ امیرفضلی کار خود را با برنامه «نوروز ۷۲» به کارگردانی داریوش کاردان، همراه با مهران مدیری و حمید لولایی آغاز کرد. او به سرعت در عرصه هنر هفتم درخشید و علاوه بر بازیگری در سینما، تلویزیون و تئاتر، کارگردانی چند مجموعه تلویزیونی را نیز در کارنامه کار خود ثبت کرد. ارژنگ امیرفضلی از مهمترین آثار وی میتوان به «الو الو من جوجوام» (مرضیه برومند)، «جنگجوی پیروز» (مجتبی راعی)، «مربای شیرین» (مرضیه برومند)، «شارلاتان» (آرش معیریان)، «شام عروسی» (ابراهیم وحیدزاده)، «اخراجیها» (مسعود ده نمکی)، «اخراجیها ۲» (مسعود ده نمکی)، «محاکمه در خیابان» (مسعود کیمیایی) و «افراطیها» (جهانگیر جهانگیری) اشاره کرد.
19 - یوسف تیموری
یوسف تیموری واقف (زادهٔ ۶ دی ۱۳۵۸ در تهران) بازیگر سینما و تلویزیون ایران است. او حرفه بازیگری را از سال ۱۳۷۶ با بازی در مجموعه سرزمین سبز آغاز کرد و با ایفای نقش در مجموعههای تلویزیونی طنز مانند سیب خنده و مجید دلبندم به شهرت رسید. تیموری در چند فیلم جدی نیز بازی کرده و موفق به دریافت جایزهٔ بهترین بازیگر نقش مکمل مرد از اولیندورهٔ جشنواره جام جم شدهاست.
18 - سعید آقا خانی
سعید آقاخانی (زاده ۴ اسفند ۱۳۵۰ در بیجار ) بازیگر، نویسنده و کارگردان سینما و تلویزیون است. وی دانشآموخته تئاتر از دانشگاه تهران است. از سریال های برجسته او میتوان راه در رو ، نون خ و ... را نام برد.
17 - محمدرضا شفیعی جم
وی فعالیت در تئاتر را از سال ۱۳۶۴ آغاز کرد و در سال ۱۳۷۰ فعالیت در تلویزیون را آغاز کرد. شفیعی جم با بازی در مجموعه ساعت خوش ساخته مهران مدیری به شهرت رسید و پس از آن در بیشتر مجموعههای طنز ظاهر شد. مشهورترین و به یادماندنیترین نقش او «بامشاد» در مجموعه نقطه چین به کارگردانی مهران مدیری است. شروع فعالیت سینمایی او با فیلم دو همسفر (اصغر هاشمی) به عنوان بازیگر در سال ۱۳۷۱ بود.
16 - محمود بهرامی
محمود بهرامی که متولد ۱۳۱۶ خورشیدی در شهر تویسرکان بود. آغاز فعالیت هنری وی از سال ۱۳۳۴ با قصهنویسی در نشریات مختلف بود. بهرامی بازیگری در سینما را از سال ۱۳۵۰ شروع کرد. یکی از نخستین تجربههای سینمایی او بازی در فیلم خواستگار (علی حاتمی ۱۳۵۱) بود. او در مجموعه تلویزیونی صمد ایفاگر نقش «سیامک» بود. وی همچنین نویسنده و شاعری توانا است و دو کتاب او به نامهای «دو کلوم حرف حساب» (انتشارات جزیل - ۱۳۷۹) و «انگیزهای به نام عشق» (نشر مجید-۱۳۷۹) حاوی داستانهای کوتاه و خاطرات هنرمند میباشد.
15 - سیامک انصاری
سیامک انصاری، زاده ۱۳۴۷ و به گفته خودش در ویژه برنامه نوروزی ۱۳۹۷ شبکه سه، اصالتی تهرانی دارد. او فارغالتحصیل رشته کارشناسی نمایش و تلویزیون از «دانشکده هنر و معماری دانشگاه آزاد اسلامی» (واحد تهران مرکز) است. از بهترین آثار او میتوان به شبهای برره و درحاشیه اشاره کرد.
14 - محسن تنابنده
محسن تنابنده در ۲۶ فروردین ۱۳۵۴ در تهران به دنیا آمد، وی فارغالتحصیل رشته بازیگری است. تنابنده بهطور حرفهای فعالیت بازیگری خود را در عرصه تئاتر در سال ۱۳۷۴ با بازی در نمایش بارعام و پس از آن نمایش جریان عصبی که هر دو اثر نوشته و کار حسن وارسته است آغاز کرد.پس از تجربه چند نمایش در عرصه حرفه ای، با بازی در فیلم دانههای ریز برف به کارگردانی علیرضا امینی در سال ۱۳۸۲ وارد سینما شد . بهترین اثر او را بی شک میتوان سریال پایتخت نام برد.
13 - مجید صالحی
سید مجید صالحی در تهران خیابان امین الملک (امامزاده حسن) به دنیا آمد. وی پس از اخذ دیپلم ریاضی و فیزیک در سن هجده سالگی با شرکت در مؤسسهٔ بازیگری رسام هنر و کلاسهای بازیگری حمید سمندریان، این حرفه را بهطور جدی دنبال کرد. کنارهگیری حمید جبلی از فیلم «یکی بود یکی نبود» باعث شد او جایگزین وی شود و این فیلم هم شد نخستین تلاش او برای ورود به عرصه سینما. وی علاوه بر بازی در برخی از مجموعههای تلویزیونی نویسندگی و کارگردانی را نیز بر عهده داشتهاست.
12 - امین حیایی
امین حیایی در ۱۹ خرداد ۱۳۴۹ در تهران در محله قیطریه[نیازمند منبع] به دنیا آمد پدرش تقی حیایی کارمند شغل آزاد بود در دوران تحصیل به فعالیت در تئاتر پرداخت و پس از گرفتن دیپلم، ضمن خدمت سربازی در مرکز هنرهای نمایشی فعالیتش را آغاز کرد. در سال ۱۳۷۰ بازیگر یک تئاتر کودکان به کارگردانی ثریا قاسمی بود. در پانزدهمین جشنواره فیلم فجر نامزد دریافت جایزه بازیگر نقش دوم برای فیلم «برادههای خورشید» شد.
11 - سید جواد رضویان
سیدجواد رضویان از پدری قمی و مادری یزدی در شهر قم به دنیا آمد. او بهطور اتفاقی وارد رشته بازیگری شد. رضویان در سال اول دانشگاه با مهران غفوریان، امیر غفارمنش و بیژن بنفشهخواه همکلاس بود و به کمک آنها وارد این رشته شدهاست. جواد رضویان از سال ۱۳۷۳ در عرصه بازیگری مشغول به کار شدهاست. در مجموعههای متعددی از جمله سیب خنده، مجید دلبندم و باغچه مینو… شرکت کرد. او با مجموعه سیب خنده به تلویزیون آمد؛ ولی با مجموعه طنز پاورچین به کارگردانی مهران مدیری به موفقیت رسید و در جایزه بزرگ مجددا به کارگردانی مهران مدیری این موفقیت را تکرار کرد.
10 - مهران غفوریان
مهران غفوریان (زادهٔ ۳ شهریور ۱۳۵۳ در تهران) هنرپیشه، کارگردان فیلم، کمدین و فیلمنامهنویس اهل ایران است. بازیگری را به کارگردانی داریوش کاردان با مجموعه طنز جنگ ۳۹ آغاز کرد؛ و خیلی زود به عرصه کارگردانان تلویزیونی پیوست. از سال ۱۳۷۶ بود که برنامه گلها را ساخت و پس از آن حرف تو حرف، سپس در برنامه ۱۳۷۷، با مهران مدیری هم بازی شد، سپس این چند نفر را کارگردانی کرد که در بین مردم به نام هژیرها معروف شده بود. بعد از آن هم، زیر آسمان شهر را ساخت که آغازی شد برای پخش هر شب سریالها در تلویزیون.
9 - علی صادقی
علی صادقی (متولد ۱۴ آذر ۱۳۵۹ در تهران) بازیگر سینما و تلویزیون ایران است. سریال «بهترین تابستان من» با نگاهی طنز به مقوله جنگ ایران و عراق با بازی علی صادقی (با دوبله افشین زی نوری) آغاز شهرت وی بود که چند سال بعد و در همکاری با رضا عطاران در سریالهای «خانه به دوش»، «متهم گریخت» و «بزنگاه» به اوج رسید.
8 - فتحعلی اویسی
فتحعلی اویسی (زاده ۲۱ دی۱۳۲۴ در فردو) کارگردان بازیگر تئاتر، سینما و تلویزیون و خواننده ایرانی است.او فارغالتحصیل کارگردانی و بازیگری سینما از دانشگاه ایالتی تگزاس آمریکا در سال ۱۳۵۳ است. وی در همان سال به ایران بازگشت و آغازِ فعالیت سینماییاش، بازی در فیلم قدغن از علیرضا داوودنژاد در سال ۱۳۵۷ بود.
7 - مهران رجبی
وی در ۱۲ دی ماه ۱۳۴۰ در خیابان امیری شهر کرج متولد شد. او اصالتاً اهل روستای واریان پدرش باغبان و کشاورز بود. اولین حضور در جلوی دوربین را در سال ۱۳۷۶ در مجموعه تلویزیونی «بچههای مدرسه همت» تجربه کرد. در سال ۱۳۷۸ با بازی در فیلم سینمایی کودک و سرباز به کارگردانی رضا میرکریمی نخستین کار سینمایی را در کارنامهاش ثبت کرد.
6 - علیرضا خمسه
علیرضا خمسه (زادهٔ ۹ بهمن ۱۳۳۱ تهران)، بازیگر تئاتر، سینما، تلویزیون ایرانی و فارغالتحصیل رشته روانشناسی از دانشگاه شهید بهشتی است. خمسه بازیگری در سینما را با فیلم مرگ یزدگرد آغاز کرد. او برنده جایزه سیمرغ بلورین بهترین بازیگر مرد مکمل از بیست و هفتمین دوره جشنواره فیلم فجر در سال ۱۳۸۷ برای بازی در فیلم بیست است.
5- سیروس گرجستانی
علی اکبر محمودزاده گرجستانی با نام هنری سیروس گرجستانی ( زاده ۲۵ اسفند ۱۳۲۳ در رشت ) بازیگر تئاتر، سینما و تلویزیون ایرانی میباشد. گرجستانی فعالیت در تئاتر را در سال ۱۳۴۹ و فعالیت در تلویزیون را در سال ۱۳۵۶ شروع کرد و پس از آن به استخدام وزارت فرهنگ و هنر سابق و ارشاد کنونی درآمد.
4 - مهران مدیری
مهران مدیری ( زادهٔ ۱۸ فروردین ۱۳۴۶ در تهران ) کارگردان، هنرپیشه، خواننده، مجری، طراح صحنه و لباس، مجری طرح، صداپیشه و تهیهکننده ایرانی است. از جمله مجموعههای تلویزیونی که وی در آنها کارگردان و بازیگر بوده میتوان سریالهای: ساعت خوش، پاورچین، جنگ ۷۷، پلاک ۱۴، نقطهچین، شبهای برره، باغ مظفر،نود شب، مرد هزارچهره، مرد دوهزارچهره، قهوه تلخ، ببخشید شما، ویلای من، شوخی کردم، در حاشیه، در حاشیه ۲، دورهمی و هیولا را نام برد.
3 - رضا عطاران
رضا عطاران ( زادهٔ ۲۰ اردیبهشت ۱۳۴۷ در مشهد ) بازیگر، کارگردان، فیلمنامهنویس، خواننده و تدوینگر ایرانی است. او در رشتهٔ اقتصاد دیپلم خود را دریافت کرد و برای ادامهٔ تحصیل به دانشکدهٔ هنرهای زیبای دانشگاه تهران رفت. با این حال پس از مدتی تحصیل را رها کرد و به سینما روی آورد. اولین حضور عطاران در تلویزیون در مجموعه بیداران در سال ۱۳۶۹ به کارگردانی اصغر عبداللهی آغاز شد، اما پیشرفت بازیگری او به همکاری با مهران مدیری در دو مجموعه پرواز ۵۷ و ساعت خوش مربوط میشود.
2 - حمید لولایی
حمید لولایی، فعالیت هنری خود را از سال ۱۳۵۸ آغاز نمود. در این سال، رضا قاسمی او را برای ایفای نقش در تئاتر «سبزه، دوست بچهها» به کارگردان آن «رضا ژیان» پیشنهاد داد و حمید لولایی در این نمایش، در دو نقشِ «فیل» و «دارکوب» ظاهر شد. سپس در سال ۱۳۵۹ در نمایش «بچهها و خمرهٔ سخنگو» به کارگردانی سیاوش طهمورث بازی کرد و کمی بعد در تئاتر «آن شصت نفر، آن شصت هزار» به کارگردانی «بهرام ابراهیمی» به ایفای نقش پرداخت. با آنکه نخستین حضور لولایی در تلویزیون در سریال فراموشخانه بود، اما شهرت او بیشتر پس از بازی در سریالهای طنز نوروز ۷۲ و ساعت خوش بهدست آمد و با سریال زیر آسمان شهر در نقش «خشایار مستوفی» تکمیل شد.
1 - اکبر عبدی
اکبر عبدی آقاباقر (زاده ۴ شهریور ۱۳۳۹ در تهران) از بازیگران سینما و تلویزیون ایران و دارنده نشان درجه یک فرهنگ و هنر است. وی بیشتر در نقشهای کمدی بازی میکند و فیزیک بدنی خاصی دارد و صورت وی، امکان گریم شدید و ساختن چهرههای گوناگون، مانند نوجوانان و زنان را به وی میدهد. اکبر عبدی از هنرجویان مدرسه هنر و ادبیات صدا و سیما بودهاست.
این لیست فقط شامل هنرمندان داخلی میباشد.