عقاب های فلزی که کابوس دشمنان می شوند!
1-F-22 Raptor
یکی از مخوف ترین و پر خرج ترین جنگنده های جهان اف ۲۲ هست. نسختین پرواز این جنگنده در سال ۱۹۹۷ بود و در سال ۲۰۰۵ معرفی شد.
این جنگنده نسل ۵ در درجه اول برای آمریکا به عنوان یک جنگنده برتری هوایی طراحی شد اما قابلیت جنگ الکترونیک و شنود الکترونیک را هم دارد؛ اف-۲۲ دارای ۲ موتور و یک کابین خلبان (تک سرنشینه) است. همچنین این جنگنده رادار گریز توانایی بسیاری از مانور های هوایی را دارد.
آمریکا تا به امروز این جنگنده را به هیچ کشوری نفروخته که بسیار عجیب است. ساخت بدنه، سامانه سلاح و بعضی از بخش های دیگر توسط شرکت لاکهید مارتین صورت گرفت و بوئینگ هم وظیفه ساخت بال ها، بدنه پشتی، اویونیک و سامانه آموزشی را بر عهده داشت. یک ساعت پرواز اف-۲۲ حدود 80000 دلار هزینه دارد!
2-F-35 Lightning II
خرج بسیار بالا اف-۲۲ باعث شد آمریکا به فکر طراحی یک هواپیما به مان اندازه کارآمد اما ارزانتر افتاد. و پدر سال ۲۰۰۶ این جنگنده نخستین پرواز خود را انجام داد و نسخه بی آن در سال ۲۰۱۵، إی در سال ۲۰۱۶ و سی در سال ۲۰۱۹ معرفی شد.
این خانواده بسیار پیشرفته از نوع جنگنده های چند منظوره، تک سرنشینه و دارای یک موتور و رادارگریز در هر شرایطی هست. این جنگنده برای عملیات های برتری هوایی و تهاجمی ساخته شده اما قابلیت ارائه جنگ الکترونیک و مأموریت های اطلاعاتی، شناسایی و نظارتی هست.
اف-۳۵ دارای سه نسخه اصل هست که از قابلیت هایی برخوردارند:
نسخه إی: توانایی نشست و برخاست متعارف هست و فرقش با نسخه های دیگر همین نکته هست.
نسخه بی: قابلیت نشست و برخاست به صورت عمودی هست.
نسخه سی: قابلیت نشست و برخاست بر روی ناو هواپیمابر را دارد.
لاکهید مارتین پیمانکار اصلی تولید این جنگنده بوده و از شرکای اصلی آن می توان به نورثروپ گرامن و بیایئی سیستمز اشاره کرد. هزینه عملیاتی آن 40000 دلار است.
این جنگنده در نیروی هوایی، دریایی و سپاه تفنگداران آمریکا، نیروی هوایی و دریایی ایتالیا، نیروی هوایی بریتانیا، نیروی هوایی اسرائیل، نیروی هوایی کره جنوبی ، هلند، استرالیا، نروژ، ژاپن و ترکیه خدمت می کند.
3-J-20
جی-۲۰ یک جنگنده پنهانکار، تک سرنشین و دارای دو موتور هست که در ارتش آزادی بخش خلق کار می کند. هدف اصلی از ساخت این جنگنده برای برتری هوایی هست.
در سال ۲۰۱۱ نخستین پروازش را انجام داد؛ در سال ۲۰۱۷ معرفی شد و در سال ۲۰۱۹ به تعداد ۲۸ فروند از جی-۲۰ وارد نیروی هوایی چین شد.
گروه صنایع هوایی چنگدو وظیفه طراحی و ساخت آن را برعهده داشت و تا سال ۲۰۲۱ حدود ۲۱۰ فروند را برای چین تولید کرده. گفته می شود طراحی و ساخت این جنگنده بر اساس نقشه های سرقت شده اف-۲۲ صورت گرفته.
سرعت آن حدود ۲.۵ ماخ و هزینه ساخت آن ۱۰۰ تا ۱۲۰ میلیون دلار است.
4-Su-57
دلیل اینکه این جنگنده پایین تر از جی-۲۰ قرار گرفت کم بودن تعداد آن است.
یک جنگنده چند منظوره و برتری هوایی نسل پنجم روسیه هست که تعداد بسیار کمی از آن تولید شده اما روسیه در حال تولید انبوه آن است. این جنگنده پرواز ابرپیمایشی، ابرچابکی و پنهانکاری را دارد همچنین دارای یک اویونیک پیشرفته هست که بتواند از راه جنگ الکترونیک موفق باشد.
سوخو ۵۷ دارای یک کابین و دو موتور Saturn izdeliye 30 هست. سرعت آن حدود ۲ماخ هست.
همانطور که از اسم آن پیداست شرکت سوخو وظیفه ساخت آن را بر عهده داشته و فردی به اسم الکساندر داویدنکو طراحی آن را انجام داده. اولین پرواز آن سال ۲۰۱۰ بود و در سال ۲۰۱۹ معرفی شد.
این جنگنده قرار است جایگزین میگ-۲۹ و سوخو_۲۷ شود و فعلا فقط در نیروی هوایی روسیه خدمت می کند.
5-Eurofighter Typhoon
یک جنگنده چند منظوره که دارای دو موتور و دارای کانارد و بال سه گوش است.
این هواپیما توسط کنسرسیومی اروپا که متشکل از سه شرکت بیایئی سیستمز، ایرباس، لئوناردو تولید شد. نخستین پرواز در سال ۱۹۹۴ صورت گرفت و بعد در سال ۲۰۰۳ به جهان معرفی شد و هدف اصلی آن حفاظت از آسمان کشور های عضو هست.
حداکثر سرعت آن ۲ ماخ است اما به عنوان یک هواپیمای رادارگریز هیچگاه در نظر گرفته نشده. هزینه این هواپیما برای کشور های عضو اتحادیه اروپا ۵۰ میلیون دلار است اما کشور های خارج از اتحادیه باید سه برابر مبلغ را بپردازند.
دارندگان آن:
بریتانیا، آلمان، عمان، قطر، کویت، اسپانیا، عربستان، ایتالیا و اتریش
6-Rafale
اینکه رافال بهتر است یا تایفون تصمیم بسیار سختی است؛ بعضی از کارشناسان تایفون را برتر می دانند و بعضی های دیگر رافال را اما ما در این لیست تایفون را بالاتر قرار دادیم.
رافال یک جنگنده چند منظوره است که بسیار شبیه رقیب خود یعنی تایفون است، از کانارد گرفته تا بال سه گوش اما تایفون کوچکتر و چابک تر است.
داسو این هواپیمای همه منظوره را با قابلیت های زیادی معرفی کرده که اصلی ترین آن پنهان کاری نسبی است که می تواند وظایفی مثل برتری هوایی، بمباران اهداف زمینی، شناسایی و... را انجام دهد.
رافال توسط شرکت هوانوردی داسو طراحی و ساخته شده. نسخه إی آن سال ۱۹۸۶ و نسخه سی آن سال ۱۹۹۱ اولین پروازشان را انجام دادند و این جا در سال ۲۰۰۱ به جهان معرفی شد.
رافال دارای سه مدل است که هرکدام ویژگی هایی دارند:
نسخه بی: دارای دو کابین و مخصوص نیروی هوایی
نسخه سی: یک کابین و مخصوص نیروی هوایی
نسخه إم: تک کابین و مخصوص نیروی دریایی و ناو هواپیمابر
بعضی از دارندگان:
فرانسه، مصر، هند و قطر
7-F-18
اف-۱۸ یک جت چند منظوره دارای سرعت مافوق صوت و تک سرنشینه هست همچنین یک جنگنده همه کاره هست که از کار های آن می توان به دفاع هوایی از ناوگانهای دریایی، اسکورت جنگندههای دیگر، سرکوب پدافند هوایی دشمن، حملات ضربتی و بمباران اهداف زمینی و دریایی، مأموریتهای برتری هوایی، رهگیری جنگندهها و بمبافکنها و موشکهای دشمن، پشتیبانی نزدیک هوایی، و شناسایی هوایی اشاره کرد.
طراحی و ساخت آن توسط مکدانل داگلاس و نورتروپ صورت گرفت و در سال ۱۹۸۷ نخستین پرواز خود را انجام داد و در سال های ۱۹۸۳ و ۱۹۸۴ معرفی شد.
بعضی از دارندگان:
اسپانیا، سوئیس، فنلاند و کانادا. این جنگنده در بیشتر کشور ها در حال بازنشسته شدن است.
8-Su-35
یک جنگنده چند منظوره ابر چابک است دارای یک کابین و دو موتور هست که به منظور برتری هوایی ساخته شده. سوخو ۳۵ به راحتی می تواند همه ی مانور ها را مثل مانور کبرا را به راحتی انجام دهد.
همچنین می تواند در کمتر از ۵ ثانیه سرعت خود را به صفر برساند و تغییر جهت دهد.
نخستین پروازش در سال ۱۹۸۸ بود و در سال ۲۰۰۸ همه ی جهان از وجود این جنگنده خبردار شدند.
حداکثر سرعت آن ۲.۲۵ ماخ هست و قیمت آن حدود ۸۵ میلیون دلار است.
دارندگان:
چین و روسیه
9-F-15
این جنگنده تک سرنشین دارای دو موتور که به منظور برتری هوایی توسط شرکت مکدانل-داگلا طراحی و ساخته شد. اف-۱۵ مهمترین جنگنده برای محافظت از حریم هوایی هر کشوری هست.
اولین پرواز را ۱۹۷۲ انجام داد و چهار سال بعد معرفی شد.
دارندگان:
آمریکا، اسرائیل، قطر، ژاپن، کره جنوبی و سنگاپور.
ایران از بین اف-۱۴ و اف-۱۵ گزینه اول را انتخاب کرد.
10-F-16
یک جنگنده تک سرنشینه دارای یک موتور مافوق صوت هست که توانایی مبارزه در هر شرایط آب و هوایی را دارد.
طراحی و ساخت آن توسط جنرال داینامیکس انجام شد اما پس از خرید این شرکت توسط لاکهید مارتین این شرکت ساخت آن را برعهده گرفت.
اولین پروازش را در ۱۹۷۴ انجام داد و چهار سال بعد معرفی شد.
از بعضی دارندگان آن می توان به ترکیه، آمریکا و اسرائیل اشاره کرد.
ممنون که خوندید ❤️
|