محمود کلهر پیشکسوت فوتبال ایران معتقد است فدراسیون میتوانست بدون رسانه ای کردن اسم این ۷ نفر به بررسی و سبک و سنگین کردن گزینه ها بپردازد.
به گزارش طرفداری و به نقل از خبرورزشی، یکی از موضوعات قابل بحث روزهای اخیر فوتبال ایران، اعلام ۷ گزینه ایرانی برای سرمربیگری تیم ملی از سوی فدراسیون فوتبال بود. در پی این اتفاق، اغلب گزینههای سرمربیگری ایرانی تیم ملی از این پیشنهاد خیلی استقبال گرمی نکرده تصمیم به انصراف گرفتند.
محمود کلهر کارشناس فوتبال کشورمان در این رابطه میگوید:
به نظرم معرفی ۷ گزینه ایرانی برای هدایت تیم ملی آن هم به این شکل عجیب و جدید بود. به هر حال فدراسیون حتما برنامه ای در سر دارد اما اینکه ۷ گزینه معرفی شوند و اعلام شود از آنها به زودی برنامه میگیرند هم نمیتواند جالب باشد.
او ادامه میدهد:
نکته عجیب آن که فدراسیون هنوز تصمیم نهایی را نگرفته است که سرمربی بعدی ایرانی باشد یا خارجی و در این موضوع مانده است. البته بخشی از این ماجرا به طور مشخص به بالا رفتن ناگهانی قیمت ارز و دلار و شرایط سخت برای استخدام مربی خارجی باز میگردد اما باز هم تصور خود من این است که سرمربی بعدی تیم ملی ایران و جانشین کارلوس کی روش یک سرمربی خارجی است.
هافبک اسبق پرسپولیس ضمن اشاره به استعفای امیر قلعه نویی، یادآور میشود:
به نظر من امیر قلعه نویی که تجربه و مدیریت لازم برای تصاحب این پست را دارد تیزهوشی به خرج داد چرا که نحوه اعلام کاندیداهای سرمربیگری تیم ملی نه در شأن تیم ملی بود و نه گزینههای ایرانی! فدراسیون میتوانست بدون رسانه ای کردن اسم این ۷ نفر به بررسی و سبک و سنگین کردن گزینهها بپردازد اما به نظر میرسد با این اقدام قصد داشت موجودیت فعلی مربیان ایرانی را به هواداران تیم ملی یا رسانهها اعلام کند. هر چند اگر هدف این هم بوده باشد باز جای سئوال دارد که چرا یحیی گل محمدی در لیست گزینههای ایرانی نیست.
پیشکسوت پرسپولیس ادامه میدهد:
من تعجب میکنم چرا اسم یحیی گل محمدی در میان گزینههای ایرانی هدایت تیم ملی نیست؟ او در سالهای اخیر یک مربی موفق در لیگ ایران و لیگ قهرمانان آسیا بوده است. یحیی گل محمدی تیمش را به فینال لیگ قهرمانان آسیا رسانده و از تجربه بین المللی خوبی هم برخوردار است اما فدراسیون او را لحاظ نکرد که لابد دلایل خودش را دارد.
کلهر خاطرنشان میکند:
باز تکرار میکنم که به اعتقاد من سرمربی بعدی تیم ملی ایران به احتمال ۱۰۰ درصد یک مربی خارجی است و فقط امیدوارم کسی روی این صندلی بنشیند که توانمندی و انگیزه لازم را داشته باشد. من اسم هروه رنار را هم شنیدم که گزینه بسیار مناسبی است اما با فدراسیون فوتبال عربستان قرارداد دارد. ما درگذشته هم فرصت عقد قرارداد با این مربی دارای فلسفه و موفق فرانسوی را داشتیم ولی با مارک ویلموتس قرارداد بستیم! روزی که تیم ملی ایران مقابل مراکش در جام جهانی به پیروزی رسید آنقدر همه مان غرق در شادی بودیم که فراموش کردیم حریف آفریقایی مان با یک مربی فرانسوی بازی خوبی را به نمایش گذاشته بود. این تیم در مصاف با پرتغال و اسپانیا هم این بازیهای خوب را تکرار کرد، اما بازهم توجهی از سوی ایرانیها به اروه رنار و تیمش نشد. زمان گذشت و با نزدیک شدن به پایان جام ملتهای آسیا همه به جایگزین کارلوس کی روش فکر میکردند و گزینههایی نیز مطرح میشد. در روز بازی ایران و ژاپن در نیمه نهایی، اما حضور اروه رنار در جایگاه ویژه باعث شد تا گمانه زنیها بالا بگیرد و خیلیها او را سرمربی بعدی تیم ملی بدانند. رنار، اما در آن مقطع سرمربی مراکش بود و باید با این تیم در جام ملتهای آفریقا شرکت میکرد. به همین خاطر مسئولان فدراسیون فوتبال هم مذاکره با رنار را تکذیب کردند. رنار با مراکش به جام ملتهای آفریقا رفت و جالب اینکه برخلاف تصورات بعد از این مسابقات قاره سیاه را به مقصد عربستان سعودی ترک کرد. او عربستان را متحول کرده و با این تیم آرژانتین را شکست داد و ما به مارک ویلموتس خسارت کار نکرده را دادیم.
کلهر در پایان میگوید:
امیدوارم مواردی که ذکر شد برای فوتبال ایران تجربه شده باشد تا در انتخاب سرمربی جدید دقت و وسواس لازم در همه موارد را به عمل بیاورد.