نام عنوان:Injustice:Gods Among Us
ناشر:Warner Bros. Interactive Entertainment
سازنده: NetherRealm
سبک:مبارزه ای
تاریخ انتشار:3 آوریل 2013
پلتفرم:PC-PS3-XBOX 360-PS4-XBOX ONE-ANDROID-iOS-Wii U-PS VITA
سبکی که به سرعت جا باز کرد
از اواسط دهه نود و پیش از عرضه PS1 توسط سونی بازی های مبارزه ای به سرعت طرفدار پیدا کرد، بازی هایی مثل استریت فایترز و کینگ آف فایترز قدیمی های این سبک بودند و اوج محبوبیت بازی های مبارزه ای با عناوینی مثل تیکن و مورتال کمبت بود که با همان نسخه های اولیه کولاک کردند به طوری که استودیو ها برای ساخت عناوینی مشابه آن ها به تکاپو افتادند و ده ها بازی مشابه را روانه بازار کردند، عناوینی که بعضا به جای اسم اصلیشان با پسوند و پیشوندی در کنار تیکن یا مورتال کمبت شناخته می شدند، مثل تیکن حیوانی(bloody roar) که معنایش این است که هرچند سبک مبارزه ای پر طرفدار است اما با اثری بدون خلاقیت کافی به سرعت از یاد می رود.
مورتال کمبت در مقابل دی سی
ترکیب کردن دو بازی همواره فانتزی جذاب مردم بوده است، یکی از جالب ترین این ترکیب ها در سال 2008 در بازی Mortal Kombat vs. DC Universe انجام شد، جایی که ابرقهرمان های کمیک های دی سی در مقابل مبارزهای بی رحم مورتال قرار گرفتند،بتمن و سوپرمن و جوکر در مقابل اسکورپین و ساب زیرو و رایدن، در محصول مشترک میدوی و وارنر 24 شخصیت(12 شخصیت از مورتال کمبت و 12 شخصیت از ابرقهرمان ها و سوپر ویلین های دی سی حضور داشتند). این بازی با همه ایده های خوبش یک بازی کاملا معمولی بود که سطح و کیفیتی نازل تر از نسخه های برتری که مورتال کمبت را با آن ها می شناسیم داشت.
کاور و تصویر بازی Mortal Kombat vs. DC Universe
دیکتاتوری به نام سوپرمن
داستان بازی از دیوانه بازی های همیشگی جوکر شروع می شود، جوکر با طراحی فاجعه ای عظیم بانی کشته شدن هزاران انسان می شود که لویس لین معشوقه کلارک کنت(سوپرمن) همدر بین آنان است، سوپرمن دیوانه وار به جوکر که در آن لحظه بتمن مشغول بازجویی از وی بود حمله می کند و به طرز فجیعی جوکر را میکشد، با فعال شدن بمبی که جوکر از قبل کار گذاشته بود تمام شخصیت ها به آینده تله پوت می شوند، سوپرمن برای خودش ارتش و نیرو مهیا می کند و حکومت دیکتاتوری تشکیل می دهد و اینجاست که بتمن برای مقابله با وی وارد عمل می شود و سایر ابر قهرمان ها هم به تدریج پایشان به بازی به نفع یکی از این دو باز می شود.
طراحی مبارزات و فضای سه بعدی بازی شباهت کاملا مشخصی با مورتال کمبت دارد، البته نه در این حد که بر فرض بتمن دست سوپرمن را قطع کند و با آن به سر سوپرمن ضربه بزند!. شباهت غیر قابل انکار بی عدالتی با مورتال کمبت اما نباید ما را دچار اشتباه کند، خوشبختانه وارنر توانسته خود را در این بازی از انگ کپی کاری منزِّه نگه دارد و بی عدالتی استقلال سبک و ایده خود را حفظ کرده، مانند اکثر بازی های فایتینگ دیگر در اینجا هم دو طرف دو نوار سلامتی دارند که باید یکی از آن ها خالی شود. هر شخصیت دارای یک سوپرمو(SUPER MOVE) می باشد که نقش فینیشر را در بازی دارد و با آن کار را یکسره می کنید. چیزی شبیه به فیتلتی های مورتال کمبت.
در این بازی 24 شخصیت(12 ابر قهرمان و 12 شرور) حضور دارند، برخی شخصیت ها مثل شوالیه آرخهام به طور اختصاصی برای نسخه موبایل ساخته شده اند، و چند شخصیت اضافی هم بصورت قابل دانلوذ لحاظ شده است مثل زاتانا. در کل اختلاف سطح شخصیت ها و عدم تعادل آن ها کاملا ملموس است و مثلا با کارکتر ضعیف تری مثل کت ومن کار سختی برای برنده شدن در مقابل غول هایی مثل شازام یا سولومون گروندی خواهید داشت. البته با وقت گذاشتن و حرفه ای تر شدن مبارزات برایتان مثل آب خوردن خواهند شد، محیط بازی تخریب پذیری بالایی دارد و تقریبا از تمام وسایل اطراف برای ضربه زدن به حریف می توانید بهره بگیرید.
یکی از بهترین بازی های مبارزه ای چند سال اخیر
بی عدالتی بی شک از بهترین بازی های سال 2013 و یکی از بهترین بازی های فایتینگ سال های اخیر بود، در سال هایی که تیکن در خواب فرو رفته بود و در سال 2018 از خواب بیدار شد و نسخه های مورتال کمبت سیری نزولی داشتند، مبارزات حال و هوایی کاملا شبیه به مورتال کمبت دارند اما حس تکراری بدن به شما دست نمی دهد. علی رغم توجه به جزئیات مثل خراش ها و پارگی های سطحی روی لباس و تخریب پذیری بالای محیط اما متاسفانه گرافیک آن چیزی که باید باشد نشد و پیشرفت شگرفی در آن احساس نمی شود. نور پردازی ضعیف هم دیگر ضعف بصری بی عدالتی است. در بحث صدا گذاری وارنر خوب عمل کرده، موسیقی کاملا به اندازه و متاسب است، صدای شکسته شدن ها و تخریب اشیا و لوازم اطراف و خرد شدن استخوان ها به خوبی ساخته و پرداخته شده اند و در هر محیط از منو تا میدان نبرد مناسب فضا است.
علی رغم ضعف ایی به خصوص در بخش گرافیک و نورپردازی بازی و همچنین شخصیت پردازی ها و تعادل آن ها باید گفت با یک بازی خوب طرف هستیم و این ضعف ها در مقابل گیم پلی هیجان انگیز و ایده های جذاب بازی تا حد زیادی قابل چشم پوشی است، وارنر نشان داد توانایی خلق یک فاتینگ درست و حسابی برپایه شخصیت های کمیکی محبوبش را بدون نیاز از بهره گرفتن از نام مورتال کمبت دارد و نسخه دوم بازی را که سال قبل با نام Injustice 2 عرضه شد را پخته تر و بهتر و با روایتی مفصل تر روانه بازی کرد.
مبارزه بتمن و سوپرمن در بازی Injustice:Gods Among Us