در دوران جنگ جهانی دوم المان تقریبا صنعتی ترین کشور دنیا بود. در 2 سال انتهایی جنگ اکثر کارخانه های این کشور تنها در بخش نظامی فعالیت میکردند. اما در این میان یکی از جالب ترین موارد تغییر و انطباق مربوط به کارخانه های تولید تراکتور بود که در سال 1945 و در ماه های انتهایی جنگ در تنها 2 هفته به بخش ریخته گری تانک و نفربر تغییر کاربری دادند.
تا پیش از شیوع کرونا در دنیا امریکا، چین، ژاپن و المان بزرگترین تولیده کننده ی تجهیزات پزشکی از جمله ونتیلاتور بودند. پس از پیک شدید کرونا در امریکا کارخانه های این کشور بخشی از خط تولید خود را به ونتیلاتور اختصاص دادند. این تغییر کاربری در روزهای اول به دلیل عدم تجربه، سردرگمی و نبود طرحی مشخص به طور کامل شکست خورد اما به مرور موفق ها حاصل شدند.
تولید ونتیلاتور نیازمند دقت بسیار بالایی است چراکه میزان تراکم و کاهش اهمیت بسیار بالایی برای سلامتی بیماران دارد و در صورت نقص دستگاه خود ونتیلاتور میتواند موجب اسیب زدن به ریه ها شود.
در 50 روز پیک بیماری در امریکا بیش از 120 هزار ونتیلاتور تولید شد که تعداد زیادی از این دستگاه ها با تکنولوژی های کاملا مدرن و بی نظیر تولید شدند. کارخانه های فورد و جنرال موتورز به سرعت قسمتی از خط تولید خود را به تولید ونتیلاتور تغییر دادند. (کمپانی فورد در حال حاضر میتواند روزانه تا 2500 عدد ونتیلاتور را تنها در خط تولید خود در دیترویت تولید کند). کمپانی تسلا نسل کاملا جدیدی از ونتیلاتورها را تولید کرد که همه ی قطعات با پرینتر سه بعدی قابل تولید بودند و برای تولید ان میشد بخش هایی از خودروهای الکتریکی مختلف را به هم بست!. در کمتر از 1 ماه تولید ونتیلاتور در امریکا به حدی افزایش یافت که این کشور 8 هزار را به برزیل، 2 هزار عدد به مکزیک و تعدادی را به اروپا فرستاد.
تجربه ی پزشکان نشان داده است ونتیلاتور ها برای بیماران بدحال کرونا نقشی اساسی دارد و جان بسیاری از بیماران را نجات داده است.
https://www.nytimes.com/2020/03/29/b...
https://www.reuters.com/article/us-h...
https://edition.cnn.com/2020/03/30/b...