مطلب ارسالی کاربران
فهرست فیلمهای اکراننشده ایرانی
آبادان: اداره نظارت و ارزشیابی در آن دوره این طور تشخیص داد که پس از صدور مجوز، فیلم در نمایش عمومی با واکنشهایی دردسرساز روبرو خواهد شد. بخشهایی از فیلم که در شهرک وزارت دفاع میگذرد بیش از سایر بخشها مانع صدور مجوز شده است.
آشیانه دومین فیلم سینمایی اسماعیل براری و محصول شبکه دوم تلویزیون ایران است که در سال۱۳۷۰ به دلیل سوژه عشق، مهر توقیف خورد و قبل از نمایش آرشیو شد.
آفساید:این فیلم با اینکه در سال ۱۳۸۴ در جشنواره فجر شرکت کرد، اما به دلیل سوژه حساسیت برانگیز آن یعنی زیرسوال بردن ممنوعیت ورود زنان به ورزشگاهها، موفق به دریافت پروانه نمایش نشد و از اکران دور ماند.
ابجد: ابجد را تلویزیون ایران تولید کرده و خودش هم از نمایش عمومی آن جلوگیری کرده است.
باد ما را خواهد برد: فیلمی از عباس کیارستمی که با وجود دریافت پروانه نمایش هرگز امکان اکران عمومی را پیدا نکرد.
بند: غلامحسین طاهری
به رنگ ارغوان:این فیلم به دلیل شکایت وزارت اطلاعات، در برنامه جشنواره فجر سال ۱۳۸۳ خارج شد∗، و پس از ۵ سال در جشنواره فجر سال ۱۳۸۸ شرکت کرد و پس از آن به اکران عمومی درآمد.
جزیره آهنی:این فیلم به کارگردانی محمد رسولاف با کسب پروانه ساخت تولید شد و پس از پایان یافتن مراحل تولید، ابتدا برای حضور در جشنواره کن مجوز نمایش بینالمللی را به دست آورد و سپس اواسط تابستان ۸۴ پروانه نمایش عمومی کسب کرد. اما نمایش فیلم در تهران، حتی درحد نمایش خصوصی هم با مشکلاتی روبروست که کارگردان فیلم، آن را ناشی از اعمال نظر فارابی به عنوان یکی از صاحبان حقوق فیلم میداند.
مثلث واژگون: این فیلم به کارگردانی حسین رجبیان میباشد و پس از دستگیری وی توسط نیروهای امنیتی ایران و سرانجام حکم شش سال زندان برای سازنده اش در ایران هرگز به نمایش در نیامد. مثلث واژگون برای اولین بار توسط دو کارگردان که هرگز نامشان فاش نشد بازبینی شد و متریال فیلم تاکنون به سازنده اش بازگردانده نشده است. به عناوین مختلف از این فیلم ۳۴ دقیقه کاسته شد. سر انجام حسین رجبیان د نسخه ۹۰ دقیقه ایی با کیفیت متوسط موجود فیلم را در اعتراض بصورت آنلاین در یوتیوب انتشار داد.
حاجی واشنگتن: اثر علی حاتمی این فیلم بعدهادراواخرده ۷۰ به نمایش درسینماهادرامد
خواب تلخ:این فیلم با اینکه موفق به دریافت پروانه نمایش شد، تنها اکران محدودی در شهر محل فیلمبرداری داشت، و پس از آن به دلیل مضمون جنجال برانگیزش توقیف شد. این فیلم در تاریخ ۲ آذر ۱۳۹۴ در سینماهای بخش هنر و تجربه ایران اکران شد.
خط قرمز: اثر مسعود کیمیایی
دایره:فیلمی از جعفر پناهی، به عنوان بهترین فیلم جشن خانه سینما در سال ۱۳۸۰ انتخاب شد ∗ اما هرگز در ایران به اکران عمومی درنیامد.
ده:در چهار اپیزود از فیلم ده طبق قوانین نظارت مواردی از جمله بیحجابی یا بیان یک جمله وجود دارد که در صورت حذف آنها پروانه نمایش عمومی فیلم صادر میشد. اما این تعدیل که در حد چهار، پنج دقیقه است با واکنش عباس کیارستمی، کارگردان فیلم، روبرو شد.
رأی باز:رأی باز در جشنواره بیست و دوم فیلم فجر به نمایش درآمد، فیلم مجوز نمایش در محیطهای فرهنگی را هم دارد، اما مجوز نمایش عمومی با عنوان پایین بودن کیفیت تصویری صادر نشده است. البته این دلایل در حالی عنوان میشود که بر اساس گفته مهدی نوربخش به نظر میرسد بیشتر مضمون فیلم مانع صدور مجوز است.
طلای سرخ:فیلم از نگاه مسئولان اداره نظارت در سال ۸۲، مشکل مضمونی نداشته است. شورای صدور پروانه نمایش، دادن پروانه را به حذف حدود سه دقیقه از فیلم مشروط کرده که پذیرفته نشدن این شرط از سوی جعفر پناهی، کارگردان، طلای سرخ را در میان فیلمهایی که امکان نمایش عمومی ندارند قرار داده است.
«مه بانو» به کارگردانی مجید بهشتی، براساس رمان بافتههای رنج نوشته علیمحمد افعانی، ساخته شد و در سال ۱۳۸۰پروانه اکران دریافت کرد؛ ولی صدا وسیما تهیه کننده اثر از اکران فیلم خوداری کرد.
کویر مرگ: این فیلم که به گفته اسماعیل براری، کارگردان، مراحل آغازین و پیش از پروانه ساخت آن ده سال به درازا کشیده و ماجرای عجیب حمایت شهید آوینی از فیلمنامه در برابر مخالفت حوزه هنری که اندکی قبل از کشته شدن تا پای استعفای او پیش رفته، و سرانجام در سال ۱۳۸۰ تولید، و بهدنبال جنجال رد و سپس پذیرش و نمایش نابهنگام آن در جشنواره فیلم فجر همانسال منجر به تصمیم متفاوت شورای صدور پروانه نمایش مبنی بر اضافه شدن ۷ دقیقه به فیلم شده که با خودداری کارگردان در محاق توقیف قرار گرفت.
مرگ یزدگرد: نسخه سینمایی تیاتری به همین نام از بهرام بیضایی. این فیلم به دلیل خودداری کارگردان در نمایش پوشش حجاب برای زنان فیلم هرگز اکران عمومی نشد.
چریکه تارا: بهرام بیضایی.
نوشتن بر شهر : كيوان كريمي.
نوبت عاشقی: این فیلم محسن مخملباف با اینکه در جشنواره فیلم فجر در سال ۱۳۶۹ شرکت داشت، توقیف شد و هرگز به نمایش عمومی در نیامد.
دویدن در میان ابرها: این فیلم امین فرج پور که در جشنواره فجر سال 1388 جایزه فیلمنامه و کارگردانی را در آثار اول به دست آورد و بعدتر نیز در کارلووی واری، جشنواره هامبورگ و فستیوال وزول جوایز زیادی به دست آورد از آن سال به این سو نتوانسته مجوز اکران بگیرد و به بهانه های زیادی از جمله سیاه نمایی روی پرده نیامده است. دویدن در میان ابرها حتی نتوانسته مجوز نمایش در گروه هنر و تجربه و حتی نمایش ویدیوئیی نیز نداشته.
سنتوری:فیلم داریوش مهرجویی تهران انار ندارد تهران انار ندارد از زمان ساخت در سال ۱۳۸۵ تا زمان اکران بهوسیلهٔ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در محاق توقیف بود و بالاخره در سوم تیر ۱۳۸۸ اکران عمومی خود را ابتدا در ۳ سینما آغاز کرد و سپس ۲ سینمای دیگر به این مجموعه افزوده شد و تا ۱۹ تیر ۱۳۸۸ به فروشی معادل ۱۶ میلیون و ۷۳۰ هزار تومان دست یافت کارگران مشغول کارند کارگران مشغول کارند دومین ساخته مانی حقیقی کارگردان ایرانی است که در سال ۱۳۸۴ بر اساس طرحی از عباس کیارستمی ساخته شد. مهمونی کامی مهمونی کامی فیلمی ایرانی به کارگردانی علی احمدزاده محصول سال ۱۳۹۲ میباشد. داستان فیلم براساس طرحی از نازنین فراهانی و نوشته علی احمدزاده و مانی باغبانی است. در «مهمونی کامی» نازنین فراهانی، مینا ساداتی،مهدی کوشکی،میسا مولوی و پگاه آهنگرانی به عنوان بازیگران اصلی حضور دارند.