تنهایی به اندازه سیگار کشنده است
محققان دانشگاه هاروارد پس از کشف ارتباط بین تنهایی و سطح پروتئین لخته کننده خون دریافتند که تنهایی و انزوای اجتماعی به اندازه سیگار کشنده است.
انزوای اجتماعی سبب فعال شدن سیگنال استرس شده و از این طریق میزان پروتئین لخته کننده خون را افزایش می دهد.
این پروتئین فیبرینوژن نام دارد.
این مطالعه با بررسی افراد منزوی و افرادی که با دوستانشان معاشرت می کنند نشان می دهد تنهایی میزان فیبرینوژن را افزایش می دهد.
میزان پروتئین فیبرینوژن خون افرادی که با پنج دوست معاشرت می کنند، 20 درصد بیشتر از افرادی است که 25 دوست دارند. افزایش پروتئین فیبرینوژن احتمال سکته مغزی و قلبی را افزایش می دهد. محققان بر این باورند که اثرات بهداشتی رفتارهای اجتماعی حتی بیشتر از رفاه و شرایط اقتصادی خوب است.
مطالعات قبلی نشان داده بود که تنهایی با تضعیف سیستم_ایمنی و افزایش فشار_خون، سبب مرگ زودرس می شود.
مطالعات محققان دانشگاه یورک نشان می دهد احتمال سکته قلبی و مغزی در افراد منزوی 30 درصد بیشتر از افراد اجتماعی است. معاشرت با دوستان انگیزه مراقبت های بهداشتی و مراجعه به پزشک و چکاپ را در افراد افزایش می دهد.
محققان تنهایی و انزوای اجتماعی را به طور مستقیم عامل سکته و مرگ قلمداد نمی کنند، بلکه عاملی می دانند که در افزیش احتمال ابتلا به بیماری های قلبی و مرگ موثر است.
گرچه انتظار می رود تنهایی بیشتر گریبانگیر افراد میانسال و سالمند باشد، آمار نشان می دهد افراد 18 تا 34 ساله نیز درگیر این معضل هستند.