یکی از رایجترین کودهایی که اکثر خانمهای خانهدار علاقهمند به استفاده از آن هستد تفاله چای است . اما مصرف تفاله خشک شده چای نهتنها برای آلوئه سلامت و رشدی چندبرابر به ارمغان نمیآورد بلکه باعث ازبین رفتن آن میشود. ترجیح خاکی آلوئهورا خاکهای کمی اسیدی است و افزودن تفاله چای یا قهوه به خاک موجب بالابردن اسیدیته آن میشود.کودهای فسفاته یا گرانوله نیز جزو آن دسته کودهایی است که هرگز نباید برای تغذیه آلوئهورا استفاده شود.
در ادامه کودهایی که برای آلوورا مناسب هستند را معرفی میکنیم:
1-کود مخصوص کاکتوس و ساکولنت
به شکل پودری و مایع از فروشگاههای کشاورزی و گلفروشیها قایل تهیه است . این نوع کود معمولا شامل عناصر ماکرو (ازت- فسفر- پتاس- کلسیم- منیزیم) و میکرو (آهن- روی منگنز- مس ) در کنار یکدیگر میباشد. بین یک تا دوبار در سال طبق دستور نوشته شده روی بسته بندی در فصول رشد استفاده شود. کمک به سیستم دفاعی گیاه در برابر حمله آفات و بیماری ، افزایش تحمل کاهش دما ، کمک به گلدهی ، افزایش احتمال باروری گلها ، بالارفتن سرعت رشد و پاجوشدهی و افزایش رنگدانه سبز در گیاه از فواید این کود است. در هر دو شکل مایع و جامد قبل از مصرف با آب ترکیب شود.
2-کود 0.5-1-1
اگر علاقه دارید آلوئهورا را کوددهی کنید اما نمیخواهید ریسک اثرات نامطلوب مصرف کود را بپذیرید مناسب ترین انتخاب همین کود است. غلظت پایین عناصر اصلی ( ازت - فسفر - پتاسیم ) خطر مسمومیت گیاه را کاهش میدهد. این کود را میتوانید هر 6 ماه ابتدا و انتهای فصل رشد استفاده کنید . در ابتدای بهار غلظت معینی از کود ( طبق دستور نوشته شده روی بسته بندی ) تهیه کرده و تغذیه را انجام دهید . در پایان تابستان نوبت دوم کوددهی با همان غلظت انجام شود. از اصلیترین اثرات این کود کمک به رشد گیاه و افزایش پاجوشدهی است.
3-کود 10-40-10
جزو کودهای پتاس بالا است . پتاسیم از جمله عناصر ماکرو و مناسب برای افرایش رشد ریشه ، سبزماندن گیاه و افزایش مقاومت دربرابر سرما میشود. نکته مهم درباره این کود وجود درصد بالایی پتاسیم در آن است. این موضوع باید ایجاد حساسیت در مصرف کود10-40-10 شده . اگر دز یا دفعات مصرف کود بیشازحد نوشته شده روی بسته بندی باشد موجب مرگ گیاه میشود. بیش از یکبار در سال استفاده نشود. در ابتدای فصل رشد ( اوایل فروردین ) یک نوبت گیاه را کوددهی کنید.