میلان و رم در دیدار هفته هفدهم سری آ به میزبانی شیاطین سرخ در سن سیرو با یک دیگر به رقابت خواهند پرداخت ؛ این درحالی است که تیم میزبان قصد دارد از عنوان قهرمانی خود دفاع کند و با توجه به شکست ناپولی مقابل افعی ها رویای قهرمانی خود را بار دیگر ملموس تر می بینید ، اما در مقابل گرگ های پایتخت نیز بخاطر رسیدن به هدف اصلی خود تلاش می کنند تا با بردن شیاطین سرخ به جمع چهار تیم برتر راه یابند پس بطور کلی این دیدار از ارزش بالایی برخوردار است و طی این مقاله به برخی از احتمالاتی که میتواند رخ دهد میپردازم.
آمار و ارقام دو تیم
فاتحان فصل گذشته سری آ امسال نیز در خط حمله قدرتمند هستند برای آنها فرصت سوزی معنایی ندارد چرا که تعداد گلهای آنها با خلق موقعیت هایشان مطابقت دارد ، البته آنها در بخش دفاعی نیز از پرسینگ قدرتمند مربی صاحب سبکی همچون پیولی بهره می برند پرسینگی با خط دفاعی بالا و شدتی مشابه تیم های آلمانی که تنها باعث شده آنها 16 گل دریافت کنند.
شرایط برای تیم پایتخت نشین نیز در دفاع نشان می دهد که بازیکنان با ذهنیت مربی خود تطبیق پیدا کرده اند و البته لاین دفاعی رم بر خلاف تاتنهام و منچستریونایتد دوران آقای خاص بسیار متفاوت تر است چرا که رم او بطور کلی در این فصل با خط دفاع بالاتری بازی می کند ، ولی رم آقای خاص به هیچ وجه صفت تیم فرصت طلب را با خود به یدک نمی کشد.
کمی به آمار هجومی دو تیم ریز تر نگاه کنیم هم پیولی و هم مورینیو ؛ از نظر ضد حملات مؤثر ترین تیم های سری آ را در اختیار دارند و از این راه موفقیت های زود هنگامی را بدست می آورند.
سوال بزرگی بوجود می آید که چرا در بخش هجومی در رادار های دو تیم اختلاف فاحشی وجود دارد؟
پاسخ در دو شکل بالا پنهان است ، با توجه به ارقام هجومی تیم میلان در 16 بازی گذشته هم شوت های بیشتری از رم زده است هم آنها را تبدیل به گل کرده است و به سبب آن اکنون با 31 گل زده در جایگاه دوم سری آ قرار گرفته اند و رم با فرصت سوزی مهاجمان خود تنها با 19 گل زده جایگاه ششم را از آن خود کرده است.
وقتی بخش دفاعی دو تیم را نیز ریز بینانه تر نگاه کنیم قضیه اندکی با گل های خورده شده متفاوت خواهد بود (16 گل میلان و 14 گل رم دریافت کرده اند.)
با اینکه جایگاه رم در سری آ ششم است اما از نظر دوئل های برنده شده پس از تیم مخوف ناپولی قرار می گیرد و بطور میانگین 39 قطع توپ در هر نود دقیقه بازیکنان رم انجام می دهند البته میلان نیز با 36 قطع توپ جایگاه هشتم را به خود اختصاص می دهد.
رم بازیکنان نسبتا بلند قامتی دارد برای همین از این حیث تیم نخست سری آ در دوئل های هوایی می باشد که نقش کریستانته و ایبانز و اسمالینگ در ثبت این آمار پر رنگ می باشد.
مشکلات و پشامدهای ممکن
دو شرط اساسی قانون پرسینگ که بیشتر تحلیلگران بر آن باور دارند عبارتند از:
- هنگامی که توپ را در اختیار دارید به بازی مالکانه روی آورید تا بتوانید استراحت کنید.
- شدت و کارایی پرسینگ خود را طوری تنظیم کنید که در کمترین زمان توپ را تصاحب کنید.
میلان با توجه به رادار های بالا نیز تیم مالکانه تری است اما قدرت پرسینگ آنها مطمئناً به عمق ترکیب نیازمند است که با توجه به مصدومیت ها و خروج عنصر مهمی مانند فرانک کسیه تا حدودی در میانهٔ میدان گزینه های پیولی برای پرسینگ ایده آل محدود شده اند.( اینجا و اینجا می توانید راجب قدرت پرسینگ و برخی اطلاعات آماری مطالبی را ذکر کرده ام.)
اگر به تصویر بالا و پست قبلی من دقت کنید میلان در سمت چپ چه در یک سوم دفاعی حریف و چه میانه میدان نسبت به فصل قبل پرسینگ ضعیف تری را به نمایش می گذارد این می تواند گزینه ای برای بازی سازی رم باشد.
میلان در فصل قبل نیز با پرسینگ توانست گزینه های پاس مدافعان رم را محدود کند و طی یک اشتباه با مهاجم فرانسوی خود در دقایق ابتدایی پیش افتاد.
بازی میلان مقابل سالرنتینا با یک سورپرایز از پیولی همراه بود ، در این فصل میلان برای غلبه بر سیستم 3-5-2 غالبا نمیتوانست تعادل را در برای بازی سازی ایجاد کند اما پس از یک وقفه تقریبا طولانی پیولی 4-2-3-1 خود را تغییر داد.
با قرار گرفتن بن ناصر در مرکز میدان بعنوان تک پیوت بازیکنان سالرنتینا دچار سردرگمی شدند که کدام یک از هافبک های میلان را در میانه میدان مارک کنند و به سبب همین میلان بازی سازی روان تری انجام داد.
رم آقای خاص بر عکس میلان پیولی در زمینه مالکیت با فقر عجیبی روبرو است این مشکلات با خروج میخیتاریان و ورتوت در تابستان و مصدومیت واینالدوم در ابتدای فصل گرگ های پایتخت را به شدت محدود کرده است.
بخاطر تصویر اول احتمالا فردا شب زالفسکی جای اسپیناتزولا را خواهد گرفت و از دقایق ابتدایی برای خروج راحت از پرسینگ میلان پاس های بلندی را به میانه میدان میفرستد ، اما در بازی یوونتوس ابراهام بدترین فرم خود را در نبردهای هوایی را به نمایش گذاشت و فقط 26% توانست پیروز شود که آقای خاص بعد ها راجب نگرش آبراهام در این فصل انتقادات را مقابل رسانه ها شروع کرد.
بعد از بازی نیمه اول رم مقابل یوونتوس ژوزه مورینیو که روی نیمکت نه مهاجم آماده ای داشت و نه هافبک پست هشتی همچون واینالدوم تصمیم گرفت با برگشت به سیستم 4-2-3-1 معروف خود ورق را برگرداند و در نهایت بازی مساوی پایان یافت.
با اینکه میخیتاریان و ورتوت پس از پیوستن به تیم های جدیدشان اذعان داشتند که آقای خاص می خواست که در رم بمانند ، اما آنها بخاطر مشکلات مالی رم و پیشنهاد های بهتر جدا شدند هر دو نفر مقابل میلان فصل گذشته برای بازی سازی رم نقش پر رنگی را ایفا کردند.
مسکن های مقطعی که رم تا بدین جای کار از آن در میانه میدان استفاده کرده است بیشتل به تغییر یار کریستانته بر می گردد که دو احتمال ممکن است رخ دهد.
- دابل پیوت کریسنانته و ماتیچ در میانه میدان اگر انتخاب شود احتمالا مدافعان کناری عقب تر کشیده خواهند شد همچنین بخاطر کم سرعت بودن این زوج پلگرینی وظایف دفاعی بیشتری را بر عهده خواهد داشت.
- دابل پیوت کریستانته و پلگرینی اگر انتخاب شود سرعت به میانه میدان برخواهد گشت ، اما بعلت پست غیر تخصصی پلگرینی بیشتر هر دو نفر در یک راستا قرار خواهند گرفت ولی مدافعان کناری فضای آزاد برای نفوذ احتمالا داشته باشند.
ستارگان حیاتی
کارلو آنچلوتی در مصاحبه ای می گوید تاکتیک های من بدون حضور برندگان چندان تاثیری نخواهد کرد برندگان بزرگ دو تیم مطمئنا پائولو دیبالا و رافائل لیائو تا بدین جای فصل لقب گرفته اند بد نیست به آمار آنها نگاه کنیم.
جمع بندی
پیولی با توجه به اخباری که منتشر شده است در نفرات خود چندان تغییراتی را نخواهد داد و احتمالا بار دیگر برای مقابله با خط هافبک پنج نفره به تغییر سیستم همانند بازی با سالرنتینا دست بزند البته او بعلت غیبت زلاتان ، اوریگی ، مانیان ، ربیچ اینبار از عمق ترکیب کمتری همراه خواهد بود که مطمئنا شرایط پرسینگ این مسابقه را دست خوش تغییر خواهد کرد.
تیم مورینیو نیز احتمالا واینالدوم ، بلوتی و کامارا را روی نیمکت نداشته باشد با این حال در دیدار با بولونیا آقای خاص در دقایق پایانی ابراهام و ماتیچ را به زمین فرستاد بنابراین احتمالا برای بازی با میلان بیشتر بازی مستقیم بار در دستور کار رم خواهد بود و بخاطر پرسینگ تیم میلان احتمالا نیمه اول بیشتر توپ در اختیار میلانی ها قرار بگیرد .
غایب بزرگ دیدار مانیان خواهد بود چرا که سیستم پرسینگ به دروازه بانی نیازمند است که بتواند در پاس های عمقی حریف از دروازه خود خارج شود در حالیکه تاتاروشانو هم چندان پا به توپ نیست هم در خروج از دروازه بسیار محتاط است.