کاظم اولیایی صحبت هایی در مورد انتخاب مدیران در فوتبال ایران انجام داده است.
به گزارش طرفداری، کاظم اولیایی در خصوص اینکه مدیرعامل و اعضای هیات مدیره سرخابی در اکثر موارد در فضای مجازی انتخاب میشوند به رادیو جوان گفت:
بزرگترین معضلی که ما داریم به خاطر این است که ملاکهایی برای ارزشیابی انتخاب مدیرعامل و اعضای هیأت مدیره نداریم و همه این انتخابها سلیقهای شده است. اخیراً نیز جو فضای مجازی باعث میشود که مدیران تیمها انتخاب شوند. عدهای از این عزیزان که تیمهایشان را دوست دارند و سنشان بین 15 تا 20 سال است.
وی افزود:
همچنین خدا لعنت کند باعث و بانی به وجود آمدن کرونا را که به بیتحرکی این عزیزان کمک کرده و اینها در خانه نشستهاند و اظهارنظر میکنند. از این رو عدهای مسؤول نیز با اظهارنظرهای این جوانان پرشور مدیریت باشگاهها را انتخاب میکنند.
مدیر عامل اسبق باشگاه پاس همدان در مورد اینکه یکی از مسئولان عالیرتبه ورزش کشور به خاطر بیشمار بودن طرفداران یک فرد در اینستاگرام میخواست او را به سمت عضو هیأت مدیره باشگاه دربیاورد، گفت:
در یک دورهای برای مشورت با معاون وزیر جلسه داشتم که میخواستند اعضای هیأت مدیره را انتخاب کنند. در این جلسه اسم یک عزیزی را که از جوانان پرشور و پرتحرک بود و من نیز او را خیلی دوست دارمف مطرح شد و قصد داشتند او را عضو هیأت مدیره کنند. بنده تعجب کردم و گفتم این جوان چه تخصص و تجربهای دارد که میخواهید او را به عضویت هیأت مدیره باشگاه دربیاورید. محمدرضا داورزنی، معاون وزیر گفت که این فرد اینقدر فالوور دارد!
اولیایی اضافه کرد:
به داورزنی گفتم مسیر بسیار غلطی را میروید، متأسفانه یکسری ملاکشان این است و من تأکید داشتم که این راه بیراهه است. اگر پروانه باشگاهی را وزارت ورزش میدهد، برای پروانه باشگاه نیز شرح وظایف نوشته میشود و آدمها باید برمبنای شرح وظایف انتخاب شوند و نه این که بر مبنای دوری یا نزدیکی به آقایان یا فالوور زیاد در فضای مجازی انتخاب شوند.
مدیرعامل اسبق باشگاه استقلال در پاسخ به این سوال که آیا مدیران بر اساس فالوور زیاد مدیران انتخاب میشوند گفت:
در باشگاه قرمز و آبی ملاک انتخاب مدیر و دیگر اعضا، فالوور بیشمار است. این را از زبان معاون ورزش قهرمانی و حرفهای وزارت ورزش در جلسه حضوری شنیدم. در آنجا ذکر شد که در جمع ما چند نفر دیگر نیز حاضر بودند و بر این نکته نیز اصرار داشتند. من نیز با توجه به این مسائل جلسه را ترک کردم و گفتم در این شرایط کارشناسی و اظهارنظری نمیکنم.
وی در مورد این که غیرفوتبالیها در فوتبال نمیتوانند اوضاع را بهتر از فوتبالیها در دست بگیرند، گفت:
اگر شما میلیاردها تومان ثروت داشته باشید بزرگترین داروخانه را بزنید به شما اجازه نمیدهند که دارو دست بیمار بدهید. حتماً یک متخصص و دکتر داروساز باید در داروخانه باشد. در ورزش و باشگاههای استقلال و پرسپولیس به دلیل مصوبات متضاد مجلس پول کم شده است؛ به طور مثال یک دفعه تصویب کردند از اعتبارات جاری و حتی سرمایههای وزارتخانه خرج فوتبال شود و بدین شکل اغلب مدیران غیرفوتبالی وارد این ورزش شدند.
اولیایی اضافه کرد:
یک سری بند و تبصره هم در برنامه پنج ساله تصویب کردند که هیچ وجهی به باشگاههای حرفهای پرداخت نشود. باید در این طرح یک تبصره میگذاشتند که اجازه میداد که فوتبال حرفهای از درآمد خود استفاده کند. جلوی درآمد فوتبالی را کاملا گرفتند و هیچ پولی را اجازه ندادند تزریق شود. سرمایهدارهایی نیز هستند که وعده میدهند که از یک جایی به فوتبال کمک خواهند کرد، از این رو این افراد میآیند و این امکان ندارد این پول را دست متخصص ورزش بدهند. میگویند پول را ما میدهیم نتیجه را ما میگیریم و البته غیرمنطقی هم نمیگویند.
وی ادامه داد:
یک سرمایهدار وارد فوتبال میشود و یک سراب را به آن نشان میدهند و او نیز 15-10 میلیارد خرج میکند و بعد پشیمان میشود. آن سرمایهدار هم زرنگ است و رسید دارد و مدعی دریافت هزینههای گذشته خود میشود.
مدیرعامل اسبق باشگاه استقلال با اشاره به این که ساختار فوتبال ما معیوب است گفت:
ساختار فوتبال حرفهای را باید تعریف کنیم که از آن چه میخواهیم. ما الان با اساسنامهای فوتبال ایران را اداره میکنیم که 50 سال پیش نوشته شده است. فدراسیونهای آماتور ورزشی در کشور ساری و جاری است. ولی در صورتی که 20 سال است فوتبال ما حرفهای شده، ولی با قوانین آماتوری اداره میشود، پس فوتبال ایران حرفهای نخواهد شد.
اولیایی در مورد فریپلی مالی که در فوتبال دنیا وجود دارد نیز گفت:
از سال 2011 فیفا فریپلی مالی را به تمام دنیا اعلام کرده، یکی از باشگاههای اروپا تخلف کرد و جریمه شد. فریپلی مالی در فوتبال یعنی شما از فوتبال هر چه پول درمیآورید را در فوتبال خرج کنید.
این مدیر فوتبالی با اشاره به این که بدهکاریهای باشگاههای سرخابی را چه کسی ایجاد کرده، گفت:
با تضمین اعلام میکنم که آنها میتوانند فوتبال را اداره کنند همین فوتبالیها هستند. اما در گذشته آقایان نفراتی را آوردند که میلیاردها بدهی را برای این دو باشگاه به وجود آوردند. چه کسی در این مورد جوابگو است؟
وی در پاسخ به این سؤال که شما از نظر هواداران کارنامه قابل قبولی در باشگاه استقلال ندارید، توضیح داد:
باید تاریخچه را بیان کند. من 8 سال در باشگاه استقلال فعالیت کردم. در دوره خدمتم پرافتخارترین دوره 75 ساله باشگاه استقلال را به یادگار گذاشتم. هواداران عزیز وقتی میخواهند کری بخوانند؛ عدد 4 را نشان میدهند که ما 4 دفعه در فینال آسیا بودیم که از این 4 بار 2 فینال متعلق به مدیریت بنده بوده است.
اولیایی در خصوص اینکه چرا استقلال به دسته سوم باشگاههای کشور سقوط کرد، گفت:
درست است، استقلال به دسته سه سقوط کرد و این به دلیل تصمیم غلط مسؤولان فدراسیون وقت بود. فدراسیون وقت در اختیار رقیب ما بود. آقایان تصمیم گرفتند که تیمهای استانها سهمیهبندی بشوند و بعدها نیز خودشان اذعان داشتند که اشتباه کردند. مسابقات لیگ سراسری قدس گذاشتند و ما در این رقابتها قهرمان شدیم و در راس فوتبال کشور قرار گرفتیم. سال بعد در جام حذفی اول شدیم و به عنوان نماینده ایران در جام در جام باشگاههای آسیا شرکت کردیم و بنده نیز در مرحله یک چهارم این مسابقات آسیایی تیم را تحویل مدیر بعدی دادم. این موضوع قابل انکار نیست، تصمیم غلط فدراسیون فوتبال را به حساب کریخوانی میگذارند.
مدیرعامل اسبق باشگاه استقلال در مورد این که عهدهدار سمت مدیرعاملی خواهد شد ادامه داد:
برخی از عزیزان عنوان کردند که اولیایی راه نجات باشگاه استقلال است ولی باید بگویم که راه نجات در ایجاد وحدت و اصلاح ساختار است. من در کاری دیگر مشغول هستم و باید از مدیرانم کسب تکلیف کنم ولی هر کدام از مدیران بیایند قطعا با تجربهتر از غیر فوتبالیها هستند. اگر آقایان پا پیش نمیگذارند و شرط و شروط میگذارند به خاطر این است که ته این بدهکاری معلوم نیست و باید روشن شود. همچنین کسی نمیداند خارج از باشگاه چه تعهداتی ایجاد شده، چون به خاطر تخصص این آقایان برای اولین بار در هتل قراردادها نوشته شده است. هر کسی که میخواهد مدیرعاملی را بپذیرد نمیداند در هتل چه تعهداتی ایجاد شده و هیچ گاه مدیری تعهدات را چشم بسته نمیپذیرد.
همچنین بخوانید:
کاظم اولیایی: هنوز هیچ باشگاهی مجوز حرفه ای خود را دریافت نکرده است!