جدیدترین گزینه مطرح شده برای هدایت تیم ملی، مونتلا است.
به گزارش طرفداری، در رسانه طرفداری و طی پرونده های ویژه دو هفته اخیر به صورت کاملا مفصل و جامع وضعیت نیمکت تیم ملی ایران را بررسی کردیم و از گزینه های فدراسیون فوتبال پرده برداشتیم.
وینچنزو مونتلا گزینه مدنظر فدراسیون فوتبال است ولی این سرمربی در حال حاضر در تیم آدانا دمیر اسپور حضور دارد و اگر قرار باشد سرمربی تیم ملی ایران شود، حداقل باید تا پایان فصل فوتبالی برای او صبر کرد.
البته که اعضای هیات رییسه فدراسیون فوتبال خواهان امیر قلعه نویی هستند و از سمت دیگر برخی ملی پوشان در گفتگو با اعضای هیات رییسه گفته اند بعد از کارلوس کی روش می خواهند با جواد نکونام کار کنند.
برای بررسی وینچنزو مونتلا از دریچه فنی، حسین باقرشاهی به سراغ علی کلهری رفته است؛ کارشناس و تحلیلگر فوتبال که در ایتالیا حضور دارد درباره سبک سرمربی وینچنزو مونتلا و اینکه آیا او به درد تیم ملی ایران می خورد یا نه صحبت کرده است.
پیشنهاد می کنیم این برنامه را حتما تماشا کنید...
فدراسیون فقط اسم به سمت نیمکت تیم ملی پرتاب می کند
علیرضا کلهری در این خصوص گفت:
هیچ منطقی پشت پرتاب شدن اسم مونتلا به سمت نیمکت تیم ملی ایران وجود ندارد، فدراسیون فوتبال هر اسمی اطراف خود دارد به سمت نیمکت تیم ملی پرتاب می کند
فدراسیون فوتبال اول باید موضع خود را در قبال تیم ملی روشن کند و بعد سراغ سرمربی تیم ملی برود. این شکل اعلام لیست و پرتاب اسم به سمت نیمکت تیم ملی خنده دار است. مربیانی که برای تیم ملی کاندید شده اند، سبک کارشان هیچ شباهتی به هم ندارد. همین نشان می دهد فدراسیون فوتبال هیچ برنامه ای برای تیم ملی ندارد.
مونتلا در یک مقطع زمانی خاص یکی از مربیان موفق سری آ بود. او سه فصل در فیورنتینا حضور قابل دفاع داشت و این تیم را دو بار به مقام چهارم سری آ رساند و جواز حضور در رقابتهای اروپایی را به دست آورد. این تیم را به نیمه نهایی لیگ اروپا و فینال کوپا ایتالیا برد. سپس به میلان رفت و میلان را هم به لیگ اروپایی و فینال کوپا ایتالیا رساند و البته با هیچ یکی از این دو تیم قهرمان کوپا ایتالیا نشد. بعد از آن در سویا و دوباره فیورنتینا موفق نبود و حالا هم در لیگ ترکیه است. مونتلا شخصیت آرامی دارد و از لحاظ شکل بازی هم سبک خاص خودش را دارد.
مربی بزرگ در حالت طبیعی به ایران نمی آید
کلهری در پاسخ به این سوال که برای بازیکنانی که با کارلوس کی روش کار کردند مونتلا می تواند نام بزرگی باشد؟ گفت:
مشکلات ما از همین نام بزرگ شروع می شود چون نام بزرگ می خواستیم کلاه ویلموتس سرمان رفت. چون نام بزرگ می خواستیم بلای جان توشاک و مانوئل ژوزه سرمان آمد. مربیان بزرگ که اصلا در این شرایط به ایران نمی آیند و ما برزیل نیستیم که دنبال نام بزرگ باشیم. بزرگ ترین مربیانی که به ایران می آیند همین پاکو خمزها هستند که در ده سال گذشته هر تیمی بودند یا با تیم به دسته پایین تر سقوط کرده اند و یا تیم شان حتی پس از برکناری آنها هم سقوط کرده است!
اگر یک نام بزرگ بپذیرد به ایران بیاید و کار کند، دو حالت دارد؛ یا فقط بازیکن بزرگی بوده و مربی بزرگی نیست و یا الان دیگر از تیمی پیشنهاد ندارد که می پذیرد در ایران کار کند. ما باید از نام بزرگ عبور کنیم و دنبال مربیانی باشیم که به درد فوتبال ایران بخورند. الان اگر پاکو خمز مربی تراکتور نبود و نامش برای تیم ملی مطرح می شد، نه رسانه ها او را می پذیرفتند و نه پیشکسوتان قبولش داشتند و همه می گفتند این آدم ده سال در اسپانیا در هر تیمی بوده ناکام شده و موفقیت نداشته اما می بینیم همین مربی به ایران می آید و موفق هم می شود.
از نظر من مونتلا نام بزرگی دارد و مربی بزرگی است ولی من این تقسیم بندی نام بزرگ و کوچک را قبول ندارم.
یک دهه به کارلوس کی روش وقت دادیم، به نفر بعدی هم فرصت بدهیم
کارشناس فنی و تحلیلگر رسانه طرفداری درباره سبک بازی مونتلا گفت:
شکل بازی مونتلا بر پایه بازی مالکانه، چرخش توپ و حفظ و کنترل ریتم بازی است. مونتلا برای بازپس گیری توپ و پرسینگ از جلو هم برنامه دارد و این را با بازی مالکانه تلفیق کرده است. او انعطاف پذیری بالایی هم دارد و در دوران مربیگری اش با این که 433 سیستم مکررش است، از 352 و 343 هم استفاده کرده و همین نشانه انعطاف پذیری اوست. کار کردن با مونتلا می تواند برای ایران تجربه خوبی باشد اما باید از ابتدا صادقانه شرایط فوتبال ایران را به او بگوییم، مشکلات را برای او بشکافیم تا بعد از 2 ماه رها نکند و نرود.
ما نزدیک به یک دهه به کارلوس کی روش وقت دادیم و حالا هم باید با دقت سرمربی را انتخاب کنیم و به او فرصت بدهیم. رسانه ها هم بدانند که باید از این مربی برای دراز مدت حمایت شود.
استراماچونی می گوید مربی ایتالیایی در ایران تاثیرگذار است
سبک کار فوتبال ما به ایتالیایی ها می خورد؟ کلهری در پاسخ به این سوال گفت:
شما به من بگویید قبل از حضور استراماچونی در ایران چند مربی با سیستم 3 دفاعه نوین بازی می کردند و حالا که استراماچونی این روش و شکل درست آن را پیاده کرد، چند تیم در ایران سه دفاعه بازی می کنند؟ همین تاثیرپذیری ما از مربی ایتالیایی را نشان می دهد. ولی این که سبک یک مربی خارجی به فوتبال یک کشور بخورد یا نه، به ایران ربطی ندارد چون اصلا فوتبال ما ساختار و سبک درستی ندارد. اصلا ما سبک در فوتبال مان نداریم که نگران باشیم مربی به آن بخورد یا نخورد! یک کم واقع بین باشیم. ما تیم ملی آلمان نیستیم که بگوییم مثلا آنتونیو کونته با سبک خاص فوتبالش به درد ما نمی خورد. ما سبک در فوتبال نداریم ما فقط ادعا داریم. با این ادعا مربی خارجی را هم زیر فشار قرار می دهیم.
امیر قلعه نویی گزینه کلاسیک هدایت تیم ملی است
علیرضا کلهری در خصوص احتمال نشستن امیر قلعه نویی روی نیمکت تیم ملی گفت:
اگر بخواهیم مربی ایرانی روی نیمکت تیم ملی باشد که من موافق نیستم، به چند نام محدود می رسیم. امیر قلعه نویی هم یکی از نامزدها و گزینه های کلاسیک نشستن روی نیمکت تیم ملی است. از امیر قلعه نویی و یکی دو گزینه دیگر فقط می توانیم به عنوان گزینه های ایرانی هدایت تیم ملی نام ببریم. اگر فدراسیون فوتبال به این نتیجه برسد که باید مربی ایرانی روی نمیکت بنشاند اول باید دنبال کاریزما باشد.
سپردن انتخاب سرمربی به بازیکنان تیم ملی اشتباه است
این که می گویند بازیکنان تیم ملی دوست دارند با نکونام کار کنند، اصلا اتفاق خوبی نیست و امیدوارم صحت نداشته باشد. آن نسل جوانی که قبل از جام جهانی 2018 داشتیم حالا به سال های پایانی فوتبال شان نزدیک می شوند و اگر بخواهیم انتخاب را به آنها بسپاریم با این همه بازیکن که خودشان را مدعی می دانند به مشکل می خوریم.