Jump to navigation

حالت شب تمام صفحه دانلود اپلیکیشن ویدیو نقل و انتقالات امکانات کاربری ارسال مطلب اشتراک فایل مدیریت مطالب مطالب کاربران پیش بینی ترکیب ساز گفتگو عضویت ویژه درباره ما تماس با ما بانک مشاغل جستجو گالری تبلیغات
طرفداری فهرست نتایج زنده
نتایج زنده ویدیو نقل و انتقالات طرفداری تی وی
جمعه ۰۳ بهمن ۱۴:۰۸
عضویت / ورود
مطلب ارسالی کاربران

آشنایی با آدام اسمیت، پدر علم اقتصاد

تصویر محمد عارف مهرجو محمد عارف مهرجو 12/04/2020 - 23:06 مشاهده پروفایل
962 مشاهده / 47 دیدگاه 27318
این مطلب توسط کاربران طرفداری ارسال شده است و دیدگاه طرفداری نیست. قوانین سایت کاربر محور / گزارش تخلف

آدام اسمیت (۵ ژوئن ۱۷۲۳ – ۱۷ ژوئیه ۱۷۹۰) فیلسوف اخلاق گرای اسکاتلندی در دوران روشنگری اسکاتلند است که از او به عنوان پیش‌گام در اقتصاد سیاسی و «پدر علم اقتصاد مدرن» یاد می‌شود. وی همچنین از نظریه‌پردازان اصلی نظام سرمایه‌داری مدرن به‌شمار می‌رود. اسمیت ایده‌های خود در زمینهٔ اقتصاد را در کتاب ثروت ملل خود به تفصیل شرح داده‌است. این نخستین کتاب مدرن علم اقتصاد و شاهکار آدام اسمیت محسوب می‌شود.

آدام اسمیت فرزند یک مشاور حقوقی برجسته در شهر تاریخی کیرکالدی در منطقهٔ فایف در اسکاتلند بود. تاریخ دقیق تولد آدام اسمیت به روشنی مشخص نیست ولی مراسم نامگذاری او در پنجم ژوئیهٔ سال ۱۷۲۳ میلادی انجام گرفته‌است. پدرش که او هم آدام اسمیت نام داشت شش ماه قبل از تولد وی درگذشت. او در حدود ۴ سالگی توسط یک گروه از کولی ها ربوده‌شد، ولی پس از زمان کوتاهی توسط عموی خود نجات داده شد و به آغوش مادرش بازگشت.

در ۱۵ سالگی، اسمیت وارد دانشگاه گلاسگو شد و شروع به خواندن فلسفه اخلاق و فلسفهٔ اجتماعی کرد و در آنجا فلسفهٔ علم اخلاق را تحت نظر فرانسیس هاچسون که اسمیت بعدها او را «هاچستونی که هرگز نباید فراموش شود» خواند فراگرفت. در سال ۱۷۴۰ میلادی اسمیت با بورس ویژهٔ سنل دانشگاه گلاسکو وارد کالج بالیول در دانشگاه آکسفورد شد و در ۱۷۴۶ میلادی آن جا را ترک کرد. در ۱۷۵۱ میلادی با دیوید هیوم نویسنده و فیلسوف با نفوذ و مشهور اسکاتلندی که یک دهه پیش‌کسوت او بود آشنا شد. میان این دو نفر از دیدگاه عقیدتی و شخصی نزدیکی بیشتری نسبت به سایر شخصیت‌های مطرح در روشنگری اسکاتلند وجود داشت. در همین سال اسمیت کرسی استادی دورهٔ آموزش منطق، در دانشگاه گلاسگو را به دست آورد و سال بعد در همین دانشگاه شروع به تدریس منطق کرد.

انتشار کتاب نظریه عواطف اخلاقی در سال ۱۷۶۲ میلادی او را در ردیف نظریه پردازان زمان خود قرار داد. در همین سال دانشگاه گلاسکو نیز عنوان دکترای قوانین (.LL.D) را به اسمیت اعطا کرد ولی سال بعد اسمیت؛ در حین سال تحصیلی، از استادی خود استعفاء کرد تا بتواند به تدریس خصوصی هنری اسکات پسرخواندهٔ چارلز تاون‌شند (رئیس خزانه‌داری از اگوست ۱۷۶۶ تا سپتامبر ۱۷۶۷) بپردازد. اسمیت پذیرفت شهریهٔ دانشجوان را بازپرداخت کند ولی دانشجوان نپذیرفتند.

شهر گلاسکو مرکز جدی مطالعه و پژوهش و یکی از کانون‌های روشنگری اسکاتلند بود. وی مدتی به پاریس رفت و با دکتر فرانسوا کنه پزشک دربار لویی پانزدهم که بنیان‌گذار مکتب اقتصادی فیزیوکراسی بود به گفتگو پرداخت. به رغم عقاید جاری عصر که منبع ثروت را طلا و نقره می‌انگاشت، کنه زمین را یگانه سرچشمه ثروت می‌دانست و عقیده داشت ثروت از تولید سرچشمه می‌گیرد؛ او فقط طبقات کشاورز را مولد واقعی ثروت می‌دانست. آدام اسمیت با دکترین تمایل به کشاورزی کنه و فیزیوکراتها موافق نبود. اسمیت پس از بازگشت به اسکاتلند کتاب بررسی دربارهٔ ماهیت و علل ثروت ملل را در ۱۷۷۶ منتشر کرد.

در نهایت او مأمور عالیرتبهٔ گمرک اسکاتلند و رئیس دانشگاه گلاسگو شد.

با تشکر از ویکی پدیا :)

 حالا چرا ادام اسمیت را پدر علم اقتصاد خطاب میکنند؟

کتاب ثروت ملل آدام اسمیت به عنوان یکی از مهمترین کتاب های اقتصادی همه ادوار محسوب میشود. در این کتاب، اسمیت میگوید تولید کنندگان، باید به هر اندازه ای که میخواهند تولید کنند و سپس به هر قیمتی که صلاح میدانند آن را به مصرف کننده بفروشند. خوب حال شاید با خود بگویید، خوب این باعث گرانی و هرج و مرج میشود! خیر اینگونه نیست. شما چه وقت یک کالا را میخرید؟ کیفیت داشته باشد، به کارم بیاید و صد البته تا حد ممکن ارزان باشد. بازار و اقتصادی که ادام اسمیت مد نظر دارد، بازار رقابتی است. بازار رقابتی، بازاری است که در آن تعداد زیادی تولید کننده و مصرف کننده بر سر یک کالای خاص به داد و ستد میپردازند.

این از لطف و خیرخواهی قصاب، ابجو ساز و نانوا نیست که ما شام میخوریم، بلکه از توجه آنها به منافع خودشان است.

آدام اسمیت

در بازار رقابتی، قیمت ها به کمک دست نامرئی کنترل میشود. دست نامرئی واژه‌ای است که آدام اسمیت برای توصیف مزایای اجتماعی ناخواسته ناشی از اقدامات فردی استفاده کرد. این عبارت توسط اسمیت با توجه به توزیع درآمد (۱۷۵۹) و تولید (۱۷۷۶) بکار گرفته شد. خود این عبارت فقط سه بار در نوشته‌های اسمیت استفاده شده‌است، اما این مفهوم را به خود اختصاص داد که تلاش افراد برای حداکثر کردن منافع خود اغلب ممکن است بیشتر به جامعه نفع برساند تا زمانی که مستقیماً تلاش می‌کنند تا به جامعه نفعی برسانند. اسمیت ممکن است به هر ۲ کاربرد این مفهوم از طریق مطالعه تحقیقات ریچارد کانتیلون دست یافته باشد که هر دو این کاربردهای اقتصادی را در مدل وضعیت ایزوله بسط داد. خوب دست نامرئی چگونه کار میکند؟ دست نامرئی چگونه میتواند قیمت ها را کنترل کند؟

تولید کننده و مصرف کننده هر دو میخواهند سود کنند. تولید کننده به دنبال این است که بیشتر بفروشد و مصرف کننده میخواهد که کالا و خدمات ارزان و با کیفیت در اختیارش قرار بگیرد. میان این دو (عرضه و تقاضا) رابطه ای برقرار است. قیمت کالا ها هر چقدر با کیفیت متناسب باشد، مصرف کننده سمت سویش بیشتر به آن کالاست. این حرکت از سوی مصرف کننده یعنی سود بیشتر برای تولید کننده. پس تولید کننده برای سود خود، باید به دنبال این باشد که کالایی با کیفیت و قیمتی همگام با آن، تولید کند. دست نامرئی اینگونه باعث ایجاد نظم و ثبات در قیمت ها و رونق اقتصادی میشود. اعتقاد آدام اسمیت به دست نامرئی باعث شده است که او دخالت دولت در اقتصاد را بی معنی بداند. دست نامرئی و بازار آزاد از زیر بنا های اصلی کاپیتالیسم میباشد، به همین دلیل بسیاری ادام اسمیت را "پدر اقتصاد مدرن" و "پدر کاپیتالیسم" میدانند.

 

ثروت ملل شامل پنج بخش زیر میشود :

  • کتاب اول : علل بهبود نیروی مولد کارگر که در آن درمورد، تقسیم کار، مبدا پول و کاربرد آن، سود سرمایه، مزد کارگران و ... بحث میشود.
  • کتاب دوم : ماهیت، نحوه انباشت و کابرد سرمایه که در آن درمورد تقسیم سرمایه، پول، کاربرد های مختلف سرمایه و... میخوانیم
  • کتاب سوم : سیر مختلف توانگری در بین ملت های مختلف، که در مورد سیر طبیعی توانگری، ظهور و پیشرفت شهر های بزرگ و کوچک پس از سقوط امپراطوری روم و... نوشته شده است.
  • کتاب چهارم : سیستم های اقتصاد سیاسی، که نوشته هایی درمورد، سودا گرایی، محدودیت در واردات (در این بخش از استعاره دست نامرئی استفاده شده است)، مزایا، معاهدات تجاری و... را شامل میشود.
  • کتاب پنجم : درامد فرمانروا یا دولت، که از سه بخش مخارج فرمانروا یا دولت، منابع درآمد عمومی جامعه و وام‌های عمومی تشکیل میشود.

به جرات میتوان گفت، ثروت ملل آدام اسمیت، تاثیر گذار ترین کتاب تاریخ اقتصاد است و این کتاب بسیاری از اقتصاد دان ها را به حرف و بحث کشاند. کارل مارکس در ضد اقتصاد دان های کلاسیک، از جمله ادام اسمیت، کتاب سرمایه را نوشت.

در سال ۲۰۰۷، بانک مرکزی بریتانیا سری جدیدی از اسکناس‌های ۲۰ پوندی را با تصویر آدام اسمیت منتشر کرد.

 

نظریه مزیت مطلق آدام اسمیت

از نظر آدام اسمیت، مزیت، توانایی تولید یک یا چند کالا در بالاترین کیفیت ممکن نسبت به دیگران است. اسمیت بیان میکند کشورهایی که در تولید یک یا چند کالا از مزیت برخوردارند، فقط باید به آن کالا به خصوص که دارای مزیت است بپردازد و کالا های دیگر را که مورد نیاز هستند از طریق تجارت به دست بیاورد. میتوان گفت این نظریه اقتصاد را به اقتصاد تک محصولی سوق میدهد ولی آدام اسمیت در آن ایرادی نمیبیند. بسیاری از کشور ها از طریق همین اقتصاد تک محصولی، توانسته اند توسعه پیدا کنند.

پ.ن: من هنوز به طور کامل کتاب ثروت ملل رو مطالعه نکردم ولی درموردش(به وسیله مقاله ها، خلاصه ها و نقد ها) خوندم و درموردش فکر کردم.

رورگار به کام...

اخبار داغ 

  • سهمیه ایران در لیگ قهرمانان آسیا مشخص شد؛ سهمیه مستقیم استقلال / اختصاصی طرفداری
  • حادثه‌ دلخراش در سالروز پلاسکو / مرگ جوان چترباز به دلیل باز نشدن چتر
  • لیست و عکس 7 خانم بازیگر ایرانی که کشف حجاب کردند / منشوری های سینما
  • نیوشا ضیغمی چطور عاشق همسر میلیاردرش شد + فیلم
  • دو پنالتی مهار شده میرالم پیانیچ و عثمان دمبله توسط دروازه بان کورنیا (کورنیا-بارسلونا)
  • 87 شوت و 175 سانتر بی حاصل؛ از آخرین گل لیورپول در لیگ برتر 7.3 ساعت می گذرد
برچسب‌ها: 
آدام اسمیت
اقتصاد
Adam Smith
ثروت ملل
دست نامرئی

دیدگاه‌ها (47 دیدگاه)

برای ارسال دیدگاه وارد شوید. ورود
مشاهده 0 دیدگاه جدید
تصویر میم هستم
میم هستم

خسته نباشی عارف👌👍
اقتصاد آدام اسمیتی مدت هاست در جامعه علمی اقتصاد تا حد زیادی تعدیل شده.
لازمه وجود سرمایه داری وجود فقره وجود کارگره، تا فقر نباشه سرمایه معنی پیدا نمیکنه، سرمایه هم قدرت میاره، قدرت هم از سرمایه صیانت میکنه، طی این چرخه نه تنها فقر کم نمیشه بلکه گسترش پیدا میکنه، نهایتش کشورا بتونن این بحران فقر داخلی شون رو با سرکیسه کردن کشور های عقب مونده و درحال توسعه پوشش بدن، واقعیت اما بیشتر یه توهمه. فیلم عصر جدید چاپلین تا حدود زیادی اشاره به مظاهر فاجعه ی سرمایداری میکنه.

1399/9/16 3:55 1 شکلک 1
تصویر Amir⭐ h.fox
Amir⭐ h.fox

عه رفیق من

1399/9/14 23:2 1 شکلک 1
مشاهده پاسخ‌ها (1)
تصویر persepolis 1369
persepolis 1369

پول بهره اشتغال

1399/9/14 22:40
تصویر persepolis 1369
persepolis 1369

بازار رقابت کامل به دلایلی شکل نمی گیره یکی اش کالاهای عمومی..صرفه حویی ها ناشی از مقیاس و کلی سس شعر دیگه

1399/9/14 22:34 1 شکلک 1
تصویر persepolis 1369
persepolis 1369

گوه تو کلان و‌خرد و بخش عمومی و ریاضی و آمار و تجارت و‌مالیه

1399/9/14 22:32
تصویر persepolis 1369
persepolis 1369

گوه تو نظریه دست نامرئی و عدم دخالت دولتش😂😂😂گوه تو کلاسیک ها...زنده باد کینز

1399/9/14 22:32 1 شکلک 1
تصویر persepolis 1369
persepolis 1369

خدا لعنتش کنه...پدرم در اومد تا مدرک اقتصاد گرفتم..همش چهار واحدی

1399/9/14 22:31
مشاهده پاسخ‌ها (1)
تصویر علی چه گوارا
علی چه گوارا

مخم گوزید وسطش ولش کردم
بقیشو سرحال بودم میخونم ولی از این مقاله ها بیشتر کار کنید.واقعا عالیه

1399/9/14 19:20 1 شکلک 1
مشاهده پاسخ‌ها (1)
تصویر مبین احمدی
مبین احمدی

دست نامرئی ویرانگرترین استعاره تاریخ ـه! :)

1399/9/14 17:30 1 شکلک 1
مشاهده پاسخ‌ها (4)
تصویر مرض مخالفت
مرض مخالفت

چیزی درباره اقتصاد نمیدونم به اون صورت ولی سوالی برام پیش اومد
نفت هم یه جور محصوله؟آخه نفت ساخته رو نمیسازن خودش وجود داره!
اگر آره میشه اقتصاد خودمون رو هم تک محصولی حساب کرد؟

1399/9/14 15:54 1 شکلک 1
مشاهده پاسخ‌ها (6)
تصویر حسین بارسا_لیورپول
حسین بارسا_لیورپول

با سیستمش حال میکنم...ایراداتی داره ولی چیز بی ایراد هیچ جا نیست

1399/9/14 15:42 3 شکلک 12
مشاهده پاسخ‌ها (1)
تصویر محمدرضا رضایی
محمدرضا رضایی

👏👏👏

1399/9/14 15:22 1 شکلک 1
مشاهده پاسخ‌ها (2)
تصویر Stock market Analyst
Stock market Analyst

عالی بود
بازار آزاد بهترین مدل تجاری هست

1399/9/14 14:55 1 شکلک 1
مشاهده پاسخ‌ها (1)
تصویر god father
god father

عالی بود خسته نباشید
فالو

1399/9/14 14:29 1 شکلک 1
مشاهده پاسخ‌ها (1)
تصویر حاجي ‌
حاجي ‌دیدگاه از حالت انتشار خارج شده است و قابل نمایش نیست.
1399/9/14 13:55 1 شکلک 1
مشاهده پاسخ‌ها (1)
تصویر فریاد بیصدا
فریاد بیصدا

بزرگترین اقتصاد دان جهان بنیان گذار فقید انقلاب اسلامی حضرت سید روح الله موسوی خمینی هست که با گفتن جمله طلایی اقتصاد خر است افق های جدیدی توی این عرصه پدیدار کردند.

1399/9/14 13:51 20 شکلک 137
مشاهده پاسخ‌ها (1)
تصویر SIR mohammadreza GH
SIR mohammadreza GH

شاید بگم بزرگترین اقتصاد دارن جهان کینز هستش
که هم بحران رو پیش بینی کرد در سالهای اول قرن بیستم
و هم اینکه حلش کرد
تقریبا میشه گفت هنوز کینز تفکرات اقتصادیش مهمه

1399/9/14 13:35 2 شکلک 2
مشاهده پاسخ‌ها (8)
تصویر Shayan The Lonely
Shayan The Lonely

جالب بود خسته نباشید

1399/9/14 13:20 1 شکلک 1
مشاهده پاسخ‌ها (1)
آخرین اخبار
همه اخبار خارجی اخبار ایران ویدیو تصویر
هری مگوایر: از منچستریونایتد انتظار می رود که برای رسیدن به بهترین جام ها تلاش کندمارتین اودگارد در یک قدمی انتقال قرضی به آرسنالالهویی، مربی گل گهر: داوران عدالت را برقرار کنند؛ برابر تراکتور به دنبال سه امتیاز هستیمگل های برتر رود فن نیستلروی در لیگ قهرمانان اروپا / ویدیوروایت علی فتح الله زاده از روزی که در AFC می خواستند حق فوتبال ایران را پایمال کنند / ویدیوفدراسیون فوتبال: سهمیه آسیایی ایران 3+1 شدجیمی کرگر: لیورپول در حال دور شدن از قهرمانی لیگ برتر انگلیس استگل های برتر لیگ برتر انگلیس روی همکاری تیمی (بخش دوم) / ویدیوترین های لیگ برتر ایران در هفته گذشته (3 بهمن 99) / ویدیوشکست سایپا در دیدار با حفاری؛ مس برنده شد / لیگ فوتسال بانوانآرزوی سلامتی برای مهاجرانی، میناوند و انصاریان توسط علی فتح الله زاده / ویدیوپاس های استثنایی استیون جرارد در دنیای فوتبال / کلیپدرخواست فرجام خواهی بارسلونا رد شد؛ لیونل مسی غایب دیدار با الچهصحبت های امیرحسین لطفی، دکتر معالج مهرداد میناوند از آخرین وضعیت پیشکسوت پرسپولیس در بیمارستانپزشک معالج مهرداد میناوند: سطح اکسیژن مهرداد بالا آمده استمحسن بیاتی نیا: دیاباته و قائدی چشم بسته یکدیگر را پیدا می‌ کنندژرژ وه آ: رونالدو بهترین بازیکن جهان نیست اما هوادارش هستم؛ یوونتوس مدعی اصلی سری آ استزمان سفر تراکتور به سیرجان برای دیدار با گل گهر مشخص شدکنفدراسیون فوتبال آسیا: 27 سال پیش و درچنین روزی، پاس تهران تنها قهرمانی خود در آسیا را بدست آوردمارتین اودگارد به انتقال قرضی به آرسنال نزدیک شد
مطالب بیشتر لیست کامل
آخرین مطالب کاربران گفتگو فایل
همه بازدید بحث موزیک ویدیو عکس مطلب سوال فایل
ویترین مطالب منتخب کاربران طرفداری
🖤🖤مجارستان:تیمی که کمترین حقش بردن یک جام جهانی بود❤❤نگاهی به وضعیت بروسیا دورتموند+ مصاحبه با چندین دوست عزیزعملکرد رونالدو در بازی های ملیقضيه همكاري و دوستي شديد بايرن و يوونتوس چيست؟بارتومئو را به خاطر فروش سوارز به اتلتیکو محکوم نکنید؛ سیمئونه استاد بازی گرفتن از بازیکن‌هاست!داستان بازی مورتال کمبات 11این داستان بهترین فوتبالیست ایران نیست.... مسابقه کپشن فوتبالی: شب سوم از دور اولتاحالا شده یه جا برد یا امیاز گرفتن لیورپول به نفع منچستریونایتد باشه و بالعکس؟آیا میدانستید آرین روبن و روبن دیاز هیچ نسبتی باهم ندارند؟بهترین فینال لیگ قهرمانان؟۱۹۹۹ ،۲۰۰۷ یا ۲۰۱۶؟مرحله اولمقایسه عملکرد منچستر یونایتد و بایرن مونیخ در چمپیونزلیگ!🐍 سمی‌ترین پست تاریخ طرفداری! (+عکس)خبر خوش برای دورتموندی های عزیزآیا میدانستید نخوردن غذا مسبب اصلی گرسنگی است؟سریع‌ترین جاندارِ جهان یوزپلنگ نیست! (+عکس)ای دستمال به دست درجواب مودب باش (چکیده مطلب همینه)😂به مناسبت خداحافظی وین رونی از فوتبال ، تقدیم به وازا ❤️یک سوال... کیکه ستین: هنوز منتظرم بارسلونا پولم را بدهد!
بارگذاری مطالب بیشتر ارسال مطلب
اخبار اختصاصی طرفداری
الهویی، مربی گل گهر: داوران عدالت را برقرار کنند؛ برابر تراکتور به دنبال سه امتیاز هستیمشکست سایپا در دیدار با حفاری؛ مس برنده شد / لیگ فوتسال بانوانکنفدراسیون فوتبال آسیا: 27 سال پیش و درچنین روزی، پاس تهران تنها قهرمانی خود در آسیا را بدست آوردبررسی بازی های 21 ژانویه 2021 لیگ NBA | هفتمین پیروزی متوالی یوتا جز، شکست واریرز برابر نیکسفریدکین، الگری را می خواهد | روزنامه های ورزشی اروپا؛ جمعه 22 ژانویه 2021سهمیه ایران در لیگ قهرمانان آسیا مشخص شد؛ صعود مستقیم استقلال به مرحله گروهی/ اختصاصی طرفداریمیلواکی باکس 106-113 لس آنجلس لیکرز / بهترین عملکرد فصل لبران برای پیروزی برابر یانیس!ایبار 1-2 اتلتیکو مادرید؛ گلزنی دروازه بان ایبار هم جلودار تیم سیمئونه نبودکورنیا 0-2 بارسلونا؛ صعود پر مشقت با درخشش دروازه بان کورنیالاتزیو 2-1 پارما؛ صعود به جمع هشت تیم کوپا ایتالیا با گل به خودی کولومبیخلاصه بازی لیورپول 0-1 برنلی (لیگ برتر انگلیس - 2020/21)لیورپول 0-1 برنلی؛ مقاومت قرمزها در آنفیلد پس از چهار سال شکسته شدلیورپول 0-1 برنلی؛ محلی برای تبادل نظر کاربرانادعای فدراسیون فوتبال جمهوری چک: یوزف بیتسان با 821 گل همچنان بهترین گلزن تاریخ فوتبال استکانر مک گرگور: جنگ من با حبیب نورماگومدوف هنوز به پایان نرسیده استاستراحت دو روزه مهدی تارتار به پیکاناسماعیل خلیل زاده پس از عیادت از میناوند: از هواداران استقلال و پرسپولیس می خواهم دعا کنندبازار گردی رسول خطیبی در اراک / عکسبسکتبال NBA | سه بازی آینده ممفیس گریزلیز به‌خاطر پروتکل‌های ضد کرونا لغو شدپیش بازی مونشن گلادباخ - دورتموند؛ شاگردان مارکو رز به دنبال شکستن طلسم شش سالهپخش زنده؛ کنفرانس خبری مدیر کمپوس رئال مادرید در حاشیه بازدید از باشگاه سایپا الکساندر کوکورین به فیورنتینا پیوست / غیر رسمیچند خط برای مهرداد میناوند؛ بلند شو و برای مان کری بخوانآرزوی سلامتی جامعه داوران برای مهرداد میناوندرئال مادرید، شرمندگی و خجالت | روزنامه های ورزشی اروپا؛ پنجشنبه 21 ژانویه 2021گل ها و خلاصه HD بازی یوونتوس 2-0 ناپولی (سوپر کاپ ایتالیا - 2020/21)ابتلای دو پیشکسوت فوتبال ایران به کرونا / 60 ثانیه با فوتبال ایران؛ پنج شنبه 2 بهمن 1399بررسی بازی‌های 20 ژانویه لیگ NBA / پیروزی کلیپرز و موریکس؛ کامبک هاوکس در وقت اضافه با درخشش تری یانگآرزوی سلامتی سرمربی تیم ملی برای مهرداد میناوندآرکادیوش میلیک به مارسی پیوست / غیر رسمی
مطالب بیشتر استوری لیست کامل
تبلیغات درباره ما همکاران فرصت‌های شغلی شرایط استفاده تماس با ما آرشیو آر‌اس‌اس
حق نشر © 2012 - 2020 طرفداری