طبق گفته بانک جهانی ۲۰۲۰ سختترین سال قرن برای جهان بوده است و تخمین زده می شود که در نتیجه شوک سریع و گسترده کرونا و اقدامات کشورها برای مهار آن اقتصاد جهانی در سال گذشته ۵.۲ درصد کوچک تر شده باشد.
طبق آخرین برآوردهای بانک جهانی درآمد سرانه شهروندان طی سال ۲۰۲۰ نزدیک به ۳.۶ درصد کاهش یافته است و تخمین زده شده است که به طور میانگین اقتصاد کشورهای نوظهور طی سال گذشته ۲.۵ درصد آب رفته است و اما اقتصادهای کشورهای توسعه یافته در این بین نیز آسیب دیده اند و آخرین برآوردها حاکی از آن است که فعالیت های اقتصادی این کشورها تا ۷ درصد کاهش یافته است.
پاندمی کرونا در این بین بیشترین آسیب را به کشورهایی زده است که اقتصاد آنها وابسته به تجارت، گردشگری، صادرات کالا و تامین مالی خارجی بوده است و از آنجا که شدت پاندمی در تمام مناطق دنیا یکسان نبوده برخی از کشورها مانند ایالت متحده آمریکا در نتیجه شدت شیوع این بیماری بیشترین صدمه را از این اتفاق دیده است.
طبق گفته معاون رئیس بانک جهانی پاندمی کرونا صدماتی به بدنه اقتصادی جهان زده است که تا سالیان سال بهبود آن طول خواهد کشید و چالش های فراوانی را پیش روی کشورهای جهان قرار داده است که وظیفه جامعه جهانی اتحاد و یافتن راه هایی برای بازسازی و بهبود هر چه سریعتر اقتصاد جهانی در راستای جلوگیری از سقوط بیشتر کشورها و گسترش فقر و بیکاری است.
طبق آخرین برآوردها سرعت رشد اقتصادی در منطقه آسیای شرقی و اقیانوس آرام در سال ۲۰۲۰ نزدیک به ۳ درصد کمتر شده است که به پایین ترین حد خود از سال ۱۹۶۷ تاکنون رسیده است و در این بین اما تخمین زده شده است که سرعت رشد اقتصادی منطقه اروپا و آسیا میانه طی این مدت و در سال ۲۰۲۰ نزدیک به ۳.۸ درصد پایین آمده باشد و تقریبا تمام کشورهای این منطقه درگیر رکود اقتصادی هستند.
و اما شوک های ناشی از پاندمی کرونا طی سال ۲۰۲۰ در منطقه آمریکای لاتین و کارائیب نیز باعث سقوط ۴.۶ درصدی رشد اقتصادی در این مناطق شده است و اما در منطقه خاورمیانه نیز در نتیجه کاهش چشمگیر تقاضا برای نفت تخمین زده شده است که اقتصاد این منطقه طی سال گذشته ۳.۳ درصد منقبض شده باشد و اما اقتصاد کشورهای جنوب آسیا نیز طی سال گذشته براساس آخرین برآوردها ۲.۷ درصد منقبض شده اند وکشورهای آفریقایی نیز در سال گذشته انقباض ۵.۱ درصدی اقتصادی را تجربه کردند.
چند نفر در طول پاندمی بیکار شدند؟
طبق آخرین برآوردهای اداره ملی آمار بریتانیا نرخ بیکاری این کشور در ماه اکتبر تا ۴.۷ درصد بالا رفته است که نسبت به سه ماه گذشته ۰.۷ درصد افزایش داشته است و این بدان معناست که در سه ماه گذشته ۱.۶۹ میلیون نفر شغل خود را از دست دادند و در نتیجه تشدید محدودیت های قرنطینه طی ماه های اخیر پیش بینی ها حاکی از افزایش نرخ بیکاری بریتانیا است.
همان طور که گفته شد آمریکا یکی از کشورهایی است که بیشترین آسیب اقتصادی را در طول پاندمی کرونا دیده است به طوری که نرخ بیکاری این کشور در ماه های پیک ویروس کرونا تا ۱۴ درصد بالا رفت و در حال حاضر اما به زیر ۸ درصد برگشته است؛ سرعت از دست دادن شغل طی سال گذشته در آمریکا به حدی بوده است که تنها طی یک ماه در سال ۲۰۲۰ نزدیک به ۴.۴ میلیون شهروند امریکایی شغل خود را از دست دادند.
چین اما در این بین از جمله کمتر کشورهایی است که نرخ بیکاری در آن طی سال ۲۰۲۰ تغییرات چندانی را تجربه نکرده است به طوری که نرخ بیکاری آن که در فوریه سال گذشته تا ۶.۲ درصد بالا رفته بود در اکتبر به ۵.۳ درصد رسید.
هند اما از جمله کشورهایی است که بیشترین افزایش نرخ بیکاری را طی ماه های اخیر تجربه کرده است به طوری که در ماه مه سال گذشته نرخ بیکاری این کشور تا ۲۴ درصد بالا رفت و اما در سپتامبر به ۶ درصد رسید.
سال ۲۰۲۱ نیزکماکان سال ریاضت اقتصادی خواهد بود؟
با وجود آنچه پاندمی کرونا بر سر کشورها دنیا و اقتصاد جهانی در سال ۲۰۲۰ آورد پیش بینی های سازمان همکاری و توسعه اقتصادی حاکی از بازگشت اقتصاد جهانی به سطح قبل از همه گیری تا اواخر سال جاری است و طبق گفته این سازمان اقتصاد جهانی در سال ۲۰۲۱ میلادی، ۴.۲درصد رشد خواهد کرد.
پیش بینی های سازمان همکاری و توسعه اقتصادی بیشتر متکی به پیش بینی رشد ۸ درصدی چین در سال جاری است و اما پیش بینی می شود که در سال آینده رشد اقتصادی تنها در چین، کره جنوبی به سطح قبل از همه گیری جهانی کرونا بازگردد.