ARAZ JUVEهم يوونتوسيها هم اينتريها حتماً اين و بخونيد.
آنهایی که فیلمهای پلیسی نگاه میکنند، به خوبی با این دیالوگ آشنا هستند: «ببین چه کسی از این قتل بیشترین منفعت را برده است؟» حالا بیایید ببینیم چه کسی از کالچوپولی بیشترین منفعت را برده. نگاهی به محرومین بیندازید و بعد ببینید چه کسی قهرمان سال ۲۰۰۶ شد. چه تیمی بعد از آن رسوایی به آقای فوتبال ایتالیا تبدیل شد؟ چه تیمی عناوین را پشت سر هم برد؟ چه تیمی بازیکنانی مثل ابراهیموویچ و ویرا را از یوونتوس قاپید؟ بله، درست حدس زدید؛ اینتر!
این باشگاه از سال ۱۹۸۹ موفق به کسب قهرمانی در سریآ نشده بود و بعد از سقوط یووه و زمینگیر شدن میلان تبدیل به ابرقدرت فوتبال ایتالیا شد تا ماسیمو موراتی، طعم شیرین موفقیت را پس از سالّها بچشد.
این داستان البته فقط یک تئوری توطئه ساده نیست. بهتر است کمی عمیقتر به ماجرا نگاه کنیم. شواهد زیادی وجود دارد که مالک اینتر تمامی ماجرای فساد فوتبال ایتالیا را شکل داده است و درواقع آنرا بوجود آورده و بعد جهتدهی کرده است!
به سال ۲۰۰۶ برگردیم. یعنی سالی که روزنامه پرتیراژ گاتزتا دلو اسپورت ایتالیی که در این کشور به روزنامه گاتزتا دلو اینتر هم مشهور است، روی به چاپ کردن محتوای مکالمات مدیران یووه و گیرائودو، مدیربرنامههای معروف ایتالیا کرد. در آن زمان روزنامه گاتزتا بوسیله کارلو بورا اداره میشد. شخصی که در دهه نود نائبرییس اینتر بود!
حال سوال اینجاست که گاتزتا پرینت مکالمات مدیران باشگاهّهای رقیب با کمیته داوران و یا دلالها را از کجا میآورد؟ به جواب این سوال هم میرسیم اما بگذارید ببینیم موراتی چگونه مانند یک پدرخوانده در شکلدهی به این رسوایی کمک کرد. گفته میشود قبل از رسوایی بزرگ کالچوپولی، نوار مکالمات مدیران رقیب به دادگاهّای تورین، رم و ناپل داده شده است. اما این دادگاهها به دلیل نبودن مدارک کافی، هیچ جریمهای را برای خاطیان در نظر نگرفته بودند. ظاهرا به همین خاطر موراتی روی به دوست قدیمیاش، بورا در گاتزتا دلو اسپورت میآورد. با چاپ محتوای مکالمات در پرفروشترین رسانه ایتالیا، سایر رسانههای این کشور هم متوجه موضوع میشوند و یک فضای عمومی علیه رقبا ایجاد میشود. این فضا باعث میشود تا فدراسیون فوتبال ایتالیا هم واکنش نشان دهد و پروندهای را جهت رسیدگی باز کند. رابطه خوب رییس فدراسیون ایتالیا با گالیانی، مدیر باشگاه میلان باعث میشود تا او از سمتش در فدراسیون استعفا دهد. و این یعنی گویدو روسی، زمام کار در فدراسیون را در دست میگیرد. روسی که خود یک اینتری محسوب میشود و قسمتی از سهام این باشگاه را هم در اختیار دارد، از دوستان نزدیک موراتی است. او بین سالهای ۹۵ تا ۹۹ مدیرعامل اینتر هم بوده. او کمیته مخصوص کالچوپولی را تشکیل میدهد. بعد از رای این کمیته برای سقوط یووه به سری بی، روسی از کارش استفعا میدهد و به سمت ریاست شرکت Tim میرسد. شرکت تیم در واقع بزرگترین اپراتور موبایل ایتالیاست که متن مکالمات را در اختیار موراتی و سپس گاتزتا دلو اسپورت میگذاشته! صبر کنید؛ داستان هنوز ادامه دارد. شرکت تیم یکی از زیرمجموعههای شرکت پیرلی است. شرکتی که سالّها اسپانسر پیراهن اینتر بوده. همنچنین بورا که در گاتزتا کار می کند هم سال ها کارمند همین پیرلی بوده. پس داستان ساده است؛مدیران مخابرت ایتالیا، گاتزتا دلو اسپورت و اینتر میلان در آن سالها یکی بودند و شاید همین راز تنبیه نشدن اینتر باشد!
به هر ترتیب حالا سالها از ماجرای کالچوپولی میگذرد. در این سالها قانون خاص کشور ایتالیا که گذرزمان را برای ورود نکردن دوباره به پروندههای قبلی لحاظ میکند و دیگر نمیگذارد پروندهای قدیمی باز شود، سبب شده تا پای مدیر وقت اینتر یعنی فاکتی هرگز به محافل قضایی باز نشود اما حالا و با صحبتهای دادستان پرونده کالچوپولی مشخص شده است که حتی او هم با داوران و روسای آنها صحبت میکرده است و از قبل در جریان امور بوده است. ظاهرا حق با موجی بوده؛ در ایتالیا همه از این کارها میکنند!