طرفداری - سرخیو راموس، کاپیتان رئال مادرید به دوپینگ متهم شد.
به گزارش اشپیگل، روز یکشنبه، 4 ژوئن 2017 (یک روز پس از فینال لیگ قهرمانان اروپا) نمونهای به آزمایشگاه دوپینگ در اتریش رسید. نمونه شماره 3324822. نمونه از ولز ارسال شده بود و شامل 110 میلی لیتر از ادرار یکی از بازیکنان رئال مادرید در آن بازی میشد. یک ماه بعد، رئيس آزمایشگاه پاسخ ارزیابی نمونه را برای یوفا ارسال میکند.
در این نامه اعلام میشود در نمونه ارسال شده ردپایی از دگزامتازون دیده میشود. مادهای ضد ورم که درد را تسکین میدهد. استفاده از این ماده تمرکز فرد را افزایش میدهد و شاید او را هیجانی کند. این ماده در لیست مواد ممنوعه آژانس جهانی ضد دوپینگ است. نمونه متعلق به سرخیو راموس بود.
این پرونده هیچ وقت باز نشد و هیچ مجازاتی هم برای راموس، پزشک رئال مادرید و باشگاه در نظر گرفته نشد. اما جوری که یوفا این پرونده را مختومه اعلام کرد در نوع خودش جالب است. دو روز پس از رسیدن پاسخ ارزیابی نمونه از اتریش، یکی از اعضای کمیته ضد دوپینگ یوفا با راموس تماس گرفت تا از او توضیح بخواهد. راموس روز 10 جولای با ارسال نامهای به این درخواست پاسخ داد و پس از نوشتن نامش روی نامه و نام بردن از پزشک رئال مادرید به عنوان کسی که یک روز قبل از فینال او را درمان کرده، آن را ارسال کرد. راموس روی نامه نوشته بود امیدوارم این نامه همه چیز را شفاف توضیح داده باشد.
دگزامتازون مادهای است که بازیکنان میتوانند قبل از بازیها از آن استفاده کنند به این شرط که قبل از استفاده، پزشک باشگاه آن را به اطلاع سازمان ضد دوپینگ برساند. در غیر این صورت، این کار به عنوان دوپینگ شناخته میشود. مشکل راموس این بود که در نامه ضمیمه شده به نمونه او، هیچ گزارشی مبنی بر استفاده او از این ماده قبل از بازی نبود و این یعنی تخلف.
در نامهای که جزئيات درمانی راموس را به همراه نمونه ارسال کرده بود، این طور ذکر شد که این بازیکن دو تزریق 1.2 میلی لیتری از سلستون کرونودوز یکی در زانو و دیگری در کتفش داشته است. سلستون کرونودوز یا بتامتازون هم درست مثل دگزامتازون، خاصیت ضد ورم و افزایش تمرکز را دارد که باز هم در لیست مواد ممنوعه قرار دارد.
گزارش یوفا میگوید راموس ساعت 10:38 شب، بلافاصله پس از پایان مراسم جشن قهرمانی به اتاق نمونه گیری آمد. این عمل دو ساعت طول کشید و پزشک رئال مادرید که پزشک تیم ملی راگبی اسپانیا نیز هست، او را در تمام مراحل همراهی میکرد. هر دو نامه پایان نمونه گیری را امضا کردند.
داستان که بیخ پیدا کرد، پزشک باشگاه تقصیرها را بر گردن گرفت و نامهای به یوفا نوشت تا بگوید راموس بی گناه است و او مقصر است. در این نامه او مینویسد تصمیم او بوده که به کتف و زانوی راموس به دلیل مصدومیت مزمن این بازیکن در این دو ناحیه، دو تزریق دگزامتازون صورت بگیرد. پزشک رئال مادرید در این نامه، تناقض میان مواد موجود در تزریقات در نامه بعد از بازی و واقعیت را ناشی از هیجان پس از قهرمان تیم در اروپا و شرایط خاصی که تست دوپینگ در آن برگزار شد، دانست! منظور او، حضور خوان کارلوس، پادشاه قبلی اسپانیا و نخست وزیر کشور در اتاق دوپینگ بوده است که برای دیدن راموس به آنجا آمده بودند!
پزشک رئال مادرید در این نامه میگوید به همین دلایل، او نام دو ماده تقریبا شبیه به هم که در یک دسته قرار میگیرند را اشتباه به جای هم نوشت و این یک اشتباه انسانی عادی است. در ادامه او میگوید هرگز عمدا قوانین دوپینگ را نقض نکرده و هیچ گاه چنین نیتی هم نداشته است.
این نامه از سوی یوفا مورد پذیرش قرار گرفته و این نهاد در نامهای به رئال مادرید و راموس اعلام کرد با توجه به شواهد بسیار محتمل است که این یک اشتباه اداری و انسانی باشد. یوفا از آنها خواست در آینده دقت بیشتری در هنگام نوشتن گزارش به خرج دهند. هیچ مجازاتی در کار نبود!
از یوفا درباره این قضیه سوال شد و آنها مدعی شدند این تصمیم در هماهنگی با WADA (آژانس جهانی ضد دوپینگ) گرفته شده است. این آژانس در کنار فیفا این قدرت را دارند که تصمیمات یوفا درباره مسئله دوپینگ را در مقابل دادگاه بین المللی ورزش به چالش بکشند. راموس، رئال مادرید و پزشک باشگاه نیز هیچ پاسخی به این سوال ندادند.
و این اولین باری نبود که راموس با قضیه دوپینگ مشکل پیدا کرد. 15 آوریل امسال رئال مادرید در خانه مالاگا به میدان رفت. پس از بازی مامور آژانس ضد دوپینگ اسپانیا نزد راموس رفت و از او خواست خودش را برای دادن تست آماده کند. طبق نامه دو صفحهای که این مامور به آژانس ارسال کرد، راموس از او خواست ابتدا دوش بگیرد و سپس تست بدهد چون تیم میخواهد خیلی زود به مادرید برگردد. مامور چنین اجازهای نمیدهد و این نارضایتی راموس و پزشک رئال مادرید را به دنبال دارد که میگفتند قوانین اجازه دوش گرفتن را به بازیکن میدهد.
این مامور در نامهاش مینویسد راموس علی رغم هشدارهای من تصمیم گرفت در مقابلم دوش بگیرد. او میگوید بارها به راموس بابت تبعات سنگین احتمالی این خودداری از اجرای دستور هشدار داد. طبق قوانین آژانس ضد دوپینگ اسپانیا که دولت این کشور نیز آن را کاملا تایید کرده، دوش گرفتن یا انجام هر کار دیگری، مانع تراشی در راه دادن تست دوپینگ محسوب میشود و این به معنای نقض قانون است. ارتکاب به چنین تخلفی میتواند برای باشگاه جریمهای 300 هزار یورویی، کسر امتیاز یا حتی سقوط به دسته پایین تر را به همراه داشته باشد. برای خود بازیکن در بهترین حالت اگر مشخص شود عمدی در کار نبوده، محرومیت 2 ساله به همراه دارد! در صورت عمدی بودن، این جریمه دو برابر میشود. 4 سال دوری از میادین.
خوزه آنخل سانچز، مدیر رئال مادرید نامهای از سوی وکیل باشگاه مبنی بر سنگین بودن تبعات احتمالی این مسئله دریافت میکند. این نامه در تاریخ 30 سپتامبر 2018 برای سانچز ایمیل میشود. پس از دریافت نامه آژانس ضد دوپینگ اسپانیا، راموس و رئال مادرید 10 روز برای دادن پاسخی کامل همراه با جزئيات زمان داشتند. با این حال هیچ یک پاسخ خبرنگار اتحادیه بازرسان اروپایی را نداد اما آژانس ضد دوپینگ اسپانیا در بیانیهای اعلام کرد در پرونده راموس چیزی که ناقض قانون باشد، مشاهده نشده و پرونده مختومه است!
حال اینکه آژانس ضد دوپینگ اسپانیا چطور به بیش از 5 ماه زمان برای ارسال نامه اتهام راموس به نقض قوانین نیاز داشته است، هنوز بی پاسخ مانده است. اتفاقی که معمولا در عرض تنها چند هفته رخ میدهد.
اشپیگل در این گزارش از اتفاقی که در یکی از جلسات گرفتن تست دوپینگ از 10 بازیکن رئال مادرید نیز پرده برمیدارد. جایی که کریستیانو رونالدو علنا نارضایتیاش از اینکه چرا هر بار برای تست دادن انتخاب میشود را نسبت به مامور آژانس ابراز میکند. وقتی مامور برای دومین بار سعی در فرو کردن سوزن در رگ دست رونالدو میکند، فوق ستاره پرتغالی بار دیگر اعتراض میکند و فضا متشنج میشود. حال آنکه طبق قانون ماموران تا 3 بار مجاز به تلاش برای پیدا کردن رگ دست بازیکن هستند.
به دنبال این شرایط، پزشک رئال مادرید سوزن را برمیدارد تا از هشت بازیکن منتخب دیگر نمونه بگیرد. رونالدو و کروس تستشان را داده بودند. مامور آژانس استثنائا این را میپذیرد آن هم به خاطر شرایط خاص حاکم بر اتاق. قوانین در این وضعیت کاملا شفاف هستند. باشگاه میزبان باید فضایی آرام و بدون دخالت را برای ماموران آژانس مهیا کند تا کارشان را انجام بدهند. بازیکن هم نمیتواند گلایهای بابت فردی که همراه با او برای گرفتن نمونه به اتاق میرود، داشته باشد.
اما اوضاع وقتی به هم میریزد که رئال مادرید کادر پزشکی خودش را برای گرفتن تست به اتاق دوپینگ میفرستد. ماموران آژانس از آنها میخواهند خودداری کرده و اجازه دهند آنها کارشان را انجام بدهند. با این حال خوزه آنخل سانچز، مدیر رئال مادرید با عصبانیت، صلاحیت این دو مامور برای گرفتن نمونه را زیر سوال میبرد و از رونالدو دفاع میکند. بعد هم که یوفا از او توضیح میخواهد، سانچز میگوید دو مامور فرستاده شده برای آنها جدید بودند و به نظر تجربه رفتار با بازیکنان بزرگ را نداشتند!
و البته هیچ جریمهای هم برای رئال مادرید در کار نبود.