آشنایی با پارکت
پارکت به نوعی از لایههای مسطح و سخت گفته میشود که جنس آنها از چوب درختان میباشد که به منظور پوشاندن کف منزل مورد استفاده قرار میگیرد. بهرهگیری از این کفپوشها از اروپا شروع شد و به مرور زمان گسترش یافت طوری که امروزه پارکت به بخش جدا نشدنی از طراحی دکوراسیون داخلی تبدیل شده است. امروزه برای طراحی و ساخت پارکت از چوبهای گوناگونی استفاده میشود که از جمله آنها میتوان به افرا، بامبو، بلوط، چوب درخت کاج و ... اشاره کرد که در ادامه به بررسی آنها خواهیم پرداخت.
پارکت چوب درخت بلوط
اگر به دنبال با دوام ترین پارکت هستید به شما پارکت چوب درخت بلوط را پیشنهاد میکنیم. چوب درخت بلوط مقاومت زیادی دارد و در کنار آن هم رنگ زیبایی دارد و همین امر سبب شده تا برای پارکت کارایی خیلی زیادی داشته باشد چون که اگر پارکت با استفاده از این چوب ساخته شده باشد به راحتی سالهای زیادی عمرمیکند؛ البته اگر از آن نگهداری خوبی هم شود.
پارکت چوب درخت راش
اگر درباره مدلهای پارکت و یا جنس چوب مبلمان تحقیق کرده باشید با اسم چوب راش حتما مواجه شدهاید. درخت راش در بلندیهای کوهستانی یافت میشود و شاخ و برگ زیادی دارد. این مدل درخت در نقاط سرد به خوبی رشد نمیکنند. این درخت ارتفاع خیلی زیادی دارد و عمر آن هم طولانی است. درخت راش معمولا بین 200 تا 250 سال عمر میکند و چوب آن بسیار مقاوم است طوری که در ساخت مبل، پارکت، میز و صندلی بیشتر از هر چیز دیگری به کار میرود. پارکتهایی که از چوب درخت راش طراحی و تولید میشود هم زیبا هستند و هم دوام خوبی دارند. برای تهیه پارکت چوب درخت راش، هنگامی که درخت را برش دادهاند؛ چوب آن را تکه تکه کرده و پس از ارسال به چوب بری، آن را بخار پز و سپس چوب را خشک میکنند. چوب راش معمولا برای پارکتهایی مورد استفاده قرار میگیرد که رفت و آمد در آنها زیاد است.
پارکت چوب درخت افرا
درخت افرا، درختی است که در مناطق جنگلی مانند شمال ایران رشد میکند. همچنین این درخت را میتوان در پارکها و جاهایی که خاک اسیدی دارند پرورش داد. چوب درخت افرا نه تنها در ساخت پارکت بلکه در طراحی و ساخت ابزارآلات موسیقی و سازهای موسیقی به کار گرفته میشود. رنگ مورد استفاده شده در این چوب روشن است و همین امر سبب شده تا نور و روشنایی را بهتر و بیشتر بازتاب دهد.
پارکت چوب درخت گردو
در گذشته چوب درخت گردو اهمیت بسیار زیادی داشت. درخت گردو چون پهن برگ است مقاومت بالایی دارد و همین طور رشد آن هم در بسیاری از کشورها خوب است یعنی نایاب نیست. ایران، ترکیه، چین و اوکراین از جمله کشورهایی هستند که این چوب به خوبی در آنها پرورش داده میشود. چوب درخت گردو مقاومت خوبی دارد.
پارکت چوب درخت گیلاس
درخت گیلاس تنها میوهاش نیست که خوشمزه است؛ بلکه چوب تنه آن هم ارزش بالایی دارد. چوب درخت گیلاس مقاومت زیادی دارد و محصولاتی که با استفاده از این چوب ساخته میشوند معمولا طلایی مایل به قهوهای هستند که در طراحیهای دکوراسیون خاص به ویژه کلاسیک از این مدل پارکت استفاده میشود.
پارکت لمینت چیست
زمانی که به دنبال پارکت باشید حتما با پارکت لمینت هم مواجه میشوید؛ اما پارکت لمینت چیست؟ پارکت لمینت شباهت بسیار زیادی با پارکت دارد اما با آن هم متفاوت است. تفاوت پارکت و لمینت باعث شده تا در خرید آن تفاوتهایی ایجاد شود. در واقع پارکت لمینت به کفپوشی گفته میشود که از مواد ترکیبی طراحی شده و یکی از آنها هم چوب است. یعنی چوب صد در صد خالص نیست اما نسبتی چوب دارد. پارکت لمینت عموما تنوع رنگ زیادی دارند؛ از این رو از آنها در برخی جاها بیشتر از پارکت استفاده میکنند. برای نصب و اتصال این کفپوش برخلاف پارکت نیازی به چسب نیست و با استفاده از شیارهای دور آن انجام میشود که به صورت نر و مادگی کنار هم قفل میشوند.

همچنین برای نصب پارکت لمینت معمولا از فوم استفاده میکنند که همین امر باعث شده تا صدا به دیگر طبقات نرسد. کفپوش لمینت هر چند مقاومت کمتری نسبت به پارکت تمام چوب داشته باشد اما به دلیل این که در نصب آن از چسب استفاده نمیشود آسیب کمتری میبیند و جمع آوری آن راحت تر است. از طرفی امروزه قیمت در بیشتر خریدهای مردم حرف اول را میزند و افراد با توجه به میزان بودجهشان خرید میکنند، پارکت لمینت هزینه خیلی کمتری نسبت به پارکت چوب دارد. چون که چوب از مواد و مصالح طبیعی ساخته میشود و طراحی و ساخت محصولات از آن هم زمان بر است؛ نسبت به سایر محصولات مشابه خود قیمت بیشتری دارد؛ از این رو افرادی که بودجه برایشان اولویت دارد، به سراغ پارکت لمینت میروند تا هم محصولی مشابه با پارکت داشته باشند و هم بتوانند هزینه متناسب با بودجهشان کنند. از طرفی پارکت لمینت قابلیتهای دیگری هم دارد که سایر ویژگیهای پارکت لمینت عبارتند از:
- سرعت بالا برای نصب
- قابلیت استفاده برای اماکن ورزشی
- طول عمر و دوام بالا
- نصب آسان و راحت
- برخورداری از رنگبندی و طرحهای گوناگون و متنوع
آموزش نصب پارکت
برای این که بتوانید پارکت را به خوبی نصب کنید باید پس از آموزش نصب پارکت یک سری نکات را در نظر داشته باشید. نخست سطحی را که پارکت قرار است روی آن قرار بگیرد را صاف و بدون برجسته کنید و در صورت نیاز زیرسازی کنید. سپس بستههای پارکت را سه روز در محلی که قرار است پارکت قرار بگیرد بگذارید این کار سبب شده تا با دمای اتاق سازگار شود. ضمنا دمای اتاق و رطوبت محل را در نظر بگیرید و اگر نیاز به سم پاشی بود آن را هم انجام دهید. برای نصب پارکت نباید سرامیکها لغزده باشند از سلامت آنها اطمینان حاصل کنید. به عبارتی دیگر یک اتاق و محلی که پارکت قرار است روی آن نصب شود نباید هیچ گونه مشکل و خللی داشته باشد.
نصب پارکت
پس از انجام مراحل گفته شده باید کف محل مورد نظر را با فوم مخصوص آن بپوشانید تا محافظی برای پارکت باشد و پس از آن مقدار مورد توجه ای چسب پارکت بریزید تا بتوان آن را چسباند. درمرحله بعدی تایلهای پارکت چوبی باید به اندازه مخصوص باز شوند و در کنار هم گذاشته شوند به صورتی که کاملا قفل شوند، در آخر باید بخشهای پارکت در کنار دیوار هماهنگ شوند یعنی کم و زیاد انها درست باشد. پس از انجام مراحب نصب بهتر است سطح کفپوش پارکت را از هر گونه گرد و خاک پاک کنید. پس از خشک شدن چسب پارکت و سفت شدن آن سطح کفپوش را پولیش بزنید. یکی از نکاتی که باید برای نصب پارکت در نظر بگیرید این است که جایی خالی در کنارهها بگذارید تا اگر دمای محیط انبساط و انقباض پیدا کرد، فضایی برای آن داشته باشد و تا پارکت شکم نندازد و باد نکند و بتواند سالهای زیادی مانند روزهای اول خود باشد.
یادگیری نصب پارکت
امروزه شغل نصب پارکت و کفپوش به یکی از مشاغل پردرآمد تبدیل شده است اگر بخواهید این حرفه را یاد بگیرید میتوانید در آموزشگاههای فنی و حرفه ای معتبر دورهها را بگذرانید و پس از دریافت مدرک معتبر مشغول به کار شوید. از ان جایی که پارکت و کفپوش لمینت در خارج از کشور هم محبوبیت خاصی دارند؛ میتوانید با مدرکی که اخذ کردهاید در خارج از کشور هم شغل مناسبی برای خودتان داشته باشید.