مطلب ارسالی کاربران
یادداشتی پیرامون حواشی اخیر سردار آزمون
بعد از بازی با اسپانیا تنها بازیکنی که مورد بی مهری کاربران فضای مجازی قرار گرفت سردار آزمون بود.
سردار که با شروعش در تیم ملی مورد توجه رسانه ها و عموم مردم قرار گرفته بود و درخشش او با لباس تیم ملی و بازی های باشگاهی نوید بخش ستاره ای نوظهور را در اینده ای نزدیک می داد در ماه های اخیر شیب نزولی را در محبوبیت در جامعه طرفداری فوتبال تجربه کرد.
اما دلیل این کاهش محبوبیت و هجمه های شدید از او به مسائل فنی برمیگردد یا به مسائل خارج از مستطیل سبز؟ حضور و رفتار های عجیب و غیر حرفه ای او در فضای مجازی؛ دوستی با سلبریتی ها, بی شرف خواندن کسانی که اتهام دلالی به کیروش می زندد(احتمالا علی کریمی), حمله پدر او به برانکو و ... همگی باعث کاهش محبوبیت او در ماه های منتهی جام جهانی بوده است.
اما بررسی عملکرد فنی ازمون در دو بازی مراکش و اسپانیا نیز خالی از لطف نیست.
بررسی دو بازی ابتدایی ما در جام جهانی نشان میدهد نقطه درخشان کارنامه ازمون در نبرد های تک و نبرد های هوایی است. جایی که به طور متوسط در هر بازی هشت نبرد را از حریفان خود برده است. در فاز دفاع و در امار هایی همچون قطع توپ, تکل و... ازمون درخشش کمتری نسبت به طارمی و انصاری فرد از خود نشان داده است که با توجه به وضایف دفاعی طارمی و کریم و هدف بودن ازمون این مسئله قابل درک است. نوک پیکان انتقادات فنی به ازمون امار ضعیف او در دقت پاس هایش بود. در حالی که ازمون پایین ترین دقت پاس (37%) را بین همه هم تیمی های خود دارد که این مسئله با توجه به تاکتیک دفاعی کی روش و محاصره بودن مهاجم هدف در اکثر مواقع و همچنین کیفیت پایین پاس های بلند دریافتی که در نهایت باعث کاهش دقت ازمون در پاس بعدی می شد قابل اغماض است. در نهایت بیشترین انتظاری که از یک مهاجم می رود نه دقت پاس و دریبل بلکه فرصت طلبی و استفاده از حداقل فرصت هاست که موقعیت از دست رفته در مقابل مراکش و امار ضعیف او در بازی های اخیر باشگاهی باعث افزایش تردید ها و تشدید شدن این بی اعتمادی از سوی منتقدین به او شده است. بررسی عملکرد ازمون نشان می دهد اگر چه کیفیت انچنانی از او در بازی های گذشته ندیده ایم اما نمیتوان تقصیر باخت به اسپانیا را به گردن او انداخت.
ازمون در حالی که از ناسپاسی تماشاگران بخاطر از بین رفتن تعطیلاتش و زحمت دویدن مسیر های 80 متری در بازی های ملی می گوید که اگر بجای او بازیکن دیگری همچون کاوه یا علیپور بازی میکردند, اگر به اندازه او بی تاثیر بودند احتمالا حرفه ای تر با انتقادات تماشاگران رو به رو می شدند.
بررسی کنش های جامعه فوتبالی و طرفداری در قبال رفتارهای غیر حرفه ای بازیکنانی همچون ازمون, طارمی و... که به صورت ابراز انزجار های دسته جمعی از این بازیکنان در استادیوم ها و فضای مجازی نمود می کند حاکی از نفوذ بالای شبکه های اجتماعی و خدمت آن به عنوان یک رسانه برای هواداران است.
حتی در جامعه بین المللی فوتبال زندگی شخصی و شخصیت اجتماعی فوتبالیست ها برای طرفداران از شخصیت فوتبالی آن ها جدا نیست. بازیکنان بزرگی همچون تری, کاستا, استوریج, نیمار و حتی رونالدو اورجینال در حالی با انتقادات تند کاربران و تحلیلگران فوتبال بخاطر مسایل غیر فوتبالی مواجه می شوند که از نظر فنی احتمالا بهترین بازیکنان تیم های خود نیز بوده اند.
در فوتبالفارسی هم با وجود ناگزیر بودن جابجایی و تغییر نسل ها, نسل جدید فوتبالیست های لوس و پولدار با همه ادا و اطوارهایشان شاید سخت تر بتواند جایگزین سبیلوهای دهه هفتادی در ذهن هواداران کمی قدیمیتر بشوند