فدراسیونهای انجمنی و فدراسیونهای خارج از وزارت ورزش و جوانان مانند گذشته سالی کمرمق را پشت سر گذاشتند.
به گزارش طرفداری، ثبت نام از کاندیداهای فدراسیون ورزش کارگری برای تصدی پست ریاست این فدراسیون از هفتم آبان سال 1401 به مدت ۱۰ روز کاری آغاز شد و روز هجدهم آبان با ثبت نام ۱۲ کاندیدا به پایان رسید. در آخرین روز از مدت زمان تعیینشده برای ثبت نام در مجمع انتخابات فدراسیون ورزش کارگری، ۱۲ کاندیدا برای تصدی پست ریاست این فدراسیون ثبت نام کردند. یکی از نامزدها جواد رمضی رییس کنونی فدراسیون بود.
شهریار احتشامزاده گنجبخش (عضو تیم ملی تنیس روی میز ورزش کارگری)، محمدرضا بهادران (رییس انجمن ورزش همگانی کارگری)، امید جواندل (رییس هیات ورزش کارگری استان فارس)، کمال جوانمرد (مدیرکل ورزش و جوانان استان کرمان)، کاظم دستگردی، جواد رمضی (رییس فدراسیون ورزش کارگری)، رضا سهم دینی (عضو هیات مدیره بانک دی)، فرهاد طلوعکیان (رییس پیشین فدراسیون پهلوانی و زورخانهای، مدیرمسئول روزنامه ایران ورزشی و معاون فنی فدراسیون جانبازان و معلولین و مشاور فعلی رییس و مدیر روابط عمومی کمیته ملی پارالمپیک)، محمود علیزاده (مدیرکل پیشین ورزش و جوانان استان سمنان)، عباس قشمی میمند (مدیرعامل باشگاه مس شهر بابک)، ساسان کریمی (عضو تیم ملی شنا کارگری) و حسن نوری (رییس انجمن شنا کارگری) ۱۲ کاندیدایی بودند که برای شرکت در مجمع انتخابات فدراسیون ورزش کارگری ثبت نام کردند.
در ادامه مدارک کاندیداها به کمیسیون تطبیق وزارت ورزش و جوانان ارسال شد و از جمع 12 نامزد، هفت تن از جمله رییس فعلی فدراسیون رد صلاحیت شدند. طلوعکیان، جواندل، جوانمرد، نوری و علیزاده تایید شدههای جلسه کمیسیون تطبیق بودند.
سابقه مدیریتی رمضی از سوی وزارت ورزش مورد تایید قرار نگرفت و به همین دلیل در جمع کاندیداهای احراز صلاحیتشده جای نگرفت. یکی از شروط ریاست فدراسیون، پنج سال سابقه مدیریتی بود که سرپرست پیشین اداره کل امور ورزشی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی نداشت.
فدراسیون آماتوری ورزش کارگری زیرمجموعه وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی محسوب میشود و صلاحیت نامزدها را کمیسیون تطبیق که متشکل از نمایندگان وزارت کار و وزارت ورزش است، بررسی و تایید میکند. رمضی مدعی شده چهار سال رییس بوده و باید در انتخابات شرکت کند ولی اگر دوره سرپرستی چهار ماهه او نیز به این مدت اضافه شود، باز هم هشت ماه دیگر برای حضور قانونی در انتخابات، کم دارد.
رییس فعلی فدراسیون در تلاش بوده به هر نحوی مجوز حضور در انتخابات را دریافت کند ولی فعلا موفق به انجام این کار نشده است. این فدراسیون هرچند زیرمجموعه وزارت تعاون است اما انتخابات آن همانند 54 فدراسیون دیگر طبق قوانین وزارت ورزش انجام میشود. فدراسیون آماتوری ورزش کارگری همانند بیش از نیمی دیگر از فدراسیونهای تابعه وزارت ورزش، عملکردی تقریبا خنثی داشته است. البته جواد رمضی در گفتوگو با طرفداری به ابهامات و اتهامات پاسخ داد. او در واکنش به جدیترین نقد مطرح شده اعلام کرد ورزشکار اعزامی از سوی فدراسیون وزنهبرداری باعث شده متهم به استفاده از ورزشکار حرفهای شود.
خیز دانشجویان برای درخشش در یونیورسیاد
مهمترین تورنمنت پیش روی فدراسیون ملی ورزشهای دانشگاهی، سی و یکمین دوره یونیورسیاد تابستانی دانشجویان جهان بوده که 6 تا 17 مرداد سال آینده در شهر چنگدو کشور چین برگزار میشود. این فدراسیون سال 1401 تمام هم و غم خود را روی برنامهریزی برای این رقابتها گذاشت. هادی بشیریان رییس فدراسیون ملی ورزشهای دانشگاهی، بهمن 1401 با صدور احکامی روسای 11 انجمن تیراندازی با کمان، دوومیدانی، ژیمناستیک، والیبال، جودو، ووشو، بسکتبال، تنیس روی میز، شمشیر بازی، تیراندازی و قایقرانی این فدراسیون را منصوب کرد. در بین آنها چهرههای شاخصی مانند غلامرضا شعبانی بهار رییس فدراسیون تیر و کمان، علیرضا سهرابیان رییس فدراسیون قایقرانی و محمود افشاردوست عضو کمیته مربیان کنفدراسیون والیبال آسیا نیز حضور داشتند. بشیریان اواخر بهمن تاکید کرد یکی از مهمترین برنامههای آنها برای سال آینده «مسابقات یونیورسیاد» بوده و امیدوار است که بتوانند به بهترین شکل در این مسابقات شرکت کنند.
برخلاف این فدراسیون، دیگر فدراسیون آموزشی کشور سالی بیخبر را سپری کرد. فدراسیون ورزش دانشآموزی روزهایی آرام را در سال 1401 پشت سر گذاشت و البته آماری هم منتشر نشد تا مشخص شود سرانه ورزشی دانشآموزان تغییری کرده یا خیر.
بولس از بیلیارد به روستایی رفت
خرداد 1401 بنا بر پیشنهاد فدراسیونهای جهانی پتانک، بولز و بولس و تشخیص کارشناسی وزارت ورزش و جوانان و کمیته ملی المپیک، فعالیت کمیته بولس در فدراسیون بولینگ و بیلیارد متوقف شد و این انجمن به فعالیت خود در فدراسیون ورزشهای روستایی و بازیهای بومی و محلی ادامه داد.
سید محمد پولادگر معاون توسعه ورزش قهرمانی و حرفهای وزارت ورزش و جوانان طی نامهای خطاب به محمدتقی امیری خراسانی رییس فدراسیون ورزشهای روستایی و بازیهای بومی و محلی، پیوستن انجمن بولس و پتانک جمهوری اسلامی ایران به آن فدراسیون چند ورزشی را رسما اعلام کرد.
انجمن بولس و پتانک ایران با مرکزیت شهر همدان از سال ۲۰۰۹ تاکنون به عنوان تنها نهاد ملی متولی رشتههای تحت پوشش به عضویت فدراسیونهای جهانی و آسیایی درآمده و این شهر مرکز رسمی توسعه رشتههای تحت پوشش در منطقه آسیای میانه و غربی محسوب میشود.
جنجال پزشکی ورزشی برای ملیپوش والیبال
بر اساس آمار نمونهگیری دوپینگ در سال ۲۰۲۲ میلادی طبق نمونهگیری ستاد ملی مبارزه با دوپینگ (ایران نادو)، ۲۳ ورزشکار ایرانی از رشتههای مختلف اعم از بسکتبال، والیبال، شنا، پاورلیفتینگ، بوکس، کاناپولو، بوکس، وزنهبرداری، کوراش، دوومیدانی، پارا دوچرخهسواری و جودو ناشنوایان با محرومیت ناشی از دوپینگ مواجه شدند.
یکی از حاشیهها پیرامون فدراسیون پزشکی ورزشی، شایعه تاثیرگذاری در ممنوعیت حضور تماشاگران در استادیومها بود اما دکتر غلامرضا نوروزی رییس این فدراسیون تاکید کرد در این اتفاق نقشی نداشتهاند و مطیع دستورات ستاد، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و وزارت ورزش و جوانان بودهاند. همچنین او اعلام کرد بحث ورود جنسیتی به استادیوم در حیطه کاری آنها نیست.
مهمترین اتفاق اما زمانی رخ داد که ستاد ملی مبارزه با دوپینگ، امیر حسین توخته والیبالیست ملی پوش و علی شریفی فرنگیکار تیم کشتی فولاد خوزستان را به ترتیب یک و چهار سال از فعالیت در تمامی حوزههای ورزش محروم کرد.
ماده ممنوعه مصرفی امیرحسین توخته والیبالیست تیم هراز آمل ، «هیدروکلروتیازید» از کلاس S5 لیست مواد و روش های ممنوعه وادا بود که نمونه او در زمان برگزاری لیگ برتر والیبال در تاریخ اخذ شد. این در حالی بود که توخته اعتقاد داشت این دارو را برای درد کلیه مصرف کرده و میلاد تقوی دبیر فدراسیون والیبال هم با گلایه اعلام کرد وقتی هنوز حکم قطعی درباره دوپینگ یک ورزشکار نیامده، نام بردن از او کاری اخلاقی و قانونی نیست.
رییس کونگ فو رفت و برگشت
رضا حیدری روز ۱۳ آذر سال 1401 به دلیل آنچه پایان ماموریت عنوان شد، از سمت ریاست فدراسیون کونگ فو استعفا کرد اما هنوز هفته به پایان نرسیده بود که با حکم سید حمید سجادی وزیر ورزش و جوانان به عنوان سرپرست این فدراسیون به دفتر کار خود بازگشت تا در 6 ماه آینده انتخابات این فدراسیون را برگزار کند.
مشخص نبود ماموریت او دوباره تمدید شده و به عنوان یکی از کاندیداها برای حضور در انتخابات ثبت نام میکند یا فقط قرار است طی 6 ماه آینده شرایط برگزاری مجمع را برای انتخاب رییس آینده فراهم کند. اگر ماموریت حیدری بعد از ۹ سال حضور در این فدراسیون به عنوان یک کارمند به پایان رسید و باید به محل خدمت خود بازمیگشت، چرا برای او حکم سرپرستی صادر شد و اگر هم مشکلی برای حضور در فدراسیون نداشت، چرا استعفا کرد.
آخرین انتخابات فدراسیون کونگ فو و هنرهای رزمی ۱۲ مردادماه سال ۹۸ برگزار شد و حیدری موفق شد با اخذ ۴۱ رای پنج رقیب خود را کنار زده و به عنوان رییس انتخاب شود.
سرمربی تیم ملی بوکس در رینگ MMA
مجمع عمومی فدراسیون انجمن های ورزشی به منظور انتخاب رییس فدراسیون در سال 1402 برگزار میشود، به همین دلیل اطلاعیه ثبت نام از داوطلبان احراز پست ریاست و اعضای هیات رییسه فدراسیون انجمن های ورزشی اسفند 1401 منتشر شد.
همچنین این فدراسیون، اعزامی برونمرزی داشت و در مسابقات جوجیتسو قهرمانی آسیا که در شهر بانکوک پایتخت تایلند برگزار شد ملیپوشان کشورمان یک مدال طلا، یک نقره و سه برنز کسب کردند.
مهمترین خبر در فدراسیون انجمن ورزشهای رزمی نیز انتخاب علیرضا استکی سرمربی سابق تیم ملی بوکس ایران به عنوان سرمربی تیمهای ملی انجمن هنرهای رزمی ترکیبی (MMA) بود. استکی طی حکمی از سوی یوسف بهتری رییس انجمن ورزشهای رزمی به عنوان سرمربی تیمهای ملی انجمن هنرهای رزمی ترکیبی (MMA) منصوب شد.
استکی در سالهای گذشته هدایت تیم ملی بوکس را برعهده داشت و تاریخسازی دانیال شهبخش و کسب نخستین مدال جهانی تاریح بوکس ایران در مسابقات جهانی 2021 صربستان با هدایت او رقم خورد.
بعد از سفر بیبازگشت حسین ثوری رییس وقت فدراسیون بوکس به اسپانیا و انتخاب روحالله حسینی به سمت سرپرستی این فدراسیون، شورای فنی بوکس تشکیل شد. این شورا رای به برکناری استکی و انتخاب حسین نهرودی رییس شورای فنی به عنوان جانشین او داد. استکی در حال حاضر مربیگری امیر علیاکبری فایتر ایرانی در مسابقات سازمان وان چمپیونشیپ را برعهده دارد.