طرفداری - دتمار هوپ 79 ساله پانزده دقیقه پایانی دیدار تیم های بایرن مونیخ و هوفنهایم را ایستاده زیر باران، نزدیک به مستطیل سبز و در کنار کارل هاینتس رومنیگه تجربه کرد. حامی و سهام دار عمده باشگاه هوفنهایم نمی بایست در این ساعات دشوار احساس تنهایی می کرد. فریادهای «دتمار هوپ، دتمار هوپ» تماشاگران فضای استادیوم شهر زینسهایم را پر کرده بود. بعد از پایان بازی بایرن مونیخ مقابل هوفنهایم که با توهین های شدید هواداران مونیخی به هوپ همراه بود، حمایت های فراوانی از وی صورت گرفت. در واقع دتمار هوپ بعد از اتفاقات روز شنبه، از چهره ای نفرت انگیز برای تماشاگران افراطی به سمبلی برای جنگ قدرت در فوتبال آلمان بدل شده است.
فریتش کِلِر رئیس فدراسیون فوتبال آلمان شنبه شب و در یک برنامه تلویزیونی در واکنش به اتفاقات این بازی جنجالی گفت: «آقای هوپ ثروت زیادی کسب کرده، البته با تلاش فراوان. وی همه دارایی اش را صرف ورزش، پزشکی و فعالیت های خیرخواهانه می کند و در عوض به باد انتقاد گرفته می شود. تحمل چنین رفتارهایی دیگر امکان پذیر نیست. ما مجبوریم در برابر نفرت و حسادت در جامعه چاره چویی کنیم».
هوپ که از سوی برخی به عنوان «مظهر فوتبال مدرن» در آلمان نیز شناخته می شود، روز شنبه هیچ اظهارنظری در مورد وقایع این بازی نداشت. پتر گورلیش مدیر عامل باشگاه هوفنهایم اما در این زمینه گفت: «آقای هوپ بسیار مضطرب و ناراحت هستند. البته وی از سال های پیش شاهد چنین توهین هایی است و درک نمی کند که چرا هدف چنین انتقادات و توهین هایی قرار می گیرد».
چنین پلاکاردهای توهین آمیزی برای نخستین بار در سال 2008 میلادی در استادیوم های آلمان دیده شدند و این تاریخ به آغاز خصومت دنباله دار بین هواداران دورتموند و هوپ بدل گشت، خصومتی که باعث ایجاد دو دستگی در فوتبال آلمان شده است. هواداران افراطی تیم های بوندس لیگایی، هوپ را متهم به خرید موفقیت می کنند و معتقدند که این بنیانگذار شرکت SAP – که در حال حاضر بر اساس داده های مجله فوربز با بیش از ده میلیارد دلار سرمایه، پانزدهمین فرد ثروتمند آلمان محسوب می شود – با پول خود باشگاه کوچک هوفنهایم را به تیمی بوندس لیگایی بدل کرده است.
دتمار هوپ اما با سرمایه گذاران سنتی فوتبال متفاوت است، چون وی خود در دوران جوانی در این باشگاه بازی می کرده و علاقه قلبی به آن دارد. البته هوفنهایم در سال های اخیر با درآمدهایی که از نقل و انتقالات کسب کرده، از لحاظ مالی مستقل از هوپ بوده است.
هوپ در سال 2007 میلادی زمانی که تیم هوفنهایم اولین فصل حضور خود در بوندس لیگا را تجربه می کرد، با اولین انتقادها مواجه شد. کریستین هایدل مدیر ورزشی سابق باشگاه ماینتس در آن سال پیش از نخستین رویارویی دو تیم در بوندس لیگا، پرسش هایی در مورد مشروعیت تیم هایی که از حامی مالی شخصی برخوردار هستند، مطرح نمود: «جای تأسف است که چنین تیمی، جایی را در سطح حرفه ای فوتبال آلمان به اشغال خود درآورده است. البته این حسادت نیست. آقای هوپ انسانی معتبر و شریف است که از قصد و نیتی خوب برخوردار است». هایدل در آن زمان پیش بینی کرده بود که چنین فعالیت هایی می تواند سبب ایجاد انزجار در فوتبال آلمان شود.
دتمار هوپ با ارسال نامه ای به باشگاه ماینتس، سازمان لیگ و فدراسیون فوتبال آلمان، خواستار برخوردی محکم با هایدل شد: «درخواست آن را دارم که سازمان لیگ و فدراسیون فوتبال آلمان برخوردی قاطعانه و سخت در برابر نژاد پرستی داشته باشد. همچنین آرزو می کنیم که با هر گونه تبعیض، نظیر آنچه که آقای هایدل دنبال می کند، به شدت برخورد شود». او بعدها همانند مورد هایدل، در مقابل هواداران نیز به صورت مستقیم موضع گیری نمود.
برای مدت زمانی اعتراضات هواداران افراطی تیم های بوندس لیگایی به تیم تازه وارد لایپزیش، سبب شده بود که مسئله هوپ به فراموشی سپرده شود. اما بعد از صدور رأی فدراسیون فوتبال آلمان مبنی بر ممنوعیت دو ساله هواداران دورتموند از حضور در استادیوم خانگی هوفنهایم، بار دیگر اعتراضات و انتقادات از هوپ شعله ور شدند. البته او از مدت ها پیش به صورت قانونی از هوادارانی که به وی توهین کرده بودند، شکایت کرده بود.
هانسی فلیک سرمربی بایرن مونیخ شاید بهتر از هر فرد دیگری در فوتبال آلمان دتمار هوپ را بشناسد. چون دستیار سابق یوآخیم لوو در تیم ملی آلمان، قبل از حضور هوفنهایم در بوندس لیگا، هدایت این تیم را بر عهده داشته است. وی دو سال پیش نیز برای مدت کوتاهی یکی از مدیران ارشد هوفنهایم محسوب می شد، ضمن اینکه در نزدیکی محل زندگی هوپ نیز سکونت داشته است. هانسی فلیک که از اتفاقات بازی روز شنبه بسیار عصبانی شده بود، با اشاره به هواداران افراطی بایرن مونیخ گفت: «هر یک از این آشوبگران به احتمال زیاد کسی را در خانواده خود دارد که منفعتی از دتمار هوپ به او رسیده باشد».
هوپ از بزرگترین خیرین آلمان محسوب می شود. وی با بنیاد خود با نام «Vasser Hopp» تا کنون هشتصد میلیون یورو صرف مهد کودک ها، خانه های سالمندان، مبارزه با سرطان، آموزش، ورزش جوانان و سایر امور خیریه کرده است. به همین دلیل حتی سران بایرن مونیخ نیز با ابراز همدردی، پشتیبانی خود را از وی نشان داده اند. فرانتس بکن باوئر از روابط دوستانه نزدیکی با هوپ برخوردار است و این دو همواره در بازی گلف با هم دیده می شوند. رومنیگه نیز روز شنبه در استادیوم محل بازی با در آغوش کشیدن هوپ به وی دلگرمی داد و نگذاشت وی تنها در زیر باران بماند.