انتخابات فدراسیون آماتوری ورزش کارگری با ابهاماتی عجیب مواجه شده است.
به گزارش طرفداری؛ دوره ریاست ۴ ساله جواد رمضی بر فدراسیون آماتوری ورزش کارگری در شرایطی طی هفته نخست اسفندماه سال جاری به پایان خواهد رسید که همچنان وضعیت رئیس فعلی به عنوان یکی از داوطلبان نامزدی کرسی ریاست این فدراسیون چندان شفاف نیست و حواشی زیادی را هم به خود اختصاص داده است.
پس از ۱۸ آبانماه و اعلام کاندیداتوری ۱۲ نفر برای تصدی کرسی ریاست فدراسیون آماتوری ورزش کارگری، در پایان بررسی صلاحیت مدیریتی و نظارتی توسط وزارت ورزش و جوانان و مراجع ذیصلاح تنها صلاحیت ۶ نفر از داوطلبان به احراز رسید و در بین لیست تأییدصلاحیت شدهها نامی از جواد رمضی وجود نداشت.
عدم احراز صلاحیت مدیریتی جواد رمضی توسط وزارت ورزش و جوانان به این خاطر رخ داده که وی مشمول قانون حداقل ۵ سال سابقه مدیریتی نیست؛ چرا که حتی با احتساب زمان سرپرستی بر این فدراسیون همچنان چند ماه تا ۵ سالگی کم دارد و همین مسئله باعث شد تا رمضی نسبت به شرایط موجود اعتراض و اقدام به مقابله کند.
رمضی تاکنون دست از تلاش برای تغییر نظر مرجع احراز صلاحیت وزارت ورزش و جوانان برنداشته اما این در حالی است که برای این فدراسیون، با انعطاف دستگاه ورزش کشور یک کرسی هم به نمایندهای از وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی هم در کمیسیون تطبیق و بررسی صلاحیت نامزدها اختصاص داده شده و نظر قطعی کمیسیون بر عدم صلاحیت رمضی بوده است.
در این بین فشارهایی مبنی بر بیارتباطی ساختاری فدراسیون آماتوری ورزش کارگری با وزارت ورزش و جوانان از نظر شرح وظایف و بحث حمایتهای مالی بهوجود آمده تا عملاً جایگاه نظارتی و صلاحیت وزارت ورزش و جوانان برای تصمیمگیری این فدراسیون دچار بحران شود که با توجه به فدراسیون بودن این تشکل صنفی، اصلاً پذیرفته نیست.
اگر چه فدراسیون آماتوری ورزش کارگری روی توسعه ورزش همگانی کار میکند و تشکلات اداریاش هم زیرنظر وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی قرار گرفته که حتی بودجهای هم از وزارت ورزش و جوانان دریافت نمیکند اما طبق قانون جاری بر کشور، مسئولیت هرگونه تشکل ورزشی اعم از صنفی یا موارد خاص به وزارت ورزش و جوانان به عنوان نهاد حاکمیتی سپرده شده است.
در این بین بحث ورود جدی مسئولان وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در شرایطی از سوی تیم نزدیک به رئیس فعلی فدراسیون به وجود آمده که با این تفسیر غلط از قانون، میتوان فدراسیون بیماریهای خاص و پیوند اعضا را هم زیرنظر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی درنظر گرفت و وزارت ورزش و جوانان را عملاً هیچکاره دانست!
فدراسیون آماتوری ورزش کارگری هم به مانند همه فدراسیونهای دیگر ورزشی (منهای فدراسیونهای دارای اساسنامه متفاوت و خاص) باید از اساسنامه تیپ وزارت ورزش و جوانان تبعیت کند و طبق آئیننامه نشأتگرفته از همین اساسنامه، رمضی حتی با وجود سابقه کار در وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی همچنان به آن ۵ سال سابقه نخواهد رسید.
رمضی در شرایطی این سابقه کاریاش در وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی را مزیتی برای خود و سوابق مدیریتی برای احراز صلاحیت دانسته که طبق طرح تحول دولت، کارمندان وزارتی از حضور و شرکت در انتخابات فدراسیونها منع شدهاند و بهنظر این مسئله به یک نقطه منفی برای وی در راستای سودای ریاست درنظر گرفته خواهد شد.
با این حال برخی ارتباطات فرامتنی در دستورکار قرار داده شده تا با فشارهایی به سمت وزارت ورزش و جوانان، صلاحیت رئیس فعلی فدراسیون آماتوری ورزش کارگری به تأیید برسد. اتفاقی که در صورت وقوع به جد نقش حاکمیتی و نظارتی وزارت ورزش و جوانان را به مخاطره خواهد انداخت و وزارت را با بحران مشروعیتی عجیب مواجه خواهد ساخت.