پس از جدایی محمود فکری از جمع آبی پوشان، بالاخره مدیران استقلال سرمربی جدید خود را انتخاب کردند و فرهاد مجیدی سکان هدایت این تیم را در دست گرفت و باید منتظر ماند و دید در ادامه راه او چه نتایجی را با آبی پوشان کسب می کند.
مجیدی که برای سومین بار در میانه های راه جایگزین سرمربیان قبل از خود می شود، این بار انگیزه ها بالا و تجربه بهتری نسبت به قبل دارد و هواداران استقلال امیدوارند با این جابجایی روی نیمکت این تیم، آبی پوشان پس از سالها عنوان قهرمانی لیگ برتر را از آن خود کنند.
اما با جدایی محمود فکری بد نیست نگاهی بیندازیم به عملکرد این سرمربی در این فصل و مقایسه آن با حضور فرهاد مجیدی در نیم فصل دوم لیگ گذشته که از این لحاظ می توان به نتایج قابل توجهی رسید.
فرهاد مجیدی در لیگ نوزدهم و پس از بازی با ماشین سازی جانشین استراماچونی شد و در 14 دیدار در لیگ برتر، هدایت استقلال را برعهده داشت. او در این تعداد بازی موفق به کسب 24 امتیاز شد در حالیکه فکری در 16 دیداری که سرمربی آبی پوشان بود، 27 امتیاز کسب کرد. متوسط کسب امتیاز توسط فرهاد مجیدی کمی بهتر از فکری است. او به طور میانگین در هر بازی 1.71 امتیاز بدست آورد در حالیکه این آمار برای فکری 1.68 امتیاز در هر مسابقه است.
اما درصد برد فکری نیز با مقدار ناچیزی بیشتر است. او در 44 درصد بازی هایش برنده شد و این آمار برای مجیدی 43 درصد است. اما تیم های این دو مربی در دو فاز دفاعی و حمله عملکرد کاملا متفاوتی دارند. تیم فکری خط دفاعی بهتری داشته در حالیکه خط حمله تیم مجیدی زهردار تر بوده است. متوسط گل زده استقلال با مجیدی 1.57 و متوسط گل خورده 1 گل در هر بازی بوده ولی متوسط گل زده استقلال با فکری 1.19 گل زده و 0.7 گل خورده در هر بازی بوده است.
با وجود اینکه محمود فکری نسبت به مجیدی دو بازی بیشتر سرمربی استقلال بود، اما تیم مجیدی 3 گل بیشتر زده است. آبی پوشان در 14 بازی با مجیدی 22 گل زدند در حالیکه در 16 بازی با فکری گل های زده آنها عدد 19 را نشان می دهد. علاوه بر امر تعداد گل ها، شانس گلزنی تیم مجیدی هم بیشتر بوده است. تیم او متوسط در هر بازی 4.4 شانس گل داشته در حالیکه تیم فکری هر بازی 3.9 موقعیت خلق کرده است.
تعداد شوت استقلال مجیدی در هر بازی میانگین 11.1 شوت بوده و این آمار برای تیم فکری 11.4 شوت است. در دو شاخص شوت در چارچوب (4 به 3.6) و همچنین نرخ شوت به گل (14.2 درصد نسبت به 10.3 درصد) نیز تیم مجیدی بهتر از استقلال فکری است.
در فاز دفاعی، استقلال با محمود فکری بهتر عمل کرده است. آنها در 16 بازی 12 گل دریافت کرده اند ولی تیم مجیدی در 14 بازی 14 بار دروازه اش را باز شده دیده است. همچنین تعداد کلین شیت های استقلال فکری نسبت به استقلال مجیدی 7 به 3 است. استقلال با فرهاد شانس گل بیشتری (3.7) به حریف داده است. این آمار برای تیم فکری 2.6 شانس گل در هر بازی است. علاوه بر این، استقلال با مجیدی موقعیت بیشتری برای شوت زنی (9.1 به 8.7) و شوت در چارچوب (3.3 به 3) در اختیار حریف داده است.
اما در تقابل های فکری و مجیدی با 4 تیم بالای جدول، استقلال با فرهاد کمی بهتر کار کرده است. استقلال با مجیدی مقابل سپاهان به پیروزی رسید، برابر فولاد شکست خورد و در تقابل با پرسپولیس و تراکتور به نتیجه تساوی رسید. اما فکری مقابل تراکتور موفق به برتری شد ولی برابر سپاهان و فولاد تن به شکست داد و برابر پرسپولیس نیز به تساوی رسید. البته باید این نکته را متذکر شد که در دیدارهای استقلال فکری، تنها بازی با پرسپولیس در تهران برگزار شد و سه دیدار دیگر در زمین حریفان بود ولی استقلال با فرهاد تنها برای بازی با فولاد راهی اهواز شده بود.
استقلال با فرهاد مجیدی مقابل این 4 تیم موفق به خلق 13 موقعیت گلزنی شد در حالیکه این آمار برای تیم فکری 8 مورد است. تیم مجیدی 36 شوت زد و 16 شانس گل به حریفان داد در حالیکه تیم فکری 26 شوت زد و استقلال او نیز 16 شانس گل به این 4 تیم داد. شوت های حریف به سمت دروازه استقلال در دو تیم مجیدی و فکری به ترتیب 41 و 42 شوت بوده که آمار نزدیکی است.
به هر حال از لحاظ آماری و کسب نتیجه تقریبا می توان گفت استقلال فصل گذشته عملکردی شبیه به استقلال فکری داشته است هر چند نباید از تفاوت عملکرد خط حمله آبی پوشان با مجیدی در مقایسه با تیم فکری و همچنین عملکرد دفاعی استقلال لیگ بیستم با فصل گذشته به راحتی گذشت.
چنانچه فرهاد مجیدی بتواند عملکرد دفاعی تیم فکری را بهبود بخشد و یا حداقل آن را ادامه دهد و همچنین عملکرد هجومی فصل گذشته را به تیم امسال تزریق کند، می تواند انتظار داشت که استقلال روند بهتری را در پیش بگیرد و به آینده این تیم خوشبین بود.