محققان شرکت داروسازی «سینو واک بیوتک» پکن ادعا میکنند برای نخستین بار واکسن کرونا ساخت این شرکت را با موفقیت، روی نوعی میمون به نام «رزوس» آزمایش کرده اند.
به گزارش ایرنا به نقل از مجله ساینس، این واکسن که از یک فرمولاسیون قدیمی و متشکل از یک نسخه شیمیایی غیر فعال ویروس ساخته شده است هیچ عارضه جانبی آشکاری در میمونها ایجاد نکرده و آزمایش انسانی آن هم از ۱۶ آوریل (۲۸ فروردین) آغاز شده است.
محققان این شرکت دارو سازی دو دوز مختلف از واکسن COVID-۱۹ خود را به ۸ میمون تزریق کردند این میمونها سه هفته بعد به طور مصنوعی با ویروس فعال کرونا آلوده شدند محققان یک هفته بعد نتیجه گرفتند در ریههای ۴ میمونی که واکسن با دوز بالا تزریق کرده بودند، هیچ اثری از ویروس دیده نمیشود، اما ۴ میمون دیگر که واکسن را در دوزهای کمتری دریافت کرده بودند ویروس به طور نسبی در بدنشان وجود داشت، اما قابل کنترل بود.
"منگ واینینگ" مدیر ارشد سینوواک در امور نظارتی خارج از کشور میگوید: نتایج آزمایش بالینی این واکسن «اعتماد به نفس» زیادی به ما میدهد که واکسن در انسان هم کار میکند.
"فلورین کرامر" ویروسشناس دانشگاه آیکان نیویورک که وضعیت بسیاری از واکسنهای مختلف COVID-۱۹ در حال ساخت را بررسی کرده است در مورد آزمایش این واکسن گفته است: «من آن را دوست دارم به نظر میرسد که جواب داده است».
او گفته است آنچه من بیشتر از همه دوست دارم این است که بسیاری از تولید کنندگان واکسن، همچنین در کشورهای با درآمد پایین، میتوانند چنین واکسنی تولید کنند.
«اما داگلاس رد» از دانشگاه پیتسبورگ که در حال تهیه و آزمایش واکسنهای COVID-۱۹ بر روی میمونها است میگوید تعداد میمونهایی که آزمایش روی آنها صورت گرفته است کمتر از چیزی بوده است که بتوان آن را تعمیم داد.
نگرانی دیگر این است که میمونها علائم شدیدی را که SARS-CoV-۲ در انسان ایجاد میکند ایجاد نمیکنند.