فریدون اسفندیاری، بسکتبالیست تیم ملی ایران در المپیک ۱۹۴۸ لندن، نویسنده، معلّم، فیلسوف، نظریهپرداز ترا بشریت، مشاور و آیندهپژوه بعد از مرگش در سال ۲۰۰۰ به روش سرما زیستی در بنیاد ادامه حیات آلکور در سکاتزدیل آریزونا و در محفظه حاوی نیتروژن مایع نگهداری میشود تا در آینده امکان زندگی دوباره پیدا کند.
به گزارش طرفداری، او دلیل نامگذاری اف ام ۲۰۳۰ بر روی خودش را نشان دهنده امید و اعتقاد به زندگی و برگزاری جشن تولد ۱۰۰ سالگی اش در سال ۲۰۳۰ می دانست.
اف ام-۲۰۳۰ با نام اصلی فریدون م اسفندیاری (تولد: ۲۳ مهر ۱۳۰۹ بروکسل – مرگ: ۱۸ تیر ۱۳۷۹ نیویورک) وی به عنوان نظریهپرداز ترابشریت با نگارش کتاب "آیا شما یک ترابشر هستید؟ پیشرفت و کنترل رشد فردی در یک دنیای پر تغییر" که در سال ۱۳۶۸ چاپ شد، به شهرت رسید.
فریدون اسفندیاری فرزند یک دیپلمات ایرانی بود. مسافرتهای پی در پی و مستمرّ او در دوران کودکی باعث شد در سن یازده سالگی در هفده کشور مختلف زندگی کرده باشد. وی در دوران جوانی، به عضویت تیم ملی بسکتبال ایران در بازیهای المپیک ۱۹۴۸ لندن درآمد، یک فیلم مستند در باره وی با نام "آیا شما یک ترابشر هستید؟" ساخته شدهاست.
در هجدهم تیر ماه ۱۳۷۹، مصادف با هشتم ژانویه سال ۲۰۰۰ میلادی، او بر اثر سرطان لوزالمعده درگذشت و جسد او تا به امروز به روش سرمازیستی در بنیاد ادامه حیات آلکور در سکاتزدیل، آریزونا نگهداری میشود.
او در زمان مرگ توافقنامهای برای انجام این کار نداشت، بنابراین هیچکدام از اعضای تیم آلکور در زمان مرگ او، بر بالینش حاضر نبودند. او اولین فردی بود که از تکنولوژی جدید سرماسپاری با استفاده از موادمحافظ سرمازدگی سود برد. او در نیواسکول، دانشگاه کالیفرنیا لسآنجلس و دانشگاه بینالمللی فلوریدا به تدریس پرداخت و در سمت مشاور شرکتهای لاک هید و جی سی پنی نیز به فعالیت مشغول بود.
فریدون اسفندیاری به دو دلیل نام خود را به اف.م. ۲۰۳۰ تغییر داد. اول آنکه این نام نشان دهنده امید و اعتقاد او به زندگی و برگزاری یکصدمین جشن تولدش در سال ۲۰۳۰ میلادی است. دوم و مهمتر از آن، به جهت درهم شکستن شیوههای مرسوم نامگذاری که وی آن را ریشه در ذهنیت جمعی و تنها اثری از گذشته قومیتی افراد میدانست، است. او نامهای سنتی را به عنوان برچسبهای هویت جمعی میدانست که بر اساس جنسیت و ملیت از فردی به فرد دیگر منتقل شدند.
به گفته خود او، اسامی رایج بیانگر گذشته اجدادی، قومیتی، ملیتی و مذهبی افراد هستند:
من همان آدم ده سال پیش نیستم و مطمئنم کسی نیستم که در بیست سال آینده خواهم بود. نام ۲۰۳۰ نشانگر اعتقاد من به این است که سالهای محدوده زمانی ۲۰۳۰ در قرن بیست و یکم، سالهایی جادویی خواهد بود. ۲۰۳۰ زمانی است که هیچ کس سالخورده نیست و هر انسانی شانس بزرگی برای زندگی ابدی خواهد داشت. ۲۰۳۰ یک رویا و یک هدف است.
مطابق آنچه در ویکی پدیای فارسی آمده؛ بسیاری از پیشبینیهای اف ام ۲۰۳۰ در مورد پیشرفتهای اجتماعی از سال ۱۳۴۹ تا اوایل قرن بیست و یکم میلادی بهطور چشمگیری به اثبات رسید. او اعتقاد داشت به رغم تلاش نخبگان محافظهکار برای اجرا و تلقین باورهای سنتی، پویایی ذاتی تمدن مدرن جهانی چنین تغییراتی را به وجود می آرود.
او لقاح مصنوعی و اصلاح نقایص ژنتیکی را در سال ۱۳۵۶ و در سال ۱۳۵۹ و گفتگوی جمعی از راه دور، پزشکی از راه دور، و خرید از راه دور را پیشبینی کرده بود. وی یک گیاهخوار مادام العمر بود و میگفت هیچگاه موجود زندهای که مادری دارد را نخواهد خورد.
او میگفت:
من انسان قرن بیست و یکم هستم که بهطور تصادفی در قرن بیستم فرود آمدهام. من نوستالژی عمیقی نسبت به آینده دارم.