دوره پیش روی جام جهانی، در نوامبر و دسامبر (آبان و آذر) سال جاری در اولین جام جهانی خاورمیانه در قطر، آغاز می شود. در بخش جام جهانی در چنین روزی و به همت حسین خسروی، به مرور بازیهای برگزار شده جام جهانی براساس روزهای تقویم میپردازیم.
طرفداری| در پنجم جولای (14 تیر)، مسابقات مختلفی از جام های جهانی 1982 تا 2014 انجام شده که در مهم ترین آنها، ایتالیا از سد برزیل و دکتر سوکراتس گذشته و فرانسه روی دوش زیدان، راهی فینال جام جهانی شده است.
ایتالیا 3-2 برزیل؛ آتزوری فاتح مرگترین گروه مرگ
برای چند دوره که 1982 هم جزو آنها بود، جام جهانی دو مرحله گروهی داشت. در یکی از چهار گروه دور دوم، برزیل، آرژانتین و ایتالیا کنار هم قرار گرفته بودند تا مرگ ترین گروه مرگ جام جهانی را تشکیل دهند. از هر گروه 3 تیمی، تنها یک تیم به مرحله نیمه نهایی صعود می کرد و برهمین اساس، 2 تیم دیگر باید قربانی می شدند. در بازی های ابتدایی گروه، هر دو تیم برزیل و ایتالیا، آرژانتین که قهرمان جهان هم بود را شکست داده بودند و نبرد تعیین کننده برای صعود از گروه در بازی پایانی بین سلسائو و آتزوری بود.
دو تیم تحت رهبری انزو بیرزوت برای ایتالیا و تله سانتانا برای برزیل در شهر بارسلونا روبروی هم قرار گرفتند. سوکراتس کاپیتان برزیل بود و دینو زوف رهبر داخل میدان ایتالیایی ها بود. این مسابقه نبرد بزرگ خط حمله آتشین برزیل و خط دفاع قدرتمند ایتالیا بود. برزیلی ها، فالکائو، زیکو، ادر و سرجینیو را داشتند و ایتالیایی ها با نام های بزرگی چون کابرینی، جنتیله و شیرا به میدان آمده بودند. جنتیله مامور مهار زیکو بود و بعد از نمایش موفق در مهار مارادونا در مسابقه قبلی، همگان انتظار عملکردی عالی در این دیدار را هم داشتند. جنتیله در این مسابقه کارت زرد گرفت و از دیدار نیمه نهایی محروم شد.
برخلاف جریان بازی که در زمین ایتالیا دنبال می شد، این آتزوری بود که خیلی زود در دقیقه 5 توسط پائولو روسی به گل رسید، ولی دکتر سوکراتس 7 دقیقه بعد نتیجه را به تساوی کشید. ایتالیایی ها دوباره در دقیقه 25 توسط روسی پیش افتادند و نیمه اول را برنده به رختکن رفتند. در نیمه دوم، فالکائو برای سلسائو گل زد تا بازی دوباره مساوی شود، ولی آتزوری تصمیمی برای عقب نشینی نداشت و روسی دوباره گل زد تا خودش و تیمش را 3 گله کند. ایتالیا در دقیقه 86، توسط آنتونیولی به گل چهارم هم رسید، ولی گل به اشتباه مردود اعلام شد. در دقایق تلف شده دینو زوف، به شکلی معجزه آسا ضربه سر اسکار را مهار کرد تا تیمش را راهی مرحله نیمه نهایی جام جهانی 1982 و رویارویی با لهستان کند.
پرتغال 0-1 فرانسه؛ دومین فینال طی 3 دوره برای آبی ها
پرتغال 2006 با هدایت لوئیس فیلیپه اسکولاری تیم آماده و قدرتمندی راهی جام جهانی کرده بود. آنها نایب قهرمان اروپا بودند و می خواستند در جام جهانی هم افتخارآفرینی کنند. با این حال، بعد از بازی جنجالی با انگلیس که شامل اخراج وین رونی و برد در ضربات پنالتی شد، به سد محکمی به نام فرانسه و صد البته یک زیدان فوق العاده آماده برخوردند. این دیدار، تکرار نیمه نهایی یورو 84 و یورو 2000 در نیمه نهایی تمام اروپایی جام جهانی 2006 بود. بعد از حذف برزیل و آرژانتین در مرحله یک چهارم، این چهارمین بار بعد از 1934، 1966 و 1982 بود که هر 4 تیم مرحله پایانی مسابقات، اروپایی بودند.
زین الدین زیدان با یک نمایش تمام برزیلی، در مرحله قبل باعث حذف قهرمان وقت جهان یعنی تیم ملی برزیل شده بود و در این دیدار هم تک گل تیمش را از روی نقطه پنالتی به ثمر رساند تا خروس ها برای دومین بار طی 3 دوره، راهی فینال جام جهانی شوند. کریستیانو رونالدو که 21 ساله بود و اولین جام جهانی اش را پشت سر می گذاشت، سرحال ترین بازیکن پرتغال در زمین بود و بیشترین دوندگی و ایجاد موقعیت را انجام داد، ولی هر چه زد به در بسته خورد تا در یک قدمی حضور در فینال جام جهانی، از ادامه مسیر بازبماند.
هلند (4)0-0(3) کاستاریکا؛ شگفتی ساز بزرگ بدون باخت کنار می رود
لاله ها در مرحله یک چهارم نهایی، مکزیک را با نتیجه 2 بر یک شکست داده بودند و کاستاریکا بعد از صدرنشینی در گروه مرگ در حضور اروگوئه، ایتالیا و انگلیس، یونان را در ضربات پنالتی شکست داده بود. نماینده آمریکای شمالی که شگفتی ساز بزرگ جام جهانی 2014 بود، در برابر نایب قهرمان وقت جهان نمایشی تحسین برانگیز داشت و 120 دقیقه مقاومت کرد تا کار به پنالتی بکشد.
در آغاز ضربات پنالتی، لوئیس فن خال در تصمیمی عجیب، تیم کرول را جانشین سیلسن کرد که صد البته موفق بود و توانست 2 ضربه پنالتی را مهار کرده و قهرمان بازی لقب بگیرد. هلندی ها با فن پرسی، روبن، اسنایدر و درک کویت به گل رسیدند، ولی در سمت مقابل، روئیز و اومانا پنالتی های خود را از دست دادند تا اورانخه برای دومین بار پیاپی راهی نیمه نهایی جام جهانی شود.