تمرکز واعتماد به درون زائی وخودکفائی “سنگاپور با تکیه بر »خود» مسیرش را آغاز کرد- اهتمام به قابلیت انسانی و ظرفیت های سرزمینی- برخورداری از چشم باز درروبروئی با تحولات جهانی- برخورداری متد صحیح وبکارگیری میدانی آن( شیوه تحقیق وپژوهش علمی در توسعه وپیشرفت – برخورد قاطع با انواع فساد- سیاست وقتی ارزشمند، قابل قبول ودرک است که قدرت پاسخگوئی به همه معصلات ومشکلات احتماعی جامعه را درخود داشته باشد.
«لی کوان یو» بر اهمیت مسئولیت ملی در سازندگی کشورش می گوید: «پس از چند سال کار در دولت، متوجه شدم که هر زمان که ما وزرای با استعداد و مدیران خلاق، متخصص را انتخاب کردیم، سیاست های ما موثر تر و موفق تر بودند»..
پنجاه سال پیش، سنگاپور یک کشور «عقب مانده» بود، جمعیت آن در فقر شدید، با سطح بالایی از بیکاری، دست وپنجه می کردند ۷۰ درصد از مردم در مناطق شلوغ تنگ وتاریک ، با وضعیتی بسیار بد که یک سوم از آن مردم روی زمین عریان میخوابیدند روزگار را می گذراندند، در محله های فقیرنشین، حومه شهر. نرخ بیکاری به ۱۴٪ رسیده بود، و تولید ناخالص داخلی با سرانه ی کمتر از ۳۲۰ دلار بود، و نیمی از جمعیت آن کشور بی سواد بودند.دلایل اصلی برای این پیشرفت در موارد زیر خلاصه شده است:
۱-انسجام ملی
«لی» و بنیانگذاران سنگاپور مشتاق ومشوق متحد کردن کشور به سمت هدف واحد به عنوان اولین گام در سلسله مراتبی قانونی در تحول این کشور بودند، معانی وحدت ملی را با از بین بردن نابرابری میان نژادها و نژادها و مذاهب در سنگاپور تقویت بخشیدند و برای رسیدن به این، آنها تعدادی از اقدامات ، از جمله: تعالی وترجیح منافع ملی وکشور را بر مصالح حزبی تنگ نظرانه ، رها کردن فرهنگ تعصب جناحی ، و بدین ترتیب مردم آن به نفی هر گونه علاقه حزبی و یا جناحی و یا شخصی اهتمام دادند..
۲- به منظور تثبیت اقتدار حکومت برای ایجاد قوانین و روش های کمک به دستیابی به تحول الزاماتی مورد نظر قرار گرفت، به طوری که تصویب قوانین حکوت ابعاد موثری را دربر گرفت:
– قوانین سخت گیرانه و اطمینان از حاکمیت موثر و غیر افراطی در آن، با کار بر روی ثبات دستگاه حکومتی و دولت با صلاحیت کامل، صداقت و نظم و انضباط.
– اجرای قوانین در همه نوع بی نظمی. (از قتل و سرقت … حتی پرتاب آدامس در خیابان).
– اطلاع رسانی فرا گیر در همه جا علیه ناهنجاریهای احتماعی . (روزنامه – تلویزیون – خیابان – … حتی چاپ از موارد نقض و تحریم بر روی پیراهن ، کتاب … و غیره).
– استقلال قضایی و عدالت اجرای مقررات وعدم قرار گرفتن آن در معرض فشار های داخلی و خارجی ، یک مثال ساده از تجربه سنگاپور. «لی کوان یو» در خاطرات گذشته خود می نویسد: در سال ۱۹۹۳ یک نوجوان ۱۵ ساله از ایالات متحده، همراه با یک گروه از دوستان خود به تخریب چند نشانه وتابلوهای راهنمائی ورانندگی ورنگ پاشی بر روی بیش از ۲۵ اتومبیل اقدام کرده بود که توسط دادگاه به شش ضربه شلاق و حبس چهار ماه و جریمه ی ۲۵۰۰ دلاری محکوم شد، که با وجود تلاش های نومیدانه آمریکا برای جلوگیری از اجرای حکم . اما او سر انجام مجبور به تحمل مجازات وپرداخت غرامت شد
– در این کشور بدون تمایز بین وزیر و کارمند. قوانین علیه هر متخلفی اعمال می شود
۳- غلبه برفساد
از طریق ریشه کنی وپیشگیری از فساد با موارد زیر:
– حمایت از شبکه و سیستم ارزشمند در کشور (مدارس – وزارتخانه و …) و ترغیب در جلوگیری از فساد و کاری که به نفع کشور نیست.
– شیوه CPIB -ایحاد تحقیقات دقیق دولت درجلو گیری ازفساد در وزارتخانه ها .
– محاسبه ی فاسد درهر کارومنصبی یا هرنوع وابستگی. (پیگرد قانونی دفاع وزیر سنگاپور به اتهام رشوه خواری در مورد خرید سلاح از فرانسه).
– کاهش سطح بوروکراسی و ساختارهای اداری تا سطوح پایین. در ساختار اداری دولت حدود ۵۰ هزار نفر کارمند وجود دارد نه بیشتر، که آنها در درجه بالایی از مهارت حرفه ای و آموزش و فرهنگ کار قرار دارند .
– بکارگیری افراد تنها براساس شایستگی
– انجام مناقصات ومزایدات بدون توجه به پارتی بازی.
– جدایی بین وزارتخانه ها و مدیریت اجرائی، که وزارت خانه تنها به تفکر استراتژیک خود را برای مدت و بلند مدت در حوزه کاری می پردازد.
– افزایش حقوق کارکنان دولت برای ارائه یک استاندارد مناسب زندگی وحقوق کافی ، که عامل مهم بازدارندگی در فساد شناخته می شود (با دستمزد بالا ) .
– کاهش ارتباط کارکنان با پول، هزینه ها و جریمه پرداخت الکترونیکی، به دلیل کاهش از دست داشتن به پول نقد که خود باعث کاهش فساد است.
– ممنوعیت استفاده از مکان هائی خاماتی متفاوت که خدمات را در دو دسته یا شکل مجزا به کارکنان ارائه دهد..
۴- تحول درآموزش وپرورش
«لی کوان یو» سنگاپور نخست وزیر: می گوید «سنگاپور باید به نقطه ی خلاق و نه محلی برای جمع آوری اطلاعات پراکنده وذهن پرکننده تبدیل شود».
با توجه به گزارش رقابت کیفی آموزش وپرورش جهانی در سال ۲۰۱۵ –
تعدادی از استراتژی هایی که به احراز مقام اول سنگاپور در امر کیفیت آموزش و پرورش برتر در جهان کمک کرده است) ، مهم ترین این استراتژی ها عبارتند :
+ ارائه اهمیت واحترام به معلم که در امور زیرخاصه شده است :
– جذب بهترین معلمها از یک سوم فارغ التحصیلان
– آموزش مستمر.
– اجازه ندهید که آنها به خارج از کشور بروند.
– معافیت معلم از همه کار اداری و اختصاص زمان کامل به تدریس است.
-حقوق، پاداش مکفی و مشوق های جانبی.
– ایجاد مدارس هوشمند با تکنولوژی مدرن، شبکه و تماس گسترده با مدارس و مراکز آموزش و پرورش و آموزش داخلی و خارجی برای خدمت به معلمان و دانش آموزان بصورت همزمان مجهز شده است.
– برنامه تحصیلی
– تمرکز بر استدلال و تجزیه و تحلیل به دور از خاطر سپردن و تلقین، با قادر ساختن دانش آموزآن به تفکر خلاق و خود آموزی است.
– ترغیب به علاقه مندی به دروس علمی و ریاضیات و بهترخواندن در کلاس ها و دوره ورده های مختلف با توجه دقیق، که با همین سبک رتبه پیشرفته در آزمون های بین المللی (TIMSS و PISA) را بدست آورده اند.
– تقویت مدیر مدرسه . با استقلال و مشارکت دادن در تصمیم گیری های آموزشی ارائه شده،در برنامه های درسی و روش های بررسی ومطالعات آموزشی در تقویم آموزشی و ارتباط نزدیک و گسترده با همکاری آموزش و پرورش در منطقه مربوطه لحاظ شده است.
آرم واحد های آموزشی با این شعار بر سر مدارس خود نمائی می کند:
( با تفکر در مدرسه .. سرزمین یاد می گیرد)
۵ – امکانات کسب و کار
جذب سرمایه گذاری خارجی براساس اقدامات زیر، از سر گرفته شده است:
– تجهیزات زیرساخت های مناسب.
– توسعه بخش خدمات.
– سازمان توسعه اقتصادی به عنوان یک نهاد واحد آسان تر برای سرمایه گذار آسان تر و نیازی برای ارتباط با تعداد زیادی از ادارات و وزارتخانه ها نیست (فروشگاه آنلاین) ونظام یکپارچه.
– گسترش صادرات.
– اعطای معافیت از مالیات تا ده سال، برخی از شرکت های خارجی حاضر به سرمایه گذاری می باشند.
– شناسائی و غلبه بر موانع سرمایه گذاران خارجی براساس منافع ملی.
– جذب سرمایه گذاری در تولید کالا با ارزش افزوده بالا.
– تمرکز بر روی چهار صنعت مهم: کشتی سازی،، مهندسی معادن و فلزات، تولید مواد شیمیایی و لوازم الکتریکی والکترونیکی..
۶- نهضت اقتصادی
سنگاپور به منظور دستیابی به نهضت اقتصادی -سه محور اصلی را اتخاذ کرده است:
– تکیه بر بازاریابی و توسعه تجارت و اجازه فعالیت واردات و صادرات دزبازارهای خود البته که آن را به طور دائم برنامه ریزی می کند.
– روند روبه توسعه در استقرار پایگاه روابط تجاری قوی در مسیر سرمایه گذاری بین مناطق آزاد تجاری کشور های دیگر را مدنظر داشته است.
– ایجاد یک زیرساخت های تجاری بسیار قدرتمند در راه عقب نیفتادن از رقابت های منطقه ی در افزایش قدرت رقابت خود …
۷- مدیریت رویایی با دیدگاهی بلندمدت و یکپارچه
میهن دوستی موتورمحرکه اصلی در معجزه اقتصادی سنگاپور است ، تبدیل این عشق به اراده سیاسی، و روش کار، طرح، تصویب توسط گروه کاری با ویژگی های مشخص زیر:
– تفکر و بینش خلاق و وسیع.
– پاک دستی.
– خلاقیت.
– عشق به کشور و تمایل به فداکاری.
– توا نمندی مثبت برای مقابله با حوادث .
«لی کوان یو» بر اهمیت مسئولیت ملی در سازندگی کشورش می گوید: «پس از چند سال کار در دولت، متوجه شدم که هر زمان که ما وزرای با استعداد و مدیران خلاق، متخصص را انتخاب کردیم، سیاست های ما موثر تر و موفق تر بودند»..
۸- ایجاد یک جامعه برخوردار از عدالت اجتماعی
با معیارهای، از جمله:
– انتصاب در مشاغل مختلف را از طریق مناظرات ونقد عمومی بحث به روی همه باز است.
– کارکنان بخش دولتی از حقوق رقابتی با میزان کار وتلاش، مانند بخش خصوصی، اگر نه بالاتر باشد.
– یک سیستم جامع تامین اجتماعی برای خود “تامین مالی”، بر اساس جمع آوری مالیات از افراد در ایجاد پس انداز وجوه مورد استفاده برای افراد خانواده در خانه ها و ارائه مراقبت های بهداشتی.
– پشتیبانی برای حفظ ثبات خانواده و همبستگی در میان اعضای خانواده در جنبه های مختلف از ارزش ها.
– افزایش اعتماد به نفس در مسئولین و کارکنان برگرفته از جوانانی که از صداقت، سلامت، هوش و انرژی برخوردار بودند.
– تمرکز وتاکید بر روی «نظام ارزشی» که توسط رهبران جامعه، به ویژه تاثیر آن بر شکوفایی و رقابت فرزندان در بهتر عملکردن به آن ..
۹-نهضت صنعتی
سنگاپور با تکیه بر خود مسیرش را آغاز کرد: –
از نردبان ارزش افزوده صنایع سبک مانند منسوجات، پوشاک، مواد پلاستیکی به صنایع پیشرفته مانند الکترونیک، مواد شیمیایی، علوم زیستی، پزشکی و مهندسی حرکت کردند . علاوه بر این، شانه به شانه به توسعه افزایش قابل توجه در خدمات، و خدمات بانکی خصوصی راه خود را پیدا کردند.
دقت با چشم باز ونگاه دقیق به خارج کشور و صادرات با جذب استراتژی سرمایه گذاری خارجی .
توسعه قوانین و مقررات با هدف تعیین استاندارد برای کار صنعتی و ارائه تسهیلات برای سرمایه خارجی .
ایجاد مناطق صنعتی، با پشتیبانی از زیرساخت ها و قیمت های بالا و اجازه دسترسی آزاد به کالاها و معافیت از عوارض گمرکی در مواد خام خام.
واردات آخرین تحولات تکنولوژیکی جهانی برای افزایش بهره وری در سرمایه و کار، و با تشویق سرمایه گذاری مستقیم خارجی و اشتغال استعداد های خارجی و استفاده از انتقال دانش وفن آوری واقعی .
شروع در توسعه ی صنایع جدید مانند صنایع آهن و فولاد و خدماتی مانند شرکت حمل و نقل حمل و نقل هوایی و دیگر شرکت های بزرگ در زمینه های مختلف از جمله بیمه و نفت.
گردشگری بعنوان صنعت کلیدی و تامین کننده سومین منبع ارز خارجی در سنگاپور، سنگاپور تا حدود پنج و نیم میلیون گردشگر در سال، یعنی بیش از تعداد جمعیت این جزیره را میز بانی می کند..
۱۰- قدرت رسانه ها
برای انتشار تجربه و بازاریابی بالقوه و جذب سرمایه گذاران، رسانه ها در موارد زیر تاثیر گذار بودند:
– سازمان های رسانه ای پیشرفته ارائه شده تنها در نه ایستگاه های رادیویی و سه شبکه تلویزیونی و هشت روزنامه های محلی فعالیت می کنند.
– ارائه فرصت ها برای ماموریت های آموزشی در سنگاپور، که اجازه می دهد تا آنها را برای افزایش تجربه ، امورکاری را پیگیری نمایند.
– جذب آیکون ها و افراد مشهور در بازدید ازسنگاپور و دریافت موارد تجربی در زمینه های مورد نیاز…
– انتشار گسترده محصولات، مواد ومحتوای صوتی و تصویری که نشان دهنده دستاوردهای رهبران سنگاپور است.
با توجه به این معیارها سنگاپور موفق شده از یک کشور جهان سومی ،به کشوری جهان اولی تبدیل شود. وبا ایجاد انگیزه در دیگران به سوی ساخت آینده ای بهتر حرکت کند.
“سنگاپور” بوسیله ی شورای توسعه اقتصادی به یک استراتژی جدید به نام “سرزمین سه گانه” دست یافته است تا از سه رکن شناخته شده و ایحاد شده، یعنی: “استعداد”- ” نوآوری” – کسب و کار ، بشکلی قوق العاده در پیشرفت کشور استفاده کند
«فیلیپ یو» می گوید: «ما اسرار ورمز وراز خاصی نداریم ، ما فقط یک کلمه را به نام “کار” درست می شناسیم ».
«لی کوان یو»نیز می گوید: «هر چیزی در تاریخ بیش از آنچه برای او نوشته شده است تداوم نخواهد یافت نیست. استعماردراببینید، چگونه در جنوب شرقی آسیا و در شرق میانه از میان رفت، جه کسی در آغاز قرن گذشته فکر میکرد که این استعمار برچیده شود؟ »و به پایان برسد.. پس باید امیدوار بود