رئیس پیشین کمیته المپیک درباره ماجرای تعلیق ورزش ایران در دوران خود صحبت کرد.
به گزارش طرفداری، مراسم تودیع و معارفه رؤسای پیشین و جدید کمیته ملی المپیک با حضور وزیر ورزش و جوانان برگزار شد.
سید رضا صالحیامیری رئیس پیشین کمیته ملی المپیک در این مراسم اظهار داشت:
هزار و ۷۰۰ روز خدمت در کنار جامعه ورزش قهرمانی گذشت. هزار و ۷۰۰ روز عشق و محبت و انسانیت و معرفت از شما آموختم. رضایت قلبی نداشتم که در ساعت کاری اول هفته در این جمع حاضر شوید؛ از تکتکتان صمیمانه تقدیر میکنم. تبریک به محمود خسرویوفا و هیات اجرایی جدید. حاج محمود را میشناسیم و قریب به یک دهه دوستی با وی دارم؛ از سال ۱۳۹۲ در وزارت ورزش و جوانان تا امروز که سلامت و معرفت و اخلاق را در وی دیده و از ظرفیت او بهرهمند شدهام. آینده کمیته ملی المپیک را او با سرعت و جدیتی بیش از پیش به قلههای توسعه نزدیک خواهد کرد.
وی افزود:
تلاش کردم از مسیر دیانت و انسانیت خارج نشوم اما قطعاً لغزشهایی داشتهام. هرگز خودم را مصون از اشتباه نمیدانم. فرهنگ را عالیترین عنصر تعالیبخش میدانم که سعی کردم آن را در ورزش گسترش دهم چرا که توسعهبخش فرهنگ پهلوانیست. ثمره این پس از یک دهه فعالیت نمایان میشود. تلاش کردم به مشکلات عاقلانه بیاندیشم و انعطاف و سازگاری و تعامل را برای حل آن درنظر بگیرم. مصالح ملی را به عنوان شاخص بنیادین در مدار توسعه در نظر گرفته و از حاشیه پرهیز کردم. با نگاه آمرانه، جاهطلبانه و دستوری هیچ مدیری به سرمنزل مقصود نخواهد رسید و بزرگترین عامل سقوط، خودبینی و تکبر است. بنیان ورزش قهرمانی رفاقت و برادریست و اساس ورزش زورخانهای هم همین است.
رئیس پیشین کمیته ملی المپیک درباره سایر فعالیتهایش در کمیته گفت:
مشاوره مستمر با هیات اجرایی، مشاوران، روسای فدراسیونها و وزیر محترم پیشکستوان و قهرمانلن را سرلوحه کارم قرار دادم. همفکری دائمی و مستمر را یک اصل مدیریتی در نظام تصمیمگیری معرفی کردهام و هیچ تصمیمی را طی این ۴ سال بدون مشورت اخذ نکردم البته که چند بار بهترین تصمیم را نگرفتهام. باور دارم شرط اولیه حفظ آبروی انسان در گرو حفظ منزلت دیگران است. مسائل فنی را به تیمی از همکارانم سپردم و تصمیم را به هیات اجرایی واگذار کردم. در اموری که در آن تخصصی نداشتم، ورود نکردم و از دریچه سیاست به تصمیمگیریهای مدیریتی نگاه نکردم و هیچ موضعگیری سیاسی نداشتم.
صالحی امیری بیان کرد:
طی ۴ سال گذشته هیچ منفعتی در کمیته برای خود تعریف نکرده و از هیچیک از امتیازات برخوردار نشدم. طلب عفو و بخشش دارم نسبت به همه کسانی که بر حقیر حق دارند. یک توصیه دارم؛ حمایت از خسرویوفا و هیات اجرایی جدید را به عنوان یک وظیفه دنبال کرده و کنارشان هستم.
رئیس پیشین کمیته ملی المپیک در ادامه در جمع خبرنگاران با اشاره به دوران ریاست خود در کمیته اظهار داشت:
عملکرد سازمان و رئیس کمیته را در ۱۲ رهیافت تدوین کردم که رویکردهای فرهنگی - اخلاقی هم داشت. این را در قالب یک کتاب منتشر میکنم. ورزش ایران طی ۴ دهه گذشته از بیثباتی و تنش لطمات زیادی دید که من تلاش کردم ثباتی را در ورزش قهرمانی ایجاد کرده و از تنش پرهیز کنم که نیاز به برنامه داشت. ستاد عالی به ریاست وزیر ایجاد شد که به نقطه وفاق تبدیل شد. وزیر ورزش نفر اول ورزش ایران است و رئیس کمیته باید انعطاف کامل داشته باشد. هر ۲ سازمان ماموریت واحد دارند و یکی باید منعطف باشد.
وی با اشاره به دستاوردهای فرهنگی افزود:
ورزش ۲ ساحت دارد؛ یکی مادی که تلاش برای رسیدن به سکوست و دیگری هم مرام پهلوانی و اخلاقی است. تلاش من در این ۱۷۰۰ روز تقویت ساحت دوم بوده، مدعی هستم تلتش زیادی برای کار تقویت چهره فرهنگی ورزش قهرمانی کردهایم. بردن ورزش قهرمانی به بطن جامعه هم از اهم وظایف ما بوده؛ ورزش تبدیل به غرور و هویت و نشاط ملی باید تبدیل میشد. مردم امروز نسبت به ورزش حساسیت بیشتری نشان میدهند. تلاش کردیم مرجعیت کمیته را در سطح داخل و بینالملل ارتقا بدهیم؛ امروز شورای المپیک آسیا، فدراسیونهای ورزشی و کمیته بینالمللی المپیک کمیته ملی را مرجعی در غرب آسیا میدانند. در ۲۰۲۴ پاریس نتایج خوبی میگیریم و زیرساخت ها آماده شده.
رئیس پیشین کمیته ملی المپیک درباره بحث تعلیق بیان کرد:
۴ مرحله در مسیر تعلیق بودیم که با دیپلماسی فعال ورزشی آن را مهار کردیم. الان منابع مالی کمیته ۱۰ برابر شده و باید حداقل به هزار میلیارد تومان منابع برسیم. در آن شرایط میتوان گفت نیازهای ضروری ورزش قهرمانی را تامین میکنیم. استفاده از ظرفیت نخبگان هم در دستورکار ۱۸ کمیسیون بوده که به ما انگیزه دادهاند. ورزش ایران ریشه و تبار دارد که این را با موزه ملی ورزش ثابت کردیم. ورزش ایران ۳۰۰۰ سال قدمت دارد و جام ارجان را به همین علت به رئیس IOC تقدیم کردیم.
وی افزود:
یکصد سال اخیر را تاریخ شفاهی ورزش تدوین کردیم. من فقط کار راهبری را در دست داشتم و همکارانم زحمت کشیدهاند. امروز همه خدمات در کمیته رایگان است که این استراتژی ماست. حق معامله با فدراسیونها را نداریم و خدمت به آنها وظیفه ماست.
صالحی امیری در ادامه به محمود خسروی وفا رئیس جدید کمیته ملی المپیک اشاره و تصریح کرد:
خسروی وفا شخصیت ممتازی است. او سابقه زیادی در ورزش داشته و من یک دهه با او ارتباط نزدیک دارم. حضور وی در کمیته تحول و جهش ایجاد میکند. ۶ بار برای ثبتنام وی به او مراجعه کردم. به آینده کمیته خوشبینم و تعهد اخلاقی دارم که تجاربم را بدون منت در اختیارشان قرار بدهم. تعالی و جهش ورزش قهرمانی ایران آرزوی من است.