مطلب ارسالی کاربران
مَثَلِ امام، مانندِ کعبه است
به نام خداوند بخشنده مهربان
محمود بن لبید می گوید: پس از رحلت پیامبر (صلی الله علیه و آله) ، فاطمه (سلام الله علیها) را در کنار : حضرت حمزه در احد، در حال عزاداری و گریه مشاهده کردم، فرصت را غنیمت شمرده سؤال کردم: آیا برای امام علی (علیه السلام) از سخنان رسول گرامی اسلام ، می توان دلیلی آورد؟
حضرت زهرا (سلام الله علیها) پاسخ داد: «شگفتا! آیا روز غدیر خم را فراموش کرده اید؟ شنیدم که پیامبر گرامی اسلام فرمود: علی بهترین کسی است که او را جانشین خود در میان شما قرار می دهم. علی (علیه السلام) امام و خلیفه بعد از من است و دو فرزندم، (حسن و حسین علیهما السلام) و نُه نفر از فرزندان حسین (علیه السلام) پیشوایان و امامانی پاک و نیک هستند.
اگر از آنها اطاعت کنید شما را هدایت خواهند نمود و اگر مخالفت ورزید تا روز قیامت بلای تفرقه و اختلاف در میان شما حاکم خواهد شد.» پرسیدم: بانوی من! پس چرا امام علی علیه السلام سکوت کرد و حقّ خود را نگرفت؟ حضرت زهرا (سلام الله علیها) پاسخ داد: «رسول خدا (صلی الله علیه و آله) فرمود: مَثَلِ امام، مانندِ کعبه است، مردم باید در اطراف آن طواف کنند، نه آن که کعبه دورِ مردم طواف نماید.» سپس ادامه داد که:«آگاه باش! قسم به خدا،ا گر حق را به اهلش واگذار می کردند و از عترت رسول خدا اطاعت می نمودند دو نفر هم (درباره حکم خداوند) با یکدیگر اختلاف نمی کردند و امامت همان گونه که رسول خدا معرفی فرمود از علی (علیه السلام) تا حضرت قائم فرزند نهم امام حسین(علیه السلام)، از جانشینی به جانشینی دیگر به ارث می رسید.
اما (افسوس) کسی را مقدم داشتند که خدا او را کنار زده بود و کسی را کنار زدند که خدا او را مقدم داشت؛ رهاورد بعثت را انکار کردند و به بدعت ها روی آورند. آنها هواپرستی و شهوت را برگزیدند و بر اساس رأی و نظر شخصی عمل کردند. هلاکت و نابودی بر آنان باد. آیا نشنیدند کلام خدا را که فرمود: «پروردگار تو خلق می کند آنچه را که می خواهد و اختیار امامت به دست اوست.» آری شنیدند امّا همان گونه که قرآن فرمود: «دیده بصیرت آنها کور و چشم دل آنها بی نور است.»(آیه ۴۶ سوره حج)
افسوس، که سران سقیفه، آرزوها و هوس های خود را تحقّق بخشیدند و از مرگ و قیامت غافل ماندند، خدا نابودشان گرداند و آنان را در کارهایشان گمراه کند ای پروردگار! من به تو پناه می برم از کمی یاران پس از پیروزی و فراوانی آنان.»
منبع: کتاب: دردانه رسالت صفحات ۵۹ و ۶۰
الّلهُمَّ صَلِّ عَلَی مُحَمَّدٍ وَآلِ مُحَمَّدٍ وَعَجِّلْ فَرَجَهُمْ🌷
الْحَمْدُ لِلَّهِ الَّذِی جَعَلَنَا مِنَ الْمُتَمَسِّکِینَ بِوِلاَیَةِ أَمِیرِ الْمُؤْمِنِینَ وَ الْأَئِمَّةِ المعصومین عَلَیْهِمُ السَّلاَمُ.