به گزارش ایسنا، حجتالاسلام علیپور در نشست خبری که امروز در سازمان لیگ و در مورد برنامههای یک ساله این سازمان و نیز توضیح در مورد انتشار قراردادهای بازیکنان، کادر فنی و نیز رعایت سقف بودجه در حال برگزاری است، افزود: 5 باشگاه باقی مانده از این 16 باشگاه نیازمند بازرسی و تحقیقات جدی بودند که این موضوع در دستور کار قرار گرفت.
وی با اشاره به این که هیچگونه الزامی در مورد رعایت سقف قرارداد در مورد اشخاص حقیقی وجود ندارد، اظهار کرد: موضوع مد نظر رعایت سقف قرارداد در مورد باشگاهها است بنابراین به این سمت پیش رفتیم که عددی را به عنوان سقف بودجه در نظر بگیریم.
علیپور با اشاره به این که بسیاری از باشگاهها در عملکرد فصل پیش روی خود هنوز به عدد 8 میلیارد تومان نرسیدهاند، گفت: بسیاری از باشگاهها سقف بودجهشان هنوز به 8 میلیارد تومان نرسیده است و این در حالی است که برای تیمهای حاضر در لیگ برتر فوتبال ایران، 15 میلیارد تومان و برای تیمهای حاضر در رقابتهای آسیایی 18 میلیارد تومان در نظر گرفته شده است.
وی در ادامه گفت: هیات رییسه سازمان لیگ در جلسه آخر خود در ماه مبارک رمضان با توجه به گزارشهایی که از نقل و انتقالات دریافت کرده بود، تصمیمهای جدی و سختگیرانهای گرفت و درباره تعریف موارد تخلف و جریمههای آنها تصمیمهایی گرفته شد.
علیپور در ادامه گفت: مرحله اول کار راستیآزمایی قراردادها بود که بر اساس آن به قرارداد 28 بازیکن و مربی مشکوک شدیم که این قراردادها غالبا مربوط به 5 باشگاه بودند. پس از بررسیهای جدیتر باشگاه ذوب آهن از جمع این 5 باشگاه خارج شد. از 4 باشگاه باقی مانده به ترتیب آمار وجود مشکل، باشگاههای سپاهان، استقلال، پرسپولیس و پیکان هستند. دو، سه بازیکن هم بودند که هر یک در باشگاههای مختلف بودند و به طور خاص مورد بررسی قرار گرفتند.
رییس کمیته بازرسی سازمان لیگ در ادامه با اشاره به استقرار ماموران سازمان بازرسی کل کشور در ساختمان سازمان لیگ و بررسی قراردادهای 16 تیم لیگ برتری توسط آنها گفت: به باشگاهها اعلام شده بود که اگر با بازیکنان یا مربیانشان تفاهمنامه، قرارداد داخلی یا چیزی مانند این دارند، باید به عنوان شروط قرارداد به تایید بازیکن یا مربی برسانند و ضمیمه قرارداد اعلام شده به سازمان لیگ قرار دهند تا شماره ثبت بگیرند.
وی افزود: مواردی وجود داشت مانند این که در قرارداد بازیکن درج شده بود که اگر سرمربی تیم عوض شود، او میتواند از تیم برود یا اینکه مالیات بازیکن خارجی بر عهده باشگاه قرار گرفته بود. در حالی که صراحتا اعلام شده بود که مالیات بازیکن و مربی بر عهده خودشان است و قراردادها باید بر اساس ارز ریال بسته شود. برخی از این قراردادهای مشکوک، وضعیت اینچنینی داشتند و باشگاهها تعهداتی برای خود ایجاد کردند که در صورت اجرا، هزینه آنها از سقف بودجه تعیین شده بالاتر میرفت.
علیپور ادامه داد: قراردادهای مورددار را به باشگاهها ارجاع دادیم و به دلیل تصمیم سازمان لیگ مبنی بر اعطای فرصت به باشگاههای متخلف از آنها خواستیم که قراردادهایشان را اصلاح کنند. به عنوان مثال پس از مصاحبه مدیرعامل و سرمربی استقلال، سرپرست این تیم به سازمان لیگ آمد و 9 قرارداد تیمش را بازپس گرفت تا اصلاح کند.
علیپور در ادامه گفت: در مرحله بعد منتظر اقدام سپاهان هستیم. شدت این ماجرا در پرسپولیس کمتر است ولی مشخصا قرارداد یکی از ملیپوشان پرسپولیس را داریم که بر مبنای ریال دو سال پیش ثبت شده است و قطعا چنین چیزی امکان ندارد. آنها دو هفته فرصت دارند تا جلسه بعدی هیات رییسه سازمان لیگ قراردادهای خود را اصلاح کنند.
وی همچنین گفت: هدف ما از این کارها این است که سقف بودجه باشگاهها به ارقام واقعی و راست سوق کند و بار منفی که علیه فوتبال ایجاد شده بود برطرف شود. مجموع پرداختی به 650 مربی و بازیکن شاغل در لیگ حدود 151 میلیارد تومان است که با احتساب 20 درصد هزینه جانبی، ایاب و ذهاب، پوشاک و مانند آن به حدود 180 میلیارد تومان میرسد. در این صورت حتی اگر موارد تخلف را هم لحاظ کنیم، میبینیم که هزینه انجام شده در فوتبال حدود 200 میلیارد تومان است که با ارقامی مانند 1200 و 1500 میلیارد تومان که درباره فوتبال مطرح میشد، فاصله کهکشانی دارد.
علیپور اضافه کرد: پنجمین مرحله تحویل گرفتن قراردادهای اصلاح شده است. ما همچنین یک نظام مالی جامع ایجاد میکنیم که طبق الزامات AFC تمام پرداختها در قالب یک حساب از پیش تعیین شده انجام بگیرد. باشگاهها موظف خواهند بود تمام پرداختها و دریافتهای خود را از طریق شماره حسابهای از پیش تعیین شده انجام دهند.
علیپور در ادامه موارد تخلف از قانون را اینچنین اعلام کرد: باشگاهها در دو حالت مرتکب تخلف میشوند؛ اول اینکه بین عدد اعلام شده در قرارداد بازیکنان و مربیان که به سازمان لیگ اعلام شده با آنچه به آنها پرداخت میشود تفاوت وجود داشته باشد و دوم این که حداکثر بودجه تعیین شده برای باشگاهها (18 میلیارد برای نمایندگان ایران در آسیا و 15 میلیارد برای سایر باشگاهها) رعایت نشده باشد.
او در ادامه در مورد جرایم در نظر گرفته شده برای تیمهایی که سقف قراردادها را رعایت نکردهاند، اظهار کرد: برای اشخاص حقیقی هیچگونه سقف قراردادی در نظر گرفته نشده است اما اگر بازیکنی که سه میلیارد تومان مبلغ قراردادش بوده که یک و نیم میلیارد تومان آن را در قرارداد ثبت کرده و یک و نیم میلیارد دیگر آن را از طرق گوناگون دریافت کرده است، به دلیل اینکه کتمان حقیقت و دروغ گویی انجام داده، پروندهاش به رکن قضایی فدراسیون ارسال میشود.
وی ادامه داد: برای اشخاص حقوقی یعنی باشگاهها در صورت عدم رعایت سقف قراردادها محدودیت نقل و انتقال در این فصل، کسر 25 درصد عواید باشگاه از محل حق پخش و تبلیغات محیطی برای توسعه فوتبال پایه، لغو عضویت و پروانه مجوز فعالیت حرفهای به معنای اخراج این باشگاهها از لیگ برتر و اعلام عدم کفایت و قطع استمرار فعالیت مدیرعامل از طریق مراجع تصمیمگیرنده و در نهایت تجدیدنظر در معرفی به عنوان نماینده ایران در لیگ آسیا از جمله تنبیهاتی است که برای تیمهای متخلفی که سقف قراردادها را رعایت نکردهاند، در نظر گرفته شده است.
رییس کمیته صیانت و بازرسی سازمان لیگ با هشدار به اعضای شورای شهر و شهرداری مناطق تصریح کرد: به ما گزارش رسیده است که برخی اعضای هیات مدیره باشگاهها که با اعضای شورای شهر و شهرداریهای مناطق در ارتباط هستند قرار است به بعضیها تراکم دهند و ما اعلام کردهایم تمامی اشخاصی که به نحوی با مربیان و بازیکنان مرتبط هستند مسائلشان رصد میشود و شهرداران مناطق هشیار باشند که در این چنبره گرفتار نشوند.
به گفته علیپور از سال آینده AFC از باشگاهها ضمانت بانکی میخواهد و این در حالی است که آنها تنها میتوانند 65 درصد از 100 درصد درآمدهایشان را برای انعقاد قرارداد با بازیکنان و کادر فنی هزینه کنند و علاوه بر ضمانت بانکی، مسئله بیمه را باید مدنظر قرار دهند و ما تمام تلاشمان را میکنیم تا در این زمینه دور نخوریم.
وی همچنین از کاهش حداقل 30 درصدی لیگ فوتبال نسبت به سال قبل خبر داد و گفت: کمترین تاثیری که رعایت سقف قراردادها داشت این بود که لیگ ما نسبت به سال قبل حداقل 30 درصد ارزانتر شده است.
علیپور در ادامه در پاسخ به این سوال که چه تضمینی وجود دارد که این جریمهها به طور کامل اجرا شود گفت: مهمترین تضمین اراده عامی است که در این زمینه وجود دارد. مطمئن باشید خیلی از بازیکنانی که سالهای قبل قرارداد میلیاردی داشتند به تمام پول خود نرسیدند. ضمن این که اکنون 12 باشگاه لیگ برتری طبق بازرسیهای انجام شده هیچ مشکلی ندارند و 4 باشگاهی که ممکن است پس از مرحله پنجم از خط قرمز عبور کنند هم اگر آپشنهای قراردادهایشان را حذف کنند، بودجهشان از سقف تعیین شده کمتر میشود.
وی ادامه داد: از همه اینها مهمتر اینکه سازمان بازرسی کل کشور رعایت حال احدی را نمیکند و خواسته وزارت ورزش، هیات دولت و مجلس شورای اسلامی این است که مسائل شفاف شود. مسئله مهم اکنون این است که به دلیل شفافیتی که وجود دارد تخلف برای متخلفین هزینه زیادی خواهد داشت.
علیپور در ادامه گفت: در بحث نقل و انتقالات نمیشود که باشگاهی مثلا یک میلیارد تومان به یک بازیکن بدهد و اعلام کند که 650 هزار دلار هم برای رضایتنامهاش خرج کرده است. تمام این پول جزو قرارداد بازیکن محسوب میشود اما اگر مثلا باشگاهی یک بازیکن آزاد را به خدمت بگیرد و پولی بابت رضایتنامهاش ندهد و آن بازیکن حق رضایتش را به باشگاه بفروشد و سال بعد به باشگاه دیگری ترانسفر شود و مبلغی به باشگاه بدهد، آن مبلغ در بودجه باشگاه لحاظ میشود.
حجتالاسلام علیپور در پایان تاکید کرد که سقف بودجه تعیین شده برای باشگاهها شامل نقل و انتقالات نیم فصل نیز میشود و باشگاهها باید حساب بودجه خود را داشته باشند.