مطلب حاضر به نقل از تلگراف، ان بی سی نیوز و نشنال پست، پنجاه نکته شنیدنی از تاریخچه برگزاری المپیک است که تقدیم می شود:
یک- ویلیام شکپیر اولین فردی بود که در سال 1591، کلمه المپیکی را استفاده کرد. او در کتاب هنری چهارم اش در یکی از ابیات، این کلمه را به کار برده بود.
دو- قدیمی ترین منبعی که صحبت از المپیک باستانی کرده است، ایلیاد هومر است که در قرون هفتم یا هشتم قبل از میلاد مسیح (قریب به 2700 سال قبل) نوشته شده است.
سه- قدیمی ترین مسابقاتی که در تاریخ ثبت شده، به سال 776 قبل از میلاد مسیح برمی گردد که تنها در دوی سرعت خلاصه می شده است.
چهار- در دوران قبل از میلاد همچنین زنان، برده ها و کافران حق شرکت یا تماشای مسابقات المپیک را نداشتند.
پنج- صلح نامه المپیک به معنای این بود که جنگ ها و اختلافات داخلی بین اقوام مختلف یونان باستان در زمان برگزاری مسابقات، قطع شود.
شش- اولین دوره المپیک پس از المپیک باستانی که Olimpick خوانده می شد، در سال 1612 و دقیقا 400 سال قبل از المپیک 2012 لندن برگزار شد.
هفت- کمیته ملی المپیک در سال 1865 تاسیس شد که مهم ترین هدف آن برگزاری سالانه بازی های ملی المپیک در شهرهای مختلف بود.
هشت- اولین دوره مسابقات ملی المپیک در 1866 در لندن برگزار شد و آخرین دوره آن در 1883 در شروفشایر انجام شد.
نه- کمیته بین المللی المپیک در 1894 توسط بارون پیر دو کوبرتن مورخ برجسته فرانسوی تشکیل شد.
ده- کوبرتن از سریع تر، بالاتر و قوی تر به عنوان شعار المپیک یاد کرد و خالق پنج حلقه المپیک به عنوان تمثال قاره های مختلف دنیا بوده است. رنگ های سبز، زرد، قرمز، آبی و سیاه به ترتیب قاره های اروپا، آسیا، آمریکا، اقیانوسیه و آفریقا را تمثیل می کنند.
یازده- رنگ های مختلف حلقه های المپیک به این دلیل برگزیده شده اند چون پرچم هر کشور حداقل یکی از آنها را در خود جای داده است.
دوازده- اولین دوره مسابقات تحت نظر کمیته بین المللی المپیک در 1896 در آتن برگزار شد و شامل تنها 9 رقابت بود.
سیزده- مسابقات سال 1900 در پاریس اولین دوره ای بود که به زنان اجازه شرکت در مسابقات داده شد؛ در این دوره به برندگان به جای مدال، تابلوهای نقاشی اهدا می شد.
چهارده- اولین زنی که قهرمان یک رشته ورزشی در المپیک شد، شارلوت کوپر، تنیسور انگلیسی اهل لندن غربی در سال 1900 و در پاریس بود.
پانزده- اولین دوره بازی های مدرن المپیک در 1908 در لندن برگزار شد.
شانزده- المپیک 1908 شامل 109 رقابت مختلف بود که 2023 ورزشکار از 23 کشور مختلف در آن رقابت می کردند و برای اولین بار شاهد برگزاری مسابقات آبی در داخل استخر بود.
هفده- در تمام دقایق افتتاحیه مسابقات المپیک 1908، باران بارید و نشریه Sporting Life در گزارشش مربوط به آن نوشت: "هوایی بدتر از این نمی توان برای ادامه بازی ها پیش بینی کرد!"
هجده- تجهیزات الکترونیکی زمان سنج برای اولین بار در المپیک 1920 استکلهم مورد استفاده قرار گرفت.
نوزده- پرچم رسمی بازی ها هم در همان سال در آنتورپ به اهتزاز درآمد.
بیست- اولین بار در المپیک 1928 آمستردام بود که مشعل المپیک روشن شد؛ در آن دوره تنیس به عنوان یک ورزش المپیکی منسوخ شد و تا المپیک 1988 سئول، به جدول بازی ها برنگشت.
بیست و یک- در المپیک 1936 برلین، مشعل المپیک شروع به چرخش در کشورهای مختلف کرده و از بلغارستان، یوگسلاوی، مجارستان، اتریش و چکسلاوکی گذشت تا به آلمان برسد.
بیست و دو- میزبانی بازی ها در 1944 به لندن اختصاص داده شده بود، اما به دلیل جنگ جهانی دوم لغو شد، ولی آنها اولین دوره بازی ها بعد از جنگ جهانی در 1948 را میزبانی کردند.
بیست و سه- در 1948، شرکت های تبلیغاتی برای استفاده از پنج حلقه المپیک در تبلیغات شان 250 پوند (معادل 7000 پوند فعلی) پرداخت می کردند.
بیست و چهار- یکی از مشعل های مربوط به المپیک در سال 2008 به قسمت 2500 به فروش رفت.
بیست و پنج- برای اولین بار در المپیک 1948 لندن بود که از تخته های شروع دو استفاده شد.
بیست و شش- ومبلی لندن که در سال 2012، میزبان بازی های بدمینتون المپیک بود، تنها ورزشگاهی در طول تاریخ بوده که در 3 دوره المپیک مورد استفاده قرار گرفته است.
بیست و هفت- در 1948 به دلیل ضعف بودجه، دهکده المپیکی احداث نشد و به جای آن حدود 4 هزار ورزشکار و 1000 نفر مسئولین و خبرنگاران حاضر در مدارس، دبیرستان ها و خانه های بهداشت، اسکان یافتند.
بیست و هشت- استوک مندویل در باکینگهام شایر به عنوان مهد بازی های پارالمپیک شناخته می شود که سربازان جراحت دیده بعد از مداوا در بازی های شهری شرکت می کردند.
بیست و نه- اولین دوره بازی های پارالمپیک در 1960 در رم برگزار شد که 400 ورزشکار از 23 کشور در آن شرکت کرده بودند.
سی- حمل مشعل بازی های المپیک 2012 شامل 8000 نفر شد و از 1018 شهر و کلان شهر عبور کرد.
سی و یک- سرود رسمی المپیک که هنگام اهتزار پرچم در مراسم افتتاحیه المپیک پخش می شود توسط شاعر یونانی به نام کوستیس پالاماس سروده شده است.
سی و دو- لندن تنها شهر دنیا است که 3 بار میزبان بازی های المپیک بوده است.
سی و سه- بوکس زنان برای اولین بار در المپیک 2012 لندن وارد جدول مسابقات شد.
سی و چهار- مایکل فلپس موفق شد در المپیک 2008 لندن، 8 مدال طلا بدست آورد که بیشترین تعداد مدال کسب شده توسط یک ورزشکار در یک دوره المپیک به شمار می رود.
سی و پنج- المپیک 1936 برلین اولین دوره ای بود که مسابقات از تلویزیون پخش می شد.
سی و شش- سوارکاری تنها رشته المپیکی است که زنان و مردان در شرایط برابر، باهم رقابت می کنند.
سی و هفت- آخرین دوره المپیک که در لندن برگزار شد، 10 هزار و پانصد ورزشکار از 205 کشور جهان را میزبانی کرد. در دوره برگزاری مسابقات، 16 هزار و پانصد عدد حوله در دهکده المپیک استفاده شد و 260 هزار قطعه نان برای مصرف ورزشکاران و حاضرین پخته شد. در طی دوره برگزاری مسابقات، چهار هزار سطل زباله تعبیه شده در دهکده المپیک حدود 300 هزار بار خالی شدند.
سی و هشت- در المپیک 2012 لندن، ارکستر سمفونیک شهر 50 ساعت صرف ضبط سرود ملی کشورهای حاضر در مسابقات کرد. در طی آن دوره از مسابقات 5000 تن شن و ماسه از سوریه وارد شده بود تا برای برگزاری مسابقات والیبال ساحلی مورد استفاده قرار گیرد.
سی و نه- در اختتامیه مسابقات، سه پرچم به اهتزاز درمی آید که شامل پرچم یونان به نشانه احترام به مهد بازی ها، پرچم میزبان فعلی مسابقات و پرچم میزبان بعدی مسابقات است.
چهل- ایالت متحده با کسب 2189 مدال، بیش از هر کشور دیگری در تاریخ المپیک، مدال کسب کرده است.
چهل و یک- ریو 2016 به منزله 28 امین دوره بازی های المپیک تابستانی خواهد بود. قاره های قطب جنوب، آفریقا و آمریکای جنوبی هیچ گاه میزبان المپیک نبوده اند و این دوره ریو، اولین دوره برگزاری این مسابقات در آمریکای جنوبی خواهد بود. شش دوره بازی های المپیک در آمریکای شمالی برگزار شده، 16 بار اروپا میزان بازی ها بوده، 2 بار ورزشکاران در قاره استرالیا به میدان رفته اند و 3 دوره المپیک هم در قاره پهناور آسیا انجام شده است.
چهل و دو- دو عروسک برای بازی های ریو 2016 طراحی شده است. عروسک بازی های تابستانی المپیک وینیسیوس نام دارد و براساس انواع مختلف گونه های جانوری اهل برزیل طراحی شده است. عروسک بازی های پارالمپیک هم تام نام دارد و براساس گونه های مختلف گیاهی کشور برزیل طراحی شده است.
چهل و سه- شعار این دوره بازی های المپیک تابستانی ویوا سوا پیاکسائو است که "رویای خود را تجربه کنید" است.
چهل و چهار- ورزش های گلف و راگبی به عنوان ورزش های جدید در این دوره باز یهای المپیک به شمار می روند.
چهل و پنج- چهار محل (ورزشگاه) شامل باررا، کوپاچابانا، دئودوره و ماراکانا برای برگزاری بازی های المپیک در نظر گرفته شده است. براین اساس، برای بازی های فوتبال المپیک، علاوه بر ریو، ورزشکاران در شهرهای بلو هوریزونته، برازیلیا، سالوادور، سائو پائولو و سالوادور هم به میدان خواهند رفت.
چهل و شش- تقریبا 7.5 میلیون بلیط برای بازی های المپیک ریو در نظر گرفته شده که ارزان ترین آنها حدود 7.36 دلار قیمت خواهد داشت.
چهل و هفت- در این دوره بازی های المپیک، ده هزار و 500 نفر ورزشکار از 205 کشور جهان حاضر خواهند بود. در این دوره از بازی ها، 306 رقابت در 42 رشته جداگانه در 17 روز با هم مسابقه خواهند داد.
چهل و هشت- هزینه نهایی برگزاری بازی های المپیک در ریو حدود 24/10 میلیارد یورو بوده که از آن مقدار 56/6 میلیارد دلار برای زیرسازی های لازمه، 77/1 میلیارد دلار برای امکانات ورزشی و 91/1 میلیارد دلار برای اجرا و سازماندهی مسابقات صرف شده و خواهد شد. در این دوره از مسابقات 8000 کارمند، 85 هزار واسطه و 45 هزاز داوطلب به عنوان مسئولین برگزاری مسابقات انجام وظیفه خواهند کرد.
چهل و نه- مسئولین برگزار کننده اعلام کرده اند 60 هزار وعده غذایی باید برای ورزشکاران سرو شود. برنج مخصوص برزیلی به همراه لوبیای سیاه و گوشت کباب شده در کنار دیگر غذاهای محلی برای وعده های روزانه در نظر گرفته شده است.
پنجاه- تیم ملی آمریکا که در المپیک لندن 2012 با 556 ورزشکار، بیشترین نماینده بعد از میزبان را به خود اختصاص داده بود، امسال هم چنین شرایطی در ریو خواهد داشت. آنها در المپیک لندن با کسب 46 طلا و 104 مدال در مجموع، قهرمان مسابقات شدند و امیدوارند این بار حتی نتیجه بهتری کسب کنند.
پنجاه و یک- المپیک ریو اولین دوره مسابقات خواهد بود که ورزشکارانی متولد بعد از سال 2000 در آن حاضر خواهند بود. قانون عمومی حاکی از آن است که ورزشکاران متولد بعد از یک ژانویه 2003 می توانند در مسابقات حاضر شوند، ولی با توجه به قانون متغیر برخی ورزش ها چون شیرجه و ژیمناستیک انتظار می رود ورزشکاران جوان تری هم در ریو حاضر باشند.
با طرفداری و پوشش ویژه المپیک ما همراه باشید