یک سال قبل بود که تیم های کبدی مردان و زنان ایران در فینال بازیهای آسیایی به ترتیب کره و هند را مغلوب کرده و به مدال طلا دست یافتند.
پیش از آن هند قدرت بلامنازع و دست نیافتنی این ورزش پرهیجان بود و ایران و پاکستان تعقیب کنندگان این کشور بودند تا اینکه در سال ۲۰۱۸ ایران توانست این کشور مدعی را کنار زده و تبدیل به قدرت اصلی این ورزش بومی و محلی ایرانی شود.
پروکبدی هند بالاترین سطح کبدی جهان است که که در مقایسه با رشته های دیگر همانند لیگ قهرمانان اروپا در فوتبال و nba در بسکتبال است به گونه ای که سطح آن از جام جهانی این رشته نیز بالاتر است.
سهمیه استفاده از نفرات کشور های خارجی در این لیگ برای هر کشور ۸ نفر است اما با توجه به اقتدار ایران در این رشته ورزشی ۱۵ سهمیه به ایران اختصاص داده شده است.
فاضل اتراچلی،اسماعیل مقصودلو،معین نبی بخش،فرهاد رحیمی،معراج شیخ،هادی اشترک،هادی تاجیک،عماد صداقت نیا،امیرحسین محمد ملکی،محمد تقی پایین محلی،سعید غفاری،میلاد شیبک،ابوذر مهاجر،ابولفضل مقصودلو و محسن مقصودلو ۱۵ بازیکن ایرانی شاغل در این لیگ هستند که البته حضور غلامرضا مازندرانی در این لیگ به عنوان سرمربی نیز نشان دهنده سطح بالای کبدی ایران است.
استان های سیستان و بلوچستان و گلستان مهد کبدی ایران هستند و از نقده آذربایجان غربی و کبودرآهنگ همدان نیز باید جزو شهر های کبدی خیز ایران نام برد.
برنامه ریزی مدون و جامعی که از گذشته تا الآن در کبی ایان انجام شده ایران را در این رشته از کشوری متوسط در آسیا تبدیل به قدرت بلامنازع جهان کرده و نتایج ایران و پیشرفتش در این سالها در رقابت های مختلف این را به کلی نشان می دهد.
کبدی ایران اکنون دقیقا مثل والیبال سال ۲۰۱۴ است که با نتایجش باعث جذب جوانان ایرانی به سمت این ورزش بومی و محلی شده است.
در لیگ پروکبدی نیز ایرانیان تاثیر زیادی دارند به طوری که فاضل اتراچلی کاپیتان تیم ملی ایران در این لیگ جزو پرافتخارترین بازیکنان است و کاپیتانی تیم مومبای را نیز به عهده دارد بازیکنی که بهترین یک راست فعلی کبدی جهان است.
غلامرضا مازندرانی سرمربی گلستانی تیم ملی کبدی جزو مربیان پرافتخار و صاحب سبک در پروکبدی است که باعث شده تا تنها مربی خارجی این لیگ باشد.
لیگ پروکبدی از نظر مالی نیز مشکلات بازیکنان را به خوبی حل میکند در حالی که لیگ کبدی ایران اینگونه نیست و اکثر بازیکنان بدون دریافتی از باشگاهها در لیگ حاضر می شوند اما با توسعه لیگ کبدی مطمئنن لیگ ایران می تواند در اندازه های لیگ پروکبدی هند باشد.
نسل طلایی کبدی ایران با بازیکنانی چون فاضل اتراچلی،معین نبی بخش،میثم عباسی،هادی اشترک و ... هم اکنون قدرت اول جهان است قدرتی که با مدال طلا بازیهای آسیایی جاکارتا شروع شد و با برنامه ریزی در فدراسیون قطعا ادامه خواهد یافت.
این ورزش جذاب هم اکنون طرفداران زیادی در ایران دارد و فدراسیون ایران علاوه بر توسعه این ورزش در ایران برنامه هایی برای توسعه آن در کشور های دیگر دارد به گونه ای که مربیان خود را برای آموزش به کشور های دیگر فرستاد و انتخاب مصطفی نودهی به عنوان سرمربی عراق و کیانوش نادریان به عنوان سرمربی تایلند جزو همین برنامه ها بود برنامه هایی که باعث گسترش این ورزش بومی و جذاب ایرانی در دنیا خواهد شد.
کبدی احتمالا در از سال ۲۰۲۸ نیز وارد المپیک خواهد شد که در این صورت یک مدال به مدال های ایران در المپیک افزوده میشود.