درود.
خلاصه کنم مطلب رو. از نظرم آرونوفسکی بهترین فیلم عمرش رو ساخته. ایشون دو فیلم Pi و Requiem For a Dream رو حول و حوش 30 سالگی خودش ساخت و الان که وارد میانسالی شده از نظرم فوق العاده پخته تر کار کرده. در فیلم Mother همه چیز سرجای خودش هست.
داستان فیلم استعاره ای از موارد زیر هست که شاید نظر اونایی که میگن فیلم شخمی! هست رو عوض بکنه.
کاراکتر خاویر باردم = نمادی از خدا
کاراکتر جنیفر لارنس = الهه مادر
کاراکتر اد هریس = آدم
میشل فایفر = حوا
دو فرزندشون هم هابیل و قابیل.
مردمی که در نیمه دوم وارد فیلم میشن = قوم بنی اسرائیل
کودک = نمادی از مسیح
خانه = نمادی از دنیا
اون شی شیشه ای که در ابتدای فیلم دیده شد و در پایان هم دوباره دیدیم نمادی هست از عشقی که خدا تو وجود انسان آفریده. خدا، دنیا که گفتم نمادش در داخل فیلم خونه هست رو با اون عشق و علاقه میسازه. داستان جلو میره و اد هریس و میشل فایفر هم تحت عنوان زن و شوهر وارد خونه میشن. در ابتدا خدا ازشون استقبال شدیدی میکنه اما این دو وارد اتاق کارِ باردم میشن که کاراکتر جنیفر لارنس به مهمون ها میگه وارد اتاق نشید.
اما اون ها این کار رو میکنند و به نوعی داستان میوه ممنوعه و رونده شدن آدم و حوا از بهشت پیش میاد. پس خدا به اون ها دستور میده که به طبقه پایین برن.
در ادامه یکی از پسرها اون یکی رو میکشه که نمادی هست از داستان هابیل و قابیل.
شخصیت جنیفر لارنس نماد الهه مادر هست که به آفرینش ( ساختن و تعمیر خونه )، باروری ( باردار شدن کودک ) و بلاهای طبیعی مشهوره. اتفاقات ناگواری که براش میفته و البته آب گرفتن خونه که باعث میشه مهمون ها رو از اونجا بیرون کنه.
در ادامه خدا به مردم درهای مهربانی و رحمتش رو باز میکنه. در داستان یک نویسنده رو می بینیم که منبع الهام و آرامش خیلی از مردم هست و اون رو می پرستند اما هنگامی که به اون ها لطف میکنه و میگه درهای خونه من به روی شما باز هست و می تونید از همه چی استفاده کنید ( نعمت های خدا در دنیا ) اون ها شروع به غارت و تخریب و جنگ میکنن و مدتی بعد هم دیگه رو به قتل می رسونن. در این گیر و دار و روایت داستان کودک به دنیا میاد. تنها کودکی که روایت شده بدون پدر هست یعنی فرزند خدا.
ورونیکا ( جنیفر لارنس ) به خاویر باردم میگه که اون ها رو از خونه بیرون کن اما خدا راضی به این کار نمیشه چون به بنده هاش علاقه منده و لطف و رحمت فراوانی داره. در هر حال هنگامی که کودک توسط خدا تحت عنوان منجی شون ( مسیح ) معرفی میشه، اون ها کودک رو به قتل می رسونن و حتی از گوشتش تغذیه میکنن! در حالی که مادر رو هم کتک میزنن. هنگامی که ورنیکا از همسرش میخواد کاری بکنه اون میگه اون ها پشیمون و متاسف هستند و میخوان عذرخواهی کنن که اشاره ای هست به توبه پذیر بودن خدا. اون در هرحال به بنده هاش رحمت داره حتی وقتی که فرزند خودش مسیح رو هم به قتل رسوندن ( کاری با ماجرای زنده بودن مسیح نداریم)
ورونیکا تحمل نمیکنه و خونه و گناهکاران رو به آتیش میکشه اما باز هم خدا با عشق و علاقه ای که در وجود انسان هست دنیا رو از نو میسازه و در انتهای فیلم هم همه چیز از ابتدا با بنده ای دیگه شروع میشه.
و در اخر هم Mother یک اثر معمایی،خشن، دلهره آور، شاید ترسناک و تیره و دارک هست... سرتاسر فیلم به بیننده اضطراب و دلهره واقعی منتقل میکنه و بازی عالی جنیفر لارنس هم خیلی کمک کرده به همذات پنداری مخاطب.
متن قطعا کامل نیست و شاید هم ایراد داشته باشه.
اخبار داغ
- طعنه مدافع سرخپوشان به دبل قهرمانی پرسپولیس!
- کنایه امیر قلعه نویی به عادل فردوسی پور و برنامه نود؛ همه چیز ضد ایرانی بود!
- کریستوف گالتیه در پایان فصل از پاری سن ژرمن اخراج خواهد شد
- رئال مادرید از آینده بنزما مطمئن نیست؛ احتمال جدایی همچنان وجود دارد
- وزیر ورزش ایتالیا: هیچ چیزی نمیتواند رفتار مورینیو و هواداران رم را نسبت به تیلور توجیه کند