سال 2017 با تمام ناکامی هایش در اروپا و لالیگا و البته یک قهرمانی جام حذفی برای بارسلونا با مربی گری لوییز انریکه به پایان رسید. و لوییز انریکه تیم بارسلونا را با 9 جام ترک کرد. بعد از رفتن او بارتمئو رئیس باشگاه بارسلونا در یک بیانیه از لوییز انریکه بابت جام هایش تشکر کرد و سپس به هواداران وعده "یکی از خود ما" را داد یعنی اینکه یکی از بازیکنان سابق باشگاه هدایت این تیم را به دست بگیرد. ذهن هواداران به سمت 3 گزینه رفت.
1.اوزه بیو ساکریستن.
2.ارنستو والورده
3.برخی هم اسکار گارسیا که سابقه حضور در تیم بارسلونا در سنین پایه را داشت ترجیح می دادند(البته تعدادشان کم بود)
از این میان اما نکته مهم تفکرات تدافعی والورده در قیاس با دو گزینه دیگر بود. اما سرانجام باشگاه بارسلونا در یک بیانیه ارنستو والورده را به عنوان سرمربی بارسلونا اعلام کرد. این تصمیم باعث حیرت طرفداران بارسلونا شد طوری که بعضی ها معتقد بودند والورده بارسلونا را نابود خواهد کرد.
والورده دوران خود را با شکست در سوپر جام در برابر رئال آغاز کرد و این شکست آنقدر غیر قابل تحمل بود که برخی خواهان اخراج او شدند. البته این وسط خروج نیمار از بارسلونا هم بی تاثیر نبود. اما اوضاع در لالیگا یکباره دچار تحول شد او کار خود را با سیستم 4.3.3 آغاز کرد مانند گواردیولا و انریکه. اما با مصدومیت عثمان دمبله والورده سیستم را به 4.4.2 تغییر داد که حول محور مسی و سوارز می چرخید و البته بهترین نتایج والورده هم با این سیستم به دست آمد. تفاوت دیگری که در سبک بازی بارسای والورده نسبت به گواردیولا و انریکه وجود داشت نحوه پرس کردن بود. تیم گواردیولا و تیم انریکه پرس را از زمین حریف و به منظور بازپس گیری توپ انجام می دادند اما تیم والورده پرس را از میانه زمین و یا حتی گاهی از یک سوم زمین خودی به منظور بستن فضاها انجام می داد این شیوه پرس کردن موجب بهبود استحکام خط دفاعی بارسلونا شد اما از حیث هجومی تیم را دچار مشکل کرد. در حقیقت باید گفت والورده به دنبال بازی زیبا نبود بلکه به دنبال نتیجه گرایی بود. اولویت بارسلونا همیشه بازی های زیبا بوده اما الویت والورده نتیجه گیری بود که این هم بر خلاف اصول بارسلونا بود.
اصل دیگری که والورده آن را زیر پا گذاشت تیم محور بودن بارسلونا بود در بارسلونا زمان گواردیولا و انریکه لیونل مسی نقش محوری داشت اما عامل وابستگی نبود. اما والورده نه تنها به مسی نقش محوری داد بلکه بارسلونا را کاملا به او وابسته کرد که با بالا رفتن سن لیونل مسی بارسا دچار مشکل می شد. والورده از حیث نتیجه گیری بسیار موفق بود اما فاکتور هایی که در بالا ذکر شد موجب شد که از او به عنوان یکی از مربیان ناکام در بارسلونا نام ببرند حتی با وجود اینکه والورده فصل اول حضورش در بارسلونا تنها 1 باخت در لالیگا داشت. و فصل دوم هم تا آستانه فتح سه گانه رفت اما در نهایت نا کام ماند.
عامل دیگری که والورده آن را در بارسلونا رعایت نکرد روحیه و شهامت تیمی بارسلونا بود. همیشه بارسلونا را جزو تیم های با شهامت و بازی شجاعانه به حساب آورده اند اما بارسلونا در زمان والورده با تحمل 3 کامبک به ترتیب در برابر رم، لیورپول، اتلتیکو مادرید، این اصل را هم زیر پا گذاشت علت کامبک های بارسلونا خود علت های فراوانی دارد که بعدا به آن اشاره خواهیم کرد. والورده در فصل اول حضورش در بارسلونا با تنها یک باخت فاتح لالیگا شد و شاید بتوان گفت بهترین فصل حضور والورده در بارسلونا بود. که با قهرمانی کوپا دل ری به پایان رسید. در فصل دوم اما تیم والورده تا آستانه فتح سه گانه سوم بارسلونا رفت اما در نهایت فصل دوم والورده با تنها یک لالیگا به پایان رسید. در سال آخر والورده هم بارسلونا صدر جدول لالیگا بود و مثل همیشه صدر جدول لیگ قهرمانان اروپا بود اما نتایج بازی های خارج از خانه به علاوه کامبک های رم، لیورپول، اتلتیکو مادرید منجر به اخراج ارنستو والورده در بارسلونا شد.
در کل والورده در بارسلونا از حیث نتیجه گیری بسیار موفق عمل کرد اما او یک سری فاکتور هایی را در بارسلونا نادیده گرفت که همان عوامل منجر به اخراج او شد.
حال نظر شما درباره تیم بارسلونا زمان والورده چیست؟!