مطلب ارسالی کاربران
تاریخ فوتبال-بخش دوم:مخالفان این بازی
اگرچه فوتبال اشتیاق فوق العاده ای در میان مردم بریتانیا به وجود آورده بود، ولی این اشتیاق تاب مقاومت در برابر مخالفان را نداشت و ناموفق بود. نظر مقامات و مسولین کشور نسبت به این ورزش مثبت نبود و آنها بر سر این موضوع که فوتبال یک ورزش خشن میباشد هم عقیده بودند.
در سال 1314 میلادی شهردار لندن بیانیه ای مبنی بر ممنوعیت بازی فوتبال در میان مردم را، در سطح شهر ابلاغ کرد و اعلان نمود که این ورزش به دلیل هرج و مرجی که در سطح شهر ایجاد می کند ممنوع است و هرکسی که این قانون را نقض می کرد به معنی حبس بود و راهی زندان می شد.
در طول جنگ 100 ساله بین انگلیس و فرانسه از سال 1337 تا 1453میلادی دادگاه های سلطنتی موضع -گیری سختی علیه این ورزش و انجام آن نیز نمودند.
شاه "ادوارد سوم"،"ریچارد دوم"،"هنری چهارم" و "هنری پنجم"، همه ی اینها ، قوانین سفت و مجازات سخت و سنگینی در قبال ورزش فوتبال گرفتند.چون معتقد بودند که فوتبال بر تمام موضوعات تمرین نظامی از جمله تمرینات مختلف و مفید مانند تیراندازی و همچنین نظم و انضباط تاثیر گذار خواهد بود و باعث جلوگیری از آموزش های نظامی می شود و برای افراد نظامی اصلا خوب نمی باشد.
تمام پادشاهان اسکاتلند در قرن 15 میلادی لازم بود که فوتبال را محکوم و یا به نوعی ممنوع کنند.از جمله نمونه های معروف این امر می توان به "جیمز اول" اشاره کرد که طی حکمی توسط مجلس، این ممنوعیت را اعلام نمود که به قانون "منع فوتبالی مردان" معروف شد.هیچکدام از این تلاش ها در طی سالیان دراز تاثیر چندانی بر پیشرفت فوتبال در جوامع مختلف نداشت.شهرت بازی فوتبال بین مردم و همچنین لذت آشکار آنان نسبت به لمس توپ چیزی نبود که به همین راحتی از بین برود و طبیعتا ریشه کن کردن چنین علاقه ای بسیار دشوار بود.
اشتیاق و علاقه ی مردم به فوتبال به ویژه در زمان ملکه الیزابت بسیار فراوان و چندین برابر شد اما چیزی که باعث علاقه ی شدید مردم به فوتبال شده بود رنسانس(نوعی تمدن فرهنگی) ایتالیا بود به خصوص در شهر فلورانس ایتالیا. اگرچه "ونیز" و دیگر شهرهای آن زمان نام مخصوص و تجاری خودشان را بر روی این ورزش گذاشته بودند که به "Calcio" یا گالسیو معروف بود. گالسیو نسبت به همتای انگلیسی خود از نظم و سازماندهی بهتری برخوردار بود و در این بازی بازیکنان از لباس هایی با رنگ های مخصوص تیم خودشان استفاده می کردند و بازی در روزهای خاصی از سال که توسط شهردار فلورانس به مناسبت رویدادهای مهم سال،برگزار می گردید.
با این وجود این ورزش در انگلستان کماکان خشن و سفت و سخت و همچینین فاقد قوانین خاص و مشخصی بود.اما درست در همان سالها بود که در انگلیس یه حامی و هوادار برجسته پیدا شد و شروع به حمایت و ترویج ورزش فوتبال کرد.این حامی برجسته کسی نبود جز "ریچارد مالکَستر" ، معلم و مدیر برجسته مدارس بزرگ "پاول سینت" و "مرچاند تیلورز". او اشاره کرد که اگر این بازی کمی از لحاظ قوانین سروسامان داده شود، دارای ارزش آموزشی مثبت و خوبی بوده و می تواند در ارتقای سلامت و قدرت افراد نیز مفید باشد.او اعتقاد داشت که اگر در این بازی از تعداد معین و مشخصی از بازیکنان و همچنین از یک داور دقیق و سخت گیر استفاده شود،منفعت های فراوانی را به همراه خواهد داشت.
عصبانیت و خشم ناشی از اتفاقات فوتبال امروزی نسبت به زمان گذشته بسیار تفاوت پیدا کرده است.در آن زمان این عصبانیت و خشم بیشتر بر روی برهم زدن آسایش عمومی و درگیری های خیابانی متمرکز شده بود.البته این امر در فوتبال امروزی هم وجود دارد ولی نسبت به گذشته کمتر است.به عنوان مثال در سال 1608 میلادی در شهر منچستر تعداد زیادی از پنجره های خانه ها و مغازه ها بر اثر درگیری شکسته شد و همین امر باعث ممنوع شدن این ورزش در شهر گردید.در طول قرن شانزدهم حمله به این ورزش با شکل دیگری صورت گرفت.با شکل گیری یک حزب از پروتستان ها(معروف به پروتین ها) ورزش های مختلف از جمله فوتبال درگیر حملات متعددی توسط این حزب شدند.
برای پروتین ها روزهای یکشنبه یکی از روزهای مهم و مقدس بود و از آنجایی که اکثر مسابقات فوتبال در این روز برگزار می شد که به دنبال آن درگیری های خیابانی اتفاق می افتاد،آنان به شدت به دنبال سرنگونی این ورزش بودند و آن را نقض صلح، آن هم در روزهای یکشنبه قلمداد می کردند.پروتین ها همچنین بابت آثاری که از چهره ی مکتبشان توسط هنرمندان منعکس می گردید سخت واکنش نشان می دادند.این حزب بنیان هایی برای ممنوعیت هرگونه سرگرمی و تفریح در روزهای یکشنبه ایجاد کرد و از آن به بعد فوتبال در آن روز (یکشنبه ها)حرام اعلان شد.
این قانون نزدیک به 300 سال پابرجا ماند تا اینکه برای بار دیگر این ممنوعیت لغو شد.لغو این ممنوعیت ابتدا غیررسمی و در نهایت با موافقت رسمی انجمن فوتبال (The FA) انجام شد.
در آن زمان اکثر مردم می گفتند در صدها سال آینده هیچ زمینه ای برای پیشرفت فوتبال فراهم نمی شود.اگرچه فوتبال نزدیک به 500 سال به طور مداوم ممنوع بود ولی این ممنوعیت هیچوقت به طور کامل میان مردم پا برجا نماند و نتوانست مانع علاقه مردم به این ورزش مهیج گردد.
منبع:فدراسیون جهانی فوتبال(Fifa)
برای کسایی که هنوز بخش اول رو نخوندن لینکش رو این پایین گذاشتم:
https://www.tarafdari.com/%DA%A9%D8%A7%D8%B1%D8%A8%D8%B1%D8%A7%D9%86/%D9...