کتاب اتاقی که در آن اتفاق افتاد؛ خاطرات کاخ سفید روایت مشاور امنیت ملی سابق دولت ایالات متحده از چرایی کاهش قدرت این کشور و افول جایگاه آن است. جان بولتون در این کتاب به دنبال مقصر جلوه دادن ترامپ در این مسیر است. این کتاب با ترجمه محمد معماریان منتشر شده است.
اتاقی که در آن اتفاق افتاد؛ خاطرات کاخ سفید نوشته جان بولتون یکی از چهرههای کهنهکار حزب جمهوریخواه در ایالات متحده آمریکاست که مشاغل و مسئولیتهای متعددی را در دولتهای مختلف این کشور برعهده داشته است. سفیر دائم ایالات متحده آمریکا در سازمان ملل در دولت جرج بوش، یکی از مطرحترین سمتهایی است که بولتون در طول زندگی سیاسیاش برعهده داشته است.
بولتون که یکی از ضد ایرانی ترین چهرههای سیاسی آمریکایی است، به سختی به سمت مشاور امنیت ملی ترامپ رسید. او از ابتدا یکی از جمهوریخواهان مخالف رویکردهای سیاسی ترامپ بود که حزب اصرار داشت در جایگاه وزارت امور خارجه آمریکا قرار گیرد. ایم امر محقق نشد تا این که پس از دوبار ناکامی در رقابت با مایکل فلین و هربرت مک مستر، در سال ۲۰۱۸ میلادی بولتون مشاور امنیت ملی ترامپ شد. به دنبال این انتصاب، روزنامهٔ مطرح نیویورکتایمز نوشت که «ارتقای بولتون به همراه خروج رکس تیلرسون و ژنرال مکمستر به این معناست که تیم سیاست خارجی ترامپ اکنون رادیکالترین تیم سیاست خارجی تهاجمی است که در تاریخ مدرن پیرامون رئیسجمهور آمریکا حضور داشته است.»
کتاب اتاقی که در آن اتفاق افتاد؛ خاطرات کاخ سفید، اشاره به اتاق کار ترامپ در کاخ سفید دارد . این کتاب روایت ۱۷ ماه خاطرات کاری بولتون در کاخ سفید است و به گفته منتقدان ترامپ، سندی است بر بیکفایتی رئیس جمهور آمریکا.
این اثر علاوه بر این که نظرات جان بولتون را درباره دولت ترامپ برملا میکند، نشاندهنده موضعگیریهای رادیکال این فرد و افراد سیاسی دیگر آمریکا، نسبت به ایران و دولت ایران است.
بولتون در این کتاب از عدم تمایل ترامپ برای درگیری نظامی با ایران سخن گفته و اینکه پس از هدف قرار دادن پهپاد جاسوسی ایالات متحده توسط نیروی هوافضای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، تمام توان خود را برای راضیکردن رئیسجمهور به منظور آغاز یک درگیری نظامی با تهران به کار گرفته، اما ترامپ به این خواسته او تن نداده است. خود ترامپ هم در یکی از مصاحبههایش با شبکه فاکسنیوز ضمن تأیید این رویکرد جنگطلبانه بولتون، او را فردی توصیف کرد که «هی میخواست روی همه بمب بریزد و مردم را بکشد.»
بولتون در سال ۲۰۰۲ معتقد بود که کوبا با هماهنگی و حمایت لیبی و ایران در حال تولید تسلیحات بیولوژیک پیشرفته است. او حتی آماده میشد که در کنگرهٔ آمریکا درمورد این موضوع شهادت بدهد؛ ولی وزارت خارجه آمریکا این نظر را مردود دانست و دلایل و شواهدی در مورد آن در اختیار نداشت. بولتون همچنین یکی از حامیان اصلی سازمان تروریستی مجاهدین خلق است و یک بار نیز در همایش نیروهای این گروه شرکت کرد و وعده داد تا جشن سقوط جمهوری اسلامی ایران را در سال ۲۰۱۹ در میدان آزادی تهران برگزار کند.
اتاقی که در آن اتفاق افتاد؛ خاطرات کاخ سفید کاملا از زبان بولتون است و تفکرات و رویکردهای او را به عنوان یک عضو بلندپایه دولتی نسبت به ترامپ و مسیر ریاست جمهوریاش نشان میدهد. این اثر بدون هیچگونه دخل و تصرفی به فارسی ترجمه شده است و تمام آرا و نظرات جان بولتون را برای خواننده روایت میکند.
درباره جان بولتون
جان رابرت بولتون متولد ۲۰ نوامبر ۱۹۴۸ وکیل و دیپلمات آمریکایی و مشاور امنیت ملی ایالات متحده آمریکا از ۹ آوریل ۲۰۱۸ تا ۹ سپتامبر ۲۰۱۹ بود. او یک چهره مشهور جمهوریخواه و تندرو است که در دولتهای مختلف حزب جمهوریخواه فعالیت کردهاست. بولتون از اوت ۲۰۰۵ تا دسامبر ۲۰۰۶ از سوی رئیسجمهور جرج بوش پسر به عنوان سفیر ایالات متحده آمریکا در سازمان ملل متحد مشغول به کار بود. جرج بوش او را در تعطیلات کنگره ایالات متحده آمریکا بدون رای اعتماد منصوب کرده بود. بولتون همواره برای چهرههای جمهوریخواه تندرو و خودسر شخص محبوب و کارآمدی بود. او در دسامبر ۲۰۰۶ استعفا داد، گرچه انتصاب او که در زمان تعطیلات کنگره صورت گرفته بود نیز به هر روی پایان یافته بود، بولتون میدانست سنای دموکرات به او رای اعتماد نخواهد داد.
بولتون «باز جنگطلب» خوانده شده و از مدافعان تغییر رژیم در کره شمالی است. وی بارها خواهان پایان دادن به برنامه جامع اقدام مشترک با ایران شدهاست.بولتون از طرفداران سازمان تروریست مجاهدین خلق ایران است و بارها خواستار بمباران ایران شدهاست.
او از حامیان جنگ عراق بود و همچنان از این تصمیم خود دفاع میکند. بولتون از اولین کسانی بود که ادعا کرد عراق بمب اتم دارد، ادعایی که بعدها کاملا بیاساس معرفی شد.
بولتون هماکنون عضو پیوسته ارشد در مؤسسه امریکن انترپرایز و از صاحب نظران فاکس نیوز است.او از مشاورین سیاست خارجی میت رامنی نامزد حزب جمهوریخواه در انتخابات ریاست جمهوری سال ۲۰۱۲ بود. بولتون همچنین با اندیشکدههای محافظهکار بسیاری چون انجمن ملی سلاح، پروژهای برای قرن آمریکایی جدید، بنیاد یهودی امور امنیت ملی، و کمیته صلح و امنیت در خلیج همکاری داشتهاست. او در ۱۹ شهریور ۹۸ از سمت مشاور امنیت ملی امریکا توسط ترامپ برکنار شد.
بخشی از کتاب اتاقی که در آن اتفاق افتاد؛ خاطرات کاخ سفید
در نهایت حدود ساعت ۳ بامداد بود که روی آنتن رفتم. این هم از وضع برنامهریزیِ پیشاپیش، نهتنها در شبکهٔ فاکسنیوز، بلکه در اردوگاه رئیسجمهور منتخب. کمتر تحلیلگری اعتقاد داشت که ترامپ برنده میشود، و مثل کارزار ناکام رابرت دال در سال ۱۹۹۶ مقابل بیل کلینتون، اردوگاه ترامپ در تدارکات پیش از انتخابات خود صرفهجو بود، که نشانهای از شکست محتومشان شمرده میشد. در مقایسه با کارزار هیلاری که گویا لشگری بزرگ به سوی قدرت رژه میرفت، اردوگاه ترامپ انگار چند فدایی بودند که وقت اضافه داشتند. از همین رو پیروزیِ غیرمنتظرهٔ او اردوگاهش را غافلگیر کرد. حاصلش چه بود؟ بلافاصله نبرد سر تصاحب موقعیتها میان داوطبان انتقال قدرت آغاز شد و تقریباً کل دستاوردهای پیش از انتخابات دور ریخته شد. پس در ۹ نوامبر کار ترامپ و یارانش از نو شروع شد، و این هم اتفاق خوبی نبود، خصوصاً چون عموم پرسنل انتقال قدرت در واشینگتن بودند و ترامپ و نزدیکترین یارانش در برج ترامپ در منهتن نیویورک. ترامپ پیش از پیروزیاش از عمدهٔ ساز و کار آن هیولای بزرگ فدرال یعنی دولت سر درنمیآورد و در زمان انتقال قدرت هم چیز خاصی دستش نیامد، که طبعاً به سود عملکردش در کرسیِ ریاستجمهوری تمام نشد.
نقش من در کل کارزار انتخاباتیِ ترامپ بسیار ناچیز بود، بهجز یک جا که نقش پررنگی بازی کردم، یعنی دیدارم با این نامزد ریاستجمهوری در برج ترامپ، صبح روز جمعه ۲۳ سپتامبر، سه روز پیش از اولین مناظرهاش با کلینتون. هیلاری و بیل یک سال زودتر از من به دانشکده حقوق دانشگاه ییل رفته بودند. بنابراین علاوه بر بحث پیرامون امنیت ملی، نظراتم را دربارهٔ نحوهٔ احتمالیِ رفتار هیلاری به ترامپ گفتم: کاملاً آماده و طبق سناریو، که هرچه هم پیش آید، برنامهٔ بازیاش را دنبال میکند. بیش از چهل سال گذشته بود و هیلاری تغییری نکرده بود. ترامپ بیشتر حرف زد، مثل دیدار اوّلمان در سال ۲۰۱۴، پیش از آنکه نامزد شود. در خاتمه گفت: «میدانی، دیدگاههای من و تو واقعاً خیلی نزدیکاند. خیلی نزدیک
کتاب جدید جان بولتون، مشاور سابق امنیت ملی کاخ سفید که توسط دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا از این سمت اخراج شد، ۲۳ جون یعنی ۳ روز دیگر منتشر می شود. این اولین کتابی است که در دهه اخیر، دولت آمریکا برای ممانعت از انتشارش، دست به دامان دادگاه شده است تا راهی برای جلوگیری از چاپ و نشر آن پیدا کند.
اقدامی که تا امروز، بی نتیجه بوده است و به نظر می رسد همانطور که انتشارات سیمون اند شوستر جمعه ۱۲ ژوئن اعلام کرد، کتاب ۶۰۰ صفحه ای «آنچه در آن اتاق اتفاق افتاد»، ۲۳ جون ۲۰۲۰ میلادی منتشر شود. انتشار این کتاب، احتمالا بازتاب های گسترده ای در امریکا و سیاست بین المللی خواهد داشت.
گویا جان بولتون، ده ها صفحه گزارش های محرمانه امریکا را در این کتاب منتشر کرده است که در نوع خود، کم سابقه است و یادآور افشاگری های بنیانگذار ویکی لیکس و ادوارد اسنودن در روسیه است. جان بولتون، سیاستمدار ضد ایرانی و جنگ طلب (به قول ترامپ)، از آوریل ۲۰۱۸ میلادی تا سپتامبر ۲۰۱۹ میلادی، مشاور امنیت ملی دولت آمریکا بود.
کتاب آنچه در آن اتاق افتاده بود، قرار بود ۳ ماه پیش منتشر شود، اما به خاطر مخالفت های کاخ سفید، انتشارات سیمون اند شوستر، چاپ کتاب جان بولتون را به تاخیر انداخت. جان بولتون در کتاب آنچه در آن اتاق اتفاق افتاده بود، قصد دارد تا خواننده را با پشت صحنه کاخ سفید آشنا کند.
در کتاب جان بولتون، او به صراحت درباره اوکراین گیت سخن گفته است. موضوعی که سبب شد تا ترامپ در پایان ۲۰۱۹ میلادی، برای آن استیضاح شود و استیضاحش به خاطر اکثریت جمهوری خواهان کنگره، رای نیاورد.
جان بولتون در کتاب آنچه در آن اتاق اتفاق افتاده بود می گوید که ترامپ در سال ۲۰۱۹ و ۲۰۱۸ تلاش کرده تا دوباره در انتخابات ۲۰۲۰ میلادی رای بیاورد و این رفتار وی، به آمریکا ضربه زده است. جان بولتون هم از سوی موافقان ترامپ تحت فشار است، هم از سوی مخالفان ترامپ، نکوهش می شود. چون او حاضر نشد در جلسه سنای آمریکا به عنوان شاهد، سخن بگوید و سکوت کرد و به کمک ترامپ رفت تا آنجا که استیضاح رای نیاورد و تبرئه شد.
مایک پمپئو وزیر امور خارجه آمریکا روز پنجشنبه جان بولتون مشاور امنیت ملی سابق کاخ سفید را “خائن” خواند. بولتون در کتاب خود دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا را به تخلفات گسترده متهم کرده و گفته وی فاقد صلاحیت است. پمپئو در بیانیه ای اعلام کرد: هم غم انگیز هم خطرناک است که آخرین نقش عمومی جان بولتون نقش یک خائن است که با زیر پا گذاشتن اعتماد مقدس مردم به خود, به آمریکا لطمه زد.
بخش هاییهای دیگر از این کتاب:
روزنامه نیویورکتایمز، بخشهایی از کتاب «اتاق حوادث»، خاطرات جانبولتون، مشاور امنیتملی پیشین آمریکا، از کاخسفید، را که هفته دیگر منتشر میشود، و رازهایی مگو از زندگی سیاسی دونالد ترامپ را لو داده، منتشر کرده.
۱️⃣ جان بولتون نوشته شیجین پینگ، رئیسجمهور چین، پارسال در دیداری با ترامپ گله کرده: «برخی مخالفان چین در آمریکا دنبال جنگ سرد دیگریاند.»
ترامپ هم گفته این دشمنی با چین، کار دمکراتها است و حرف را به انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۰ آمریکا کشانده و از رهبر چین میخواهد با توانایی اقتصادی کشورش، ازجمله با خرید محصول کشاورزی آمریکا، به او در انتخابات کمک کند.
۲️⃣ رییسجمهوری چین در همان نشست از فرستادن مسلمانان اویغور چین به اردوگاههای اجباری دفاع کرده؛ ترامپ هم این مساله را تأیید میکند و میگوید اردوگاه کار درستی است.
البته دولت ترامپ در ظاهر از برخورد چین با اویغورها انتقاد میکند و همین دیشب، تحریمهایی را علیه مقامهای چینی که به دستداشتن در برخورد با مسلمانان اویغور متهماند، امضا کرد.
۳️⃣ جان بولتون درباره رسوایی اوکراین تایید کرده ترامپ برای یک «بده بستان» علیه جو بایدن، رقیب انتخاباتیاش به اوکراین فشار میآورده.
بولتون میگوید ترامپ به او گفت: «دوست ندارد هیچپولی برای اوکراینیها فرستادهشود تا زمانیکه همه تحقیقها درباره بایدن را تحویل بدهند.»
۴️⃣ بولتون درباره شخصیت سیاسی ترامپ هم نوشته: «آنقدر از گرداندن کاخسفید ناآگاه بود که اندازه نداشت؛ دیگر چه رسد به اداره دولت فدرال آمریکا.»
دوستان این کتاب معرکست.حتما بخونید
شب خوش