قهرمانی های بایرن مونیخ در چند فصل گذشته بوندس لیگا آن چنان بدون دغدغه صورت گرفته که از نگاه بسیاری جذابیت قهرمانی در فوتبال را تحت الشعاع خود قرار داده است.
طرفداری- با این حال بایرن مونیخ همیشه این چنین راحت یکه تاز میدان آلمان نبوده و بارها نیز برای کسب سینی قهرمانی بوندس لیگا تا هفته های پایانی و حتی ثانیه های آخر به دردسر افتاده است. در زیر به سخت ترین قهرمانی های بایرن مونیخ در بوندس لیگا نگاهی انداختیم.
1971-1972
بایرن مونیخ با قهرمانی در این فصل به طور جدی به عنوان مدعی اصلی لیگ آلمان شناخته شد. تا قبل از این فصل تنها یک بار در1932 در مسابقات قهرمانی آلمان و یک بار نیز در 1969 در بوندس لیگا موفق به قهرمانی شده بود. اما در این فصل با حضور ستارگان بزرگ بایرن رقابت قهرمانی تا هفته آخر با شالکه دنبال می شد. تا هفته 33 بایرن مونیخ با 53 و شالکه 52 امتیاز قرار داشتند و رقابت هفته آخر بین دو تیم قهرمان مسابقات را تعیین می کرد. باوارایی ها در ورزشگاه المپیک مونیخ موفق شدند با نتیجه سنگین 5بر1 تیم شالکه را در هم بکوبند. در بازی که گرد مولر 40 گله موفق به گلزنی نشد، جانی هانسن، پل برایتنر، ویلم هافمن اولی هوینس و فرانتس بکن بائر گلزنی کردند تا جام بر بلندای دست قیصر فوتبال و شاگردان ادو لاتک قرار بگیرد.
1973-1974
بعد از این که بایرن مونیخ در 1973-1792 به راحتی جام را بالای سر برد در فصلی که اولین جام اروپایی خودش را نیز دریافت کرد رقابت سختی با بوروسیا موننش گلادباخ برای کسب قهرمانی بوندس لیگا داشت که در نهایت موفق به مقام قهرمانی شد. رقابت شانه به شانه دو تیم تا هفته 33 ادامه داشت که در نهایت مونشن گلادباخی که بازیکنانی چون اولی اشتلیکه، یوپ هاینکس، برتفی فوگتس هورست کاپل را در اختیار داشت مقابل فورتنا دوسلدورف یک بر صفر باخت تا با پیروزی یک بر صفر بایرن مقابل آفن باخن این تیم با 49 امتیاز در مقابل 46 امتیاز گلادباخ به مقام قهرمانی برسد. هرچند در هفته پایانی این دو تیم با یکدیگر دیدار کردند که مونشن گلادباخ با پیروزی 5بر0 مقابل بایرن مونیخ قهرمانی این تیم را زهر کرد.
1979-1980
در این فصل رقابت پایاپای هامبورگ و بایرن مونیخ در این فص تا هفته های پایانی ادامه داشت. در حالی که از نظر تفاضل گل هامبورگ جایگاه بهتری نسبت به بایرن مونیخ داشت شکست در هفته 33 مقابل لورکوزن موجب شد که بایرن مونیخ با پیروزی 3بر1 مقابل اشتوتگارت دو امتیاز از هامبورگ جلو بیفتد و در هفته پایانی هم موفق شود با گل های برایتنر و رومینیگه 2بر1 آینتراخت برانشویگ را شکست دهد و با 50 امتیاز مقابل هامبورگ 48 امتیازی موفق به فتح لیگ شود. هامبورگ در ان فصل از بازیکنانی چون کوین کیگان، فلیکس ماگات و هورست هروبش بهره می برد.
1980-1981
جدال این فصل نیز بین دو تیم هامبورگ و بایرن مونیخ دنبال می شد و در حالی که تا هفته های روبه اتمام هامبورگ برتری کمی در امتیاز داشت سرانجام از هفته های 29 به بعد بایرن مونیخ با قدرت توانست نتیجه را به نفع خود برگرداند. دو تساوی بدموقع هامبورگ در هفته های 32و 33 موجب شد که بایرن مونیخ با پیروزی های با اقتدارش مقابل فرانکفورت و گلادباخ به تنهائی در صدر جدول قرار بگیرد و در نهایت با 4امتیاز بیشتر قهرمان بوندس لیگا شود.
1985-1986
رقابت سخت و نفس گیر بایرن مونیخ و وردر برمن تا هفته سی و چهارم به نفع وردر برمن در جریان بود. آن ها هفته ها با فاصله دو الی چهار امتیازی از بایرن مونیخ جلو بودند و در هفته آخر باید به مصاف اشتوتگارتی می رفتند که در ترکیب خود از بازیکنانی چون یورگن کلینزمن، آندریاس مولر و و کارل آلگوور بهره می برد، شاگردان اتوری هاگل در عین تعجب با دو گل کارل آلگوور عقب افتادند و تنها یک گل را جبران کردند. در سوی مقابل بایرن مونیخ با مربیگری ادو لاتک در ورزشگاه المپیک مونیخ با 6 گل موفق به پیروزی شد. دیتر هوینس و رولاند ولفارت هر کدام 2 گل ولوتار ماتئوس رینولد ماتی برای مونیخی ها گلزنی کردند تا بایرن مونیخ و وردربرمن هر دو 49 امتیازی شوند و به خاطر تفاضل گل مثبت 51 بایرن به مثبت 42 وردربرمن برای نهمین بار و همچنین دومین بار متوالی جام به بایرن مونیخ برسد.
1993-1994
هرچند بایرن مونیخ در این فصل در اکثر نیم فصل دوم تا به پایان بر صدر جدول تکیه زد، اما یک رقیب سر سخت به نام کایزرسلاترن را پشت سر خود می دید که شانه به شانه این تیم پیش می رفت. شاگردان بکن باوئر در هفته 33 با تساوی یک بر یک مقابل کارلسروهه رقابت برای قهرمانی در هفته آخر را به اوج حساسیت رساندند. با این حال در هفته پایانی موفق شدند با دو گل ماتئوس و جورگینهو به مقام قهرمانی بوندس لیگا دست یابند.
1996-1997
تا هفته 32 بایرن مونیخ با 67 و لورکوزن با 66 امتیاز پایاپای همدیگر پیش می رفتند. در هفته 33 شاگردان کریستف دام در لورکوزن 4بر0 از کلن شکست خوردند تا شاگردان تراپاتونی مقابل اشتوتگارتی که یواخیم لوو را روی نیمکت می دید 4بر2 پیروز شوند و مقام قهرمانی را به دست آورند.
1999-2000
یکی از خاطره انگیزترین قهرمانی های بایرن در این فصل رقم خورد. در حالی که بایر لورکوزن تنها به یک تساوی مقابل تیم نه چندان معروف آنترآخینگ نیاز داشت با گل به خودی میشائیل بالاک عقب افتاد و در نهایت یک گل دیگر نیز دریافت کرد تا با شکست دو بر صفر این فرصت برای بایرن به دست بیاید که با پیروزی سه بر یک مقابل وردربرمن و با درخشش کارستن یانکر که دو گل به ثمر رساند، بوندس لیگای دیگری برایشان فتح شود.
2000-2001
شاگردان اوتمار هیتسفیلد در این فصل نیز برای قهرمانی در بوندس لیگا به زحت افتادند. در فصلی که بایرن مونیخ برای چهارمین بار به مقام قهرمانی لیگ قهرمانان اروپا رسید تا هفته پایانی جدال بین شالکه و بایرن برای کسب عنوان قهرمانی دربوندس لیگا در جریان بود. در هفته 33شالکه از اشتوتگارت یک بر صفر شکست خورد تا بایرن با 3امتیازبیشتر و با فراغ بال به دیدار هفته پایانی برسد و تنها به یک امتیاز هفته آخر نیاز داشته باشد. در هفته پایانی شالکه هم مثل لورکوزن مقابل آنترآخینگ به زحمت افتاد و تا دقایق انتهائی بازی با نتیجه 3بر 3 ادامه داشت که موفق شدند دو گل به ثمر برسانند و منتظر بازی بایرن مونیخ باشند. در ولک اسپارک استادیون هامبورگ، بایرن مونیخ با گل دقیقه 90 سرگئی باربارز از سوی هامبورگی ها غافلگیر شد و در آستانه از دست دادن جام پیش رفت. در حالی که شالکه ای ها در ورزشگاه خانگی جشن قهرمانی را آماده می کردند پاتریک آندرسون سوئدی با گل خود در ثانیه های پایانی دوباره ورق را به سمت بایرن مونیخ برگرداند تا بوندس لیگای خاطره انگیز دیگری برای این باشگاه ثبت شود. می توان گفت بعد از این قهرمانی بایرن مونیخ تا حدودی سعی کرد فاصله خود را با تیم های دیگر بیشتر کند و در سال هائی که قهرمان بوندس لیگا شد تقریبا به راحتی این عنوان را به دست آورد. البته در فصل 2010-2009 شالکه تا هفته 33 پایاپای این تیم پیش رفت که در نهایت در دو هفته پایانی تنها یک امتیاز به دست آورد.
نویسنده:سامان بدر