منظور از «نصب و تعمیر آسانسور»، راه اندازی و نگهداری آسانسورهای نفربر و باربر، پله برقی، بالابرهای برقی یا هیدرولیک است. شغل نصب و تعمیر آسانسور را بدون مدرک دانشگاهی هم میتوان دنبال کرد.
نصاب و تعمیرکار آسانسور کسی است که ساخت، اصلاح، تعمیر و نگه داری بالابرها را به صورت عملی و نظری آموخته است و بنابر تخصص خود در یکی از بخش های یادشده فعالیت میکند.
کسانی که کار ساخت و تعمیر آسانسور را انجام می دهند، میدانند که شغلشان بسیار حساس است و یک اشتباه منجر به از دست رفتن سلامت یا جان افراد میشود. بنابراین، بیشترین تلاشی را میکنند تا مسئولیتی را که پذیرفتهاند به نحو احسن انجام دهند. همچنین نصب آسانسور کاری است که باید با دقت انجام شود و این دقت وقت زیادی می گیرد. به این ترتیب، نصاب آسانسور فرد صبوری است.
نصاب و تعمیرکار آسانسور با مشتریانی از طبقات فرهنگی و اقتصادی مختلف روبه رو میشود و باید بتواند با آنها ارتباط خوبی برقرار کند و از سوال هایشان عصبانی نشود.
برخی وظایف و مسئولیت های نصاب آسانسور عبارتند از:
- شناخت قطعات مختلف انوع بالابر
- شناخت و برطرف کردن عیوب بالابرها
- نصب انوع بالابر
- کنترل امنیت بالابرها
- ساخت قطعات مختلف بالابرها
- توانایی مونتاژ و نصب انواع تابلو فرمان و سیم کشی
شما با تاسیس دفتر خصوصی و کارخانه میتوانید در این شغل پیشرفت کنید. ضمن اینکه این رشته تا مقطع دکترا در سایر کشورها ارائه میشود. قطعا اگر میزان تحصیلات تان بالا برود، موفقیت بیشتری کسب خواهید کرد. افرادی هم که از لحاظ فنی توانایی بالایی داشته باشند، به سرعت جذب شرکتهای بزرگ تولید آسانسور میشوند.
همانطور که بسیاری از کارشناسان در امر نصب آسانسور واقف هستند طراحی نقشه آسانسور و بخش های ان یکی از اصلی ترین مراحل نصب آسانسور بوده و قطعا نرم افزار Lift designer یکی از قویترین نرم افزارهای موجود در این رابطه است. شما می توانید دوره آموزش طراحی آسانسور با لیفت دیزاینر را در سایت فنی شو مشاهده کرده و با پرداخت هزینه آن در این دوره آموزشی مفید شرکت نمایید.