🔴💉 باورهای نادرست در مورد واکسنها
🔶 افسانهی شماره ۱؛ واکسن، سیستم ایمنی بدن را ضعیف میکند
برعکس، واکسنها سیستم ایمنی بدن را قوی میکنند، در واقع با انجام واکسیناسیون ویروس ضعیفی وارد بدن میشود و واکسن به سیستم ایمنی بدن آموزش میدهد که چگونه این ویروس را تشخیص بدهد و چگونه در مقابل آن از بدن دفاع کند. از سویی بهترین موقع برای تزریق واکسن در کودکی و جوانی است، چراکه سیستم ایمنی در این حالت بیشتر از هر زمان دیگری ورزیده میشود. بله این ادعا درست است که سیستم ایمنی در مقابل بیماریهای طبیعی سیستم ایمنی را بیشتر از واکسن قوی میکند اما این کار بسیار خطرناک است و احتمال مرگ کودک وجود دارد.
🔶 افسانهی شماره ۲؛ واکسنها حاوی مواد سمی هستند
این که واکسنها حاوی مواد سمی مثال آلومینیم یا جیوه هستند حقیقت دارد، اما میزان آنها اصلا در حد خطرناکی نیست، به طوری که همین میزان مواد سمی با مصرف برخی از میوهها مثل سیب، سیبزمینی، خیار و گلابی هم وارد بدن میشوند. برای مثال در یک واکسن ۰.۱ میلی گرم فرمالدئید وجود دارد، در حالی که بدن هر انسان روزانه ۵۰۰ میلیگرم فرمالدئید تولید میکند.
🔶 افسانهی شماره ۳؛ اثرات جانبی واکسیناسیون بیشتر از خوبیهای آن
دهها سال است که به کودکان واکسن تزریق میشوند و هنوز هیچ اثر جانبی شدیدی از آن به جز اثراتی موقتی مشاهده نشده است. فقط این امکان وجود دارد که بین هر ۱ میلیون نفر، ۱ نفر به واکسن حساسیت غیرمرگباری نشان بدهد. به طور کلی تاکنون فقط یک بار آن هم در بین سالهای ۱۹۹۰ تا ۱۹۹۲ مرگ فردی به خاطر واکسیناسیون گزارش شده است.
🔶 افسانهی شماره ۴؛ واکسنها برای کسب درآمد شرکتهای داروسازی ساخته شدهاند
شکی نیست که شرکتهای داروسازی از ساخت واکسن سود میبرند، همانطور که شرکتهای تولید غذا از فروش محصولات دیگرشان سود میکنند. اما واقعیت این است که تولید واکسن هم کار بدون هزینهای نیست، برای مثال در ایالات متحده آمریکا تایید نوع جدیدی از واکسن ۲۰ تا ۲۵ سال زمان میبرد، به همین دلیل برخلاف داروها صنعت واکسیناسیون سالهای زیادی سود کمی به دست میآورد. این را هم در نظر بگیرید که داروها به طور روزانه مصرف میشوند اما واکسنها هرچند سال یک بار استفاده میشوند.
🔶 افسانهی شماره ۵؛ واکسنها منجر بیماری اوتیسم میشوند
این عجیبترین ادعای طرفداران جنبش ضدواکسیناسیون است که به سالها قبل برمیگردد. در سال ۱۹۹۸ آندرو ویکفیلد، یک جراح بریتانیایی تحقیقی منتشر کرد که نشان میداد واکسنها منجر به افزایش بیماری اوتیسم در کودکان بریتانیایی میشود. اما بعد از آن دهها مطالعه مختلف انجام شد که نشان میداد، اطلاعات این تحقیق کاملا غلط است و به ویکفیلد برای انتشار این تحقیق انگیزههای اقتصادی داشته است. برای مثال مشخص شد که ۵ نفر از کودکان مطالعه شده در تحقیق ویکفیلد قبل از عمل واکسیناسیون، اختلالات رشدی داشتند، بسیاری از آنها اصلا اوتیستی نبودند. عامل اوتیسم همچنان معلوم نیست، اما هیچ تحقیق اخلاقی تاکنون ارتباطی بین واکسن و اوتیسم پیدا نکرده است.
منبع:اینستاگرام MicrobiologyNews