طرفداری- فصل گذشته در چنین روزهایی بیشتر کارشناسان فوتبال آلمان قهرمانی دورتموند در رقابت های بوندس لیگای فصل 2017/18 را پیش بینی کرده بودند. چون سال گذشته نیز دورتموند همانند فصل جاری شروعی فوق العاده در رقابت های بوندس لیگا داشت. در پایان فصل اما این بایرن مونیخ بود که با بیست و یک امتیاز اختلاف نسبت به دورتموند توانست ششمین قهرمانی متوالی خود در بوندس لیگا را به ثبت رساند. اما چرا در فصل 2018/19 چنین اتفاق ناگواری برای دورتموند تکرار نخواهد شد؟
در پایان هفته هفتم از رقابت های فصل گذشته بوندس لیگا، دورتموند بدون شکست صدر جدول رقابت ها را از آن خود نموده بود و این تیم با هدایت پتر بوش سرمربی هلندی خود فوتبال تهاجمی فوق العاده ای را به نمایش می گذاشت. در بخش دفاعی نیز این تیم با دریافت تنها دو گل عملکردی بسیار قابل توجه داشت. در این فصل نیز شرایط کاملا مشابهی برای دورتموندی ها حکمفرما است و باز هم این تیم با اقتدار و بدون شکست صدر جدول بوندس لیگا را از آن خود نموده است، با این تفاوت که این بار لوسین فاوره با تجربه هدایت این تیم پرطرفدار را بر عهده دارد. در فصل گذشته از هفته هشتم، سری هشت بازی بدون برد برای دورتموند شروع گردید، اتفاقی که در نهایت منجر به برکناری پتر بوش از سمت خود شد، اما در این فصل از رقابت های بوندس لیگا بنا به دلایل زیر چنین اتفاق تلخی برای دورتموندی ها روی نخواهد داد:
یک- خط حمله بهتر
دورتموند در حال حاضر با به ثمر رساندن 29 گل، در حالی بهترین عملکرد را در این زمینه در بین رقبای بوندس لیگایی خود بر جای گذاشته که از بین این تیم ها تنها مونشن گلادباخ به مرز 20 گل زده رسیده است. دورتموند در همین مقطع از فصل 1994/95 نیز 25 گل به ثمر رسانده بود و در پایان فصل توانست به عنوان قهرمانی در رقابت های بوندس لیگا دست یابد. اما یکی از نکات مهم عملکرد دورتموند در فصل جاری کیفیت گل های این تیم است، چون این تعداد گل توسط چهارده بازیکن متفاوت زده شده اند که آماری شگفت انگیز به حساب می آید. ضمن اینکه پاکو آلکاسر مهاجم این تیم نیز با ثبت هفت گل زده در کنار لوکا یوویچ از آینتراخت فرانکفورت، توانسته خود را به عنوان برترین گل زن این رقابت ها مطرح نماید.
دو- مارکو رویس، کارگردان اصلی
حضور مارکو رویس در میانه میدان یکی دیگر از اختلافات تعیین کننده دورتموند با فصل گذشته است. این بازیکن ملی پوش آلمانی که به دلیل مصدومیتی سنگین دور رفت از رقابت های فصل گذشته را به طور کامل از دست داده بود، در این فصل ضمن برخورداری از بازوبند کاپیتانی، مغز متفکر دورتموندی ها در میدان نیز به حساب می آید. مارکو رویس که پیش از این در مونشن گلادباخ نیز از سابقه همکاری با لوسین فاوره برخوردار بوده، به عنوان بازیکن پست شماره ده کارگردان اصلی تیم در فاز تهاجمی است و در حقیقت به نوعی پست ایده آل خود برای درخشش را یافته است. پستی که وی در آن با پویایی و درایت لازم به عنوان موتور محرک تیم در فاز تهاجمی عمل می کند. مارکو رویس با به ثمر رساندن پنج گل و ارسال پنج پاس منجر به گل در پایان بازی های هفته نهم بوندس لیگا توانایی ها و شایستگی های خود را برای بازی در این پست حساس نشان داده و هم اکنون بعد از سباستین هالر از آینتراخت فرانکفورت با کسب ده امتیاز در کنار جیدون سانچو هم تیمی خود به عنوان دومین بازیکن امتیازآور بوندس لیگا شناخته می شود.
سه- تعویض های طلایی لوسین فاوره
هنگامی که لوسین فاوره در جریان بازی به بازیکنی جهت ورود به میدان به عنوان بازیکنی تعویضی اشاره می کند، احتمال شراکت این بازیکن در به ثمر رساندن گل بسیار بالا خواهد بود. برای نمونه جردن سانچو در شش هفته ابتدایی رقابت های این فصل با ورود به زمین به عنوان بازیکن ذخیره موفق به ارسال شش پاس منجر به گل شده است. ماکسیمیان فیلیپ نیز در بازی مقابل اشتوتگارت به عنوان بازیکن ذخیره موفق به گل زنی شد. در واقع بازیکنان تعویضی دورتموند در این فصل از رقابت های بوندس لیگا در به ثمر رسیدن ده گل تاثیر مستقیم داشته اند، آماری که در تاریخ این رقابت ها در این مقطع از فصل بی سابقه بوده است.
چهار- انعطاف پذیری بیشتر
دورتموند در اوایل فصل گذشته زیر نظر پتر بوش همواره با چیدمان ثابت 3-3-4 وارد میدان می شد، اما در این فصل لوسین فاوره انعطاف بیشتری برای تیم خود به خصوص در خط میانی قائل است و شاگردان خود را با دو چیدمان متفاوت 3-3-4 و 1-3-2-4 به زمین مسابقه می فرستد. در واقع دورتموندی ها به طور معمول در خط میانی با دو بازیکن پست شش و یک بازیکن کلاسیک پست ده دیده می شوند، اما در حین بازی ممکن است این ترکیب به یک بازیکن پست شش و دو بازیکن پست هشت در جلوی او تغییر یابد. بیش از همه بازیکنان تازه وارد دورتموند به انعطاف پذیری ترکیب این تیم کمک می کنند، چون این بازیکنان به اصطلاح Polyvalent (چند ظرفیتی یا چند وجهی) محسوب می شوند که از توانایی بازی در چندین پست مختلف برخوردار هستند. برای نمونه عبدو دیالو علاوه بر دفاع میانی در دفاعی چپ نیز به بازی گرفته می شود و اشرف حکیمی نیز از توانایی بازی در دو پست کناری زمین برخوردار است. به همین دلیل دست لوسین فاوره برای انتخاب ترکیب اصلی خود بسیار باز است و برای مثال می تواند بسته به نحوه بازی تیم حریف برای خط دفاعی خود از اشرف حکیمی مراکشی با میل تهاجمی بالا در خط دفاع و یا لوکاس پیشچکی که مدافعی مطمئن محسوب می شود، استفاده کند.
پنج- نقل و انتقالات هوشمندانه
دورتموند در فرصت نقل و انتقالات تابستانی به صورت هوشمندانه کادر خود را تقویت کرده است و حضور بازیکنانی نظیر پاکو آلکاسر، توماس دلینی و اکسل ویتسل نه تنها سبب افزایش کیفیت بازی این تیم شده، بلکه اعتماد به نفس و تجربه تیم را نیز افزایش داده است. چنین ادعایی در نحوه بازی دورتموندی ها به خوبی قابل ملاحظه است، چون این تیم در رقابت های این فصل تا کنون توانسته سه مرتبه در مقابل لایپزیش، بایرلورکوزن و آوگزبورگ بازی باخته را به برد تبدیل نماید.
شش- پیشرفت بازیکنان جوان زیر نظر فاوره
اهمیت بازیکنان جوان برای لوسین فاوره و امکان پیشرفت آنها زیر نظر این سرمربی سوئیسی در فوتبال آلمان موضوعی به اثبات رسیده است. اما پیشرفت این بازیکنان جوان در مقطع ابتدایی فصل تا حدودی شگفت انگیز به نظر می رسد. برای نمونه اکسل زاگادوی نوزده ساله با پیروزی در 75 درصد از نبرد های دو نفره بهترین عملکرد را در این زمینه در بین بازیکنان بوندس لیگایی به خود اختصاص داده است. یاکوب برون لارسنی که از اشتوتگارت به صورت قرضی به دورتموند پیوسته در حالی در کناره چپ زمین به بازیکنی ثابت بدل شده که در فصل گذشته تنها در چهار بازی به صورت بازیکن ذخیره به میدان رفته بود. این بازیکن دانمارکی تا کنون موفق به ثمر رساندن دو گل و ارسال یک پاس منجر به گل نیز شده است. سانچو یکی دیگر از بازیکنان جوان و خارق العاده این فصل دورتموند محسوب می شود. وی تا کنون با ارسال شش پاس منجر به گل به همراه سباستین هالر آینتراخت فرانکفورت بیشترین پاس منجر به گل را به نام خود ثبت کرده و موفق به زدن چهار گل نیز شده است. در واقع این بازیکن جوان در هر 77 دقیقه در به ثمر رساندن یک گل شراکت داشته است. بازیکنی که در این اواخر در حالی به تیم ملی انگلیس دعوت شده که در فصل گذشته به بازیکنی نیمکت نشین تبدیل شده بود.