فهرستنتایج زندهعضویت / ورود
دو ستاره پیراهن استقلال؛نه عرف و نه قانون
طرفداری- بعد از حضور استقلال تهران در مرحله نیمه نهایی لیگ قهرمانان آسیا و تیترهای جالب روزنامه های پایتخت در مورد سومین ستاره این تیم، تصمیم گرفتیم تا به بررسی ستاره های روی پیراهن تیم های مختلف در لیگ های مختلف بپردازیم تا ببینیم آیا قهرمانان دوره های مختلف لیگ قهرمانان آسیا ستاره ای برای کسب این عناوین روی پیراهن هایشان زده اند یا نه.
جذابیت این موضوع زمانی بیشتر میشود که متوجه میشویم کمتر تیمی در دنیا بخاطر قهرمانی در لیگ قاره ستاره ای بر روی پیراهنش میزند و ناخود آگاه به این نتیجه میرسیم که باشگاه استقلال بدون در نظر گرفتن هیچ اصولی دو ستاره جالب بر روی پیراهنش قرار داده است.
در سال 1958 میلادی آمبرتو آنجنیلی (ایتالیایی) ایده ی ستاره های طلایی را مطرح کرد که فوتبالیستهای حرفه ای برای تقدیر و نشان دادن قهرمانی های خود ، ستاره های بر روی پیراهن خود قرار بدهند . اگرچه این طرح به صورت رسمی در دنیا مطرح نشده بود فوتبال ایتالیا به آن رسمیت بخشید و تصویب شد که به ازای هر 10 قهرمانی در لیگ این کشور موصوم به سری آ ، 1 نشان ستاره طلایی بر روی پیراهن قرار داده شود .
اولین تیمی که این ایده را اجرا کرد تیم یوونتوس بود که یک ستاره به ازای ده بار قهرمانی خود در سری آ افزود . این تیم در سال 1982 دومین ستاره را برای دریافت 20 قهرمانی به پیراهن خود افزود.
یوونتوس : 20 قهرمانی ( 2 ستاره )
آث میلان : 18 قهرمانی ( 1 ستاره )
اینتر میلان: 18 قهرمانی ( 1 ستاره )
ستاره های طلایی روی پیراهن تیم ها در اروپا
با اینکه قرار دادن ستاره روی پیراهن ورزشی مختص به رشته فوتبال نیست و دیگر رشته های ورزشی نیز به ازای قهرمانی خود ستاره درج می کنند اما در فوتبال رایج تر است و این امر در جام جهانی و رقابت های باشگاهی در کشور خود ستاره هایی درج می کنند . گاهی اوقات تصمیم یک جانبه است ولی در حالت کلی این مهم توسط هیئت قانون گذار تصویب خواهد شد .
بعد از آنکه یوونتوس ایتالیا اولین ستاره را برروی پیراهن خود درج کرد مورد قبول بسیاری از فدراسیون های کشورهای اروپایی قرار گرفت که در زیر به آن اشاره شده است :
* لیگ ترکیه این طرح را در سال 2000 پذیرفت ، این لیگ به ازای هر 5 بار قهرمانی 1 ستاره روی پیراهن خود را تصویب کرد .
* در لیگ اسکاتلند تیم رنجرز در سال 2003 ، 5 ستاره بر روی پیراهن خود قرار داد که سمبل برنده شدن 50 قهرمانی در کشور خود می باشد یعنی 1 ستاره به ازای هر 10 قهرمانی
* فوتبال در آلمان دارای دو سیستم رسمی ستاره گذاری بر روی پیراهن است که به موازات هم عمل می کنند. در سال 2004 فدراسیون آلمان DFL سیستیمی برای قرار دادن ستاره روی پیراهن معرفی کرد که تیم های قهرمان را متمایز با سایر تیم ها می کرد . این سیستم به این صورت بود که:
به ترتیب برای 1 ، 2 ، 3 و 4 ستاره تیم ها باید 3 ، 5 ، 10 ، 20 قهرمانی کسب می کردند .
این عناوین شامل قهرمانی بوندس لیگا می شود و قهرمانی های سال 1963 به قبل محسوب نمی شود چون در آن سال بوندس لیگا به وجود آمد و قبل از آن آلمان غربی نیز لیگ خاص خود داشت .
* در لیگ آمریکا ( Major League Soceer ) یا همان MLS ایده ستاره گذاشتن در سال 2006 رسمی اعلام شد اما این سیستم در آمریکا بر خلاف ایتالیا برای هر قهرمانی یک ستاره تعلق می گرفت .
* لیگ سوئد نیز در سال 2006 مثال ایتالیا اجازه داد هر باشگاهی 10 قهرمانی کسب کرد 1 ستاره بر روی پیراهنش قرار بدهد.
*در لیگ هلند این طرح برای اولین بار در سال 2007 توسط باشگاه PSV اجرا شد پی اس وی آیندهون که 20 قهرمانی کسب کرده بود این طرح را به فدراسیون کشورش پیشنهاد داد و با موافقت این فدراسیون آژاکس 3 ستاره بخاطر 30 قهرمانیش و بعد از آن PSV بخاطر 20 قهرمانیش 2 ستاره و فاینورد برای 14 قهرمانی خود 1 ستاره روی پیراهن خود قرار دادند .
نحوه ستاره گذاری روی پیراهن در تیم های ملی فوتبال
ایده ستاره گذاری بر روی پیراهن مختص تیم های باشگاهی نبود و تیم های ملی فوتبال هر کشور هم از این طرح استقبال کردند . بعد از اینکه طرح ستاره طلایی در ایتالیا مطرح شد تیم ملی برزیل در جام جهانی 1970 و بعد از سومین قهرمانی در جام جهانی 3 ستاره بر روی پیراهن خود قرار داد ، ایتالیا نیز در جام جهانی 1982 این کار را انجام داد و تمام قهرمانان جام جهانی از این حرکت پیروی کردند و به ازای هر قهرمانی در این جام بسیار معتبر یک ستاره بر روی پیراهن خود قرار می دادند .
برزیل 5 قهرمانی
ایتالیا 4 قهرمانی
آلمان 3 قهرمانی
نظر انجمن قانون گذار فیفا چیست ؟
در بخش قانون گذار ی فیفا و در قانون ماده 18/2 بیان می کند اعضای انجمن فیفا در نظر داشته باشند که در رقابت های جام جهانی فوتبال می توانند به ازای هر قهرمانی در این تورنمنت بزرگ برای سمبل افتخار و متمایز کردن تیم های قهرمان ستاره طلایی را بر روی پیراهن خود قرار دهند . با اینکه از اول سمبل خاصی مشخص نشده بود اما ستاره طلایی پذیرفته شد .
انجمن قانون گذار فیفا تیم های که در رقابت های باشگاهی اروپا ، آسیا ، آفریقا ، آمریکا که خود سرانه ستاره هایی را بر روی پیراهن خود قرار دادند منع کرده است و این طرح را تصویب نکرده است . اما در رقابتهای کشور و لیگ کشور خود این طرح اختیاری است مثل کشور ایتالیا که اختیاری این طرح را اجرا می کند .
پس انجمن قانون گذار فیفا قرار دادن ستاره را در جام جهانی « معتبر » ، در رقابتهای کشور خود « اختیاری » و در رقابتهای باشگاهی قاره « منع » کرده است.
ستاره طلایی بر روی پیراهن تیم ملی فوتبال زنان
در فوتبال زنان ستاره های بجای اینکه روی سینه قرار گیرد برای اولین بار روی آستین قرار می گرفت در سال 2007 تیم های ملی نروژ و آلمان زنان در جام جهانی زنان اولین ستاره را روی آستین خود قرار دادند . تیم ملی زنان آمریکا در سال 2008 ستاره ها را بر روی یقه خود قرار داد اما با دستور فدراسیون خود دوباره به جای خود برگرداند . البته در سال جاری دوباره ستاره ها در رقابتهای جام جهانی 2011 بر روی سینه قرار گرفت .
فوتبال باشگاهای اروپا
هیجان انگیز ترین رقابت های فوتبالی باشگاهی ، رقابتهای باشگاهای فوتبال اروپا از سال 1955 رسمیت پیدا کرد و تا به امروز ادامه دارد تیم های رئال مادرید ، آث میلان ، لیورپول پرافتخارترین تیم های این رقابت ها بودند در رقابت های جام باشگاهای اروپا ستاره ای روی پیراهن یا ارم باشگاهها قرار داده نمی شود که اگر اینطور بود رئال مادرید 9 ستاره بر روی پیراهن خود می زد .
رئال مادرید 9 قهرمانی
آث میلان 7 قهرمانی
لیورپول 5 قهرمانی
فوتبال باشگاهی در آسیا
رقابتهای باشگاهای آسیایی اولین بار در سال 1967 پایه گذاری شد و با اسم " تورنومنت آسیایی " شروع به کار کرد ، در این رقابت ها تیم های زیادی حضور نداشتند و طولی نگذشت که بعد از چند سال بدلایل مختلف منحل شد و در سال 1985جام باشگاهای آسیا پایه ریزی شد و در سال2003 اسم این رقابتها به " لیگ قهرمانان آسیا " تغییر نام داده شد . تیم ها حرفه ای تر و به سبک لیگ قهرمانان اروپا قرعه کشی می شوند . البته مابین این سالها " جام در جام " آسیا هم برگزار می شد که اعتبار کمتری نسبت به جام باشگاهای آسیا داشت .
تیم های پوهانگ کره جنوبی ، استقلال ایران ، الهلال عربستان از تیم های پرافتخار این رقابتها هستند . و البته بجز تیم استقلال باقی تیم ها ستاره ای به خاطر قهرمانی در این رقابت ها بر روی پیراهن خود قرار نمی دهند . هیچ مدرکی دال بر اینکه AFC اجازه قرار دادن ستاره روی پیراهن را تصویب کرده باشد در دست نیست.
السد قطر 2 قهرمانی
پوهانگ کره 2 قهرمانی
استقلال ایران 2 قهرمانی
الهلال عربستان 2 قهرمانی
الاتحاد عربستان 2 قهرمانی
استقلال تنها قهرمان دارای ستاره در جام باشگاه های آسیا
به نقل از آناج همانطور که در گفتار بالا توضیح داده شد اکثر تیم هایی که طرح ستاره طلایی را اجرا میکنند به واسطه قهرمانی در کشور خود این ستاره ها را قرار می دهند مثلا : پوهانگ کره که در کشور خود 4 عنوان قهرمانی دارد و در لیگ قهرمانان آسیا 3 بار قهرمان شده ، همان 4 ستاره را به واسطه قهرمانی لیگ کشور خود قرار می دهد نه در رقابت های آسیایی . منطقی تر است که ستاره ای روی پیراهن تیم های ایرانی نباشد و اگر هم باشد فدراسیون ایران مثل کشور ایتالیا به هر ۱۰ قهرمانی در لیگ رسمی ایران ۱ ستاره بدهند . مثلا پرسپولیس با ۹ قهرمانی و گرفتن ۱ قهرمانی دیگر می تواسنت ۱ ستاره داشته باشد یا استقلال با ۷ قهرمانی و گرفتن ۳ قهرمانی دیگر ۱ ستاره . پس قراردادن این ستاره ها اشتباهی خودسرانه از طرف باشگاه استقلال است . اگر آبی ها از اروپایی ها الگوبرداری کردند بهتر است کامل به این طرح الگو برداری کنند نه فقط ستاره گذاشتن .
به نظر میرسد کمیته برگزاری بازی های باشگاهای آسیا و فدراسیون ایران توجه خاصی به علائم و نشانه ها روی پیراهن تیم ها نداشته باشد