خبرگزاری مهر: رئیس جهاددانشگاهی با بیان اینکه توانایی تولید واکسن در محققان پژوهشکده ابن سینا وجود دارد، گفت: ۴-۳ میلیارد تومان برای ساخت واکسن نیاز است.
دکتر حمیدرضا طیبی اظهار کرد:در همان ابتدای شیوع ویروس کرونا در کشور، پژوهشگاه ابن سینا به دلیل فعالیت در زمینه ساخت واکسن پیشنهاد داد که می تواند در زمینه ساخت واکسن کرونا ورود پیدا کند.
وی با بیان اینکه توانایی تولید واکسن در محققان پژوهشکده ابن سینا وجود دارد، بیان کرد: معمولا ساخت واکسن از زمان شروع پروژه به ۱۸ ماه زمان نیاز دارد که در این صورت می بایست بودجه تامین شود.
رئیس جهاددانشگاهی در خصوص بودجه ساخت واکسن گفت: ۴-۳ میلیارد تومان برای ساخت واکسن نیاز است و جهاددانشگاهی به دلیل اینکه بودجه مستقلی برای اینگونه فعالیت ها ندارد نمی تواند به تنهایی تامین کننده باشد.
به گفته وی، بودجه پژوهشکده ابن سینا هم برای تولید واکسن کافی نیست و از طرفی اگر بخواهیم در این نوع پروژه ها تامین مالی داشته باشد باید یک سرمایه گذار وجود داشته باشد. ولی به دلیل اینکه بودجه ساخت این واکسن از سوی معاونت تحقیقات وزارت بهداشت تامین نشد لذا پروژه پیشنهاد شده از سوی پژوهشکده متوقف شده است.
به گفته رئیس جهاددانشگاهی، بهنگام شیوع کرونا در کشور، وزیر بهداشت اعلام کرد محققان توانمندی های تولیدات در زمینه کرونا را اعلام کنند که ما پیشنهاد دادیم زیرا این توانایی وجود داشت؛ اما به تازگی نیز اعلام کردند که ۳ گروه روی این موضوع کار می کنند تا واکسن کرونا تولید شود.
بالا بودن توانایی محققان در زمینه رفتار شناسی ویروس کرونا
وی با تاکید بر اینکه توانایی محققان در زمینه رفتارشناسی ویروس نیز بالاست، بیان کرد: یک موضوعی که مطرح است این است که تحقیقات روی کرونا در کشور وجود دارد و ویروس شناسان ما در کشور تا حدودی با این ویروس آشنایی دارند و گرنه به تولید کیت نمی رسیدند. محققان در واقع از کرونا شناخت لازم را دارند که کیت طراحی می کنند.
(3-4 میلیارد تومان!؟یعنی شما گیر اینقدر پولین؟!)