مطلب ارسالی کاربران
پلی به گذشته/از گازا تا ندود
من عميقاً براي ندود متاسفم اما دوست دارم از او بپرسم كه در چنين موقعيتي كه تيم ما سه بر صفر از حريف پيش افتاده چه دليلي براي تكل رفتن روي استيومك منمن وجود دارد.
چهارشنبه شب بالاخره ققنوس هاي مادريدي زير قدم هاي استوار گورخرها له شدند و حضور در فينال ليگ قهرمانان را از دست دادند.
يوونتوس با ضربات پي درپي دل پيرو، ترزگه و ندود بلايي بر سر رئال آورد كه قطعاً تا مدت ها فراموش نخواهد شد. پس از، از دست دادن پنالتي توسط لوئيس فيگو در حساس ترين لحظات بازي، باز هم اين پاول ندود بود كه با قدرت تخريبي مافوق تصور پيش راند و سومين گل را وارد دروازه كاسياس نگونبخت كرد. ندود پس از اين گل با آن موهاي افشان و وحشي اش كه هنگام دويدن جلوه اي اسطوره اي مي يابد به سوي تماشاگران دويد و آن ها را به شادماني و سرور دعوت كرد. شايد در آن لحظه هيچ كس به اندازه او خوشحال نبود، حتي آنيلي، موجي كيوزانو و فرارا كه از فراز جايگاه ويژه رجال يوونتوس بازي را تعقيب مي كردند.
اما چند دقيقه پس از آن غم بزرگي دل ندود و تمام هواداران يووه را سوزاند. يك خطاي نه چندان محكم بر روي مك منمن باعث شد تا ندود با گرفتن دومين اخطار بازي فينال را از دست بدهد، همان ديداري كه ندود سال ها براي رسيدن به آن انتظار كشيده بود. شايد موقعيت فعلي ندود را بتوان با موقعيت پل گاسكوئين در ۱۳ سال قبل مقايسه كرد. ۱۳ سال قبل در جام جهاني ۱۹۹۰ ايتاليا، تيم انگلستان در بازي سرنوشت ساز نيمه نهايي از وجود پل گاسكوئين محروم شد. گاسكوئين در آن روزها بازيكن بسيار پر قدرت، پرنفس، دونده و ديناميكي براي انگلستان محسوب مي شد. «گازا» در مرحله يك چهارم نهايي در برابر كامرون كارت زرد دومش را دريافت كرد تا نتواند انگلستان را در برابر آلمان غربي همراهي كند. انگلستان در آن بازي در ضربات پنالتي بازي را به ژرمن ها واگذار كرد تا يكي از بهترين فرصت هاي به دست آوردن جام جهاني را از دست بدهد. شايد دلايل زيادي بر باخت انگلستان تصور مي شد، اما يكي از مهم ترين آن ها فقدان قلب تپنده اي به نام گاسكوئين در ميانه ميدان بود.
حالا پاول ندود ستاره بي چون و چراي يووه نيز شرايطي مشابه پيدا كرده و ممكن است براي يوونتوس نيز عواقب وخيمي بر سر راه باشد.
ندود هم مثل گاسكوئين پس از پايان بازي بي پروا اشك ريخت تا در اوج شادماني ديگران اندوه بي پايانش را بر پهناي صورتش جاري سازد.
«من عميقاً براي ندود متاسفم، اما دوست دارم از او بپرسم كه در چنين موقعيتي كه تيم ما سه بر صفر از حريف پيش افتاده چه دليلي براي تكل رفتن روي استيومك منمن وجود دارد. از بازيكن با تجربه اي مثل او بعيد به نظر مي رسيد كه اين طور اشتباه كند. » ليبي با اظهار اين عبارات نشان داد كه از وضع پيش آمده تا حدي عصباني است.
آلساندرو تاكيناردي مدافع يووه نيز از اين كه بازيكني مثل ندود با سابقه حضور در جام هاي اروپايي و قهرماني با لاتزيو در مسابقات جام در جام اروپا در سال ۱۹۹۹ چنين اشتباه بچه گانه اي بكند، شگفت زده است. «ندود بعد از آن اتفاق به ما گفت كه هرگز فكر نمي كرده كه حركت او روي استيو چنين پيامد دردناكي داشته باشد.» تاكيناردي كه خود در نيمه دوم با آنتونيو كونته تعويض شد گفت: «اين بدبختي بزرگي است كه يك بازيكن پرتجربه فقط به خاطر يك اشتباه كوچك چنين وضعيتي را پيش روي خود ببيند.»
با اين حال من فكر مي كنم در چنين مرحله اي از بازي ها داور نامدار و درجه اولي مثل اورس ماير نبايد فرصت بازيكنان را براي حضور در بازي فينال بگيرد.
از سوي ديگر پاول ندود نيز اظهارات جالبي دارد. او معتقد است كه در آن صحنه براي تكل رفتن ترديدي به خود راه نداده و مي دانسته كه بايد تكل كند. «درست هنگام تكل زدن مشكلي برايم پيش آمد، بنابراين فقط توانستم خودم را پرت كنم. »
با اين حال ندود از محروميتش ناراحت است و مي گويد: «شرم آور است، من بازي فينال را از دست دادم بازي اي كه بسيار علاقه مند به حضور در آن بودم. اما فكر نمي كنم حضور نداشتن در اين بازي تأثير زيادي بر قضاوت كارشناسان براي جايزه معتبر بهترين بازيكن سال داشته باشد. (ندود از كانديداهاي توپ طلايي امسال به شمار مي آيد). من در تمام اوقات به جام قهرمانان اروپا فكر مي كنم و مطمئنم يوونتوس آن را خواهد برد. من در بازي فينال حضور خواهم داشت و از روي نيمكت هم تيمي هايم را تشويق خواهم كرد. »
يوونتوس هم شديداً اميدوار است كه روياي ندود به حقيقت بپيوندد و اتفاقي كه براي انگلستان و گازا در سال ۱۹۹۰ افتاد براي آنها پيش نيايد. بايد دو هفته صبر كرد.
26 اردیبهشت 1382