لئو ياشين روسى تا به امروز تنها سنگربانى است كه توانسته جايزه Ballon d’Or (توپ طلا) سال فوتبال جهان را از مجله تخصصى France Football دريافت نمايد، عنوانى كه معادل با انتخاب بهترين بازيكن سال فوتبال اروپا بوده است. لئو ياشين بى ترديد مى توانست عنوان بهترين بازيكن فوتبال دنيا در سال 1963 را نيز كسب نمايد، اما چنين عنوانى در آن زمان در فوتبال دنيا مطرح نبوده است. حال مانوئل نوير از چنين شانسى برخوردار است كه در چند روز آينده براى اولين بار به عنوان بهترين بازيكن سال فوتبال دنيا انتخاب گردد.
سال 1991 فيفا براى اولين بار تصميم به معرفى بهترين بازيكن سال فوتبال دنيا بر طبق قوانين و ديسيپلين هاى تعريف شده در اين سازمان گرفت و از آن زمان به بعد بيشتر بازيكنان تهاجمى و گل زن نظير رونالدو، زيدان، كاكا، رونالدينيو، كريستيانو رونالدو و مسى به چنين عنوانى دست پيدا نموده اند. سال 2002 اليور كان با درخشش در جام جهانى به عنوان اولين سنگربان توانست به عنوان دومين بازيكن برتر سال فوتبال دنيا معرفى گردد، مسئله اى كه در آن زمان بسيار مهم و غير معمول به نظر مى رسيد.
لئو ياشين در زمان خود انقلابى در پست دروازه بانى به وجود آورد و به عنوان دروازه بانى كه در بازى تيمى مشاركت مى كند، موفق به مطرح نمودن خود شد، مانوئل نوير اما علاوه بر ظاهر شدن در نقش "ليبرو"، موقعيت هاى خطرناك بر روى دروازه خودى را پيش بينى مى نمايد و كمتر كسى همانند او در ناكام گذاشتن موقعيت هاى حريف موفق بوده است. دوئل هاى او بر سر توپ با مهجامين حريف هر چند خطرناك و پر ريسك مى باشند، اما وى در برخى از صحنه ها با چنين واكنش هاى پرريسكى دروزاه تيم ملى آلمان و بايرن مونيخ نجات داده است. در بايرن مونيخ حتى او در بازى سازى در انتهاى زمين خودى نيز مشاركت مى نمايد.
در هنگام برگزارى رقابت هاى جام جهانى، به نظر هاله اى افسانه اى مانوئل نوير را در بر گرفته بود، چون مهاجمين حريف از نزديك شدن به اين سنگربان با دست هايى اختاپوس گونه واهمه داشتند. حضور مطمئن نوير درون دوازه مانشافت، ضريب اطمينان خط دفاعى تيم يوگى لوو را به شدت افزايش داده بود. واكنش هاى نجات دهنده اعجاب آور او در بازى مقابل الجزاير، مهار ضربه هولناك كريم بنزما در بازى مقابل فرانسه تنها با يك دست و واكنش شجاعانه او در فينال ماراكانا در تقابل با هيگواين، براى مدت طولانى در ذهن دوستداران فوتبال باقى خواهد ماند.
تا كنون به جزء سال 2010 كه مسى به عنوان برترين بازيكن سال فوتبال دنيا برگزيده شد، همه دريافت كنندگان عنوان برترين بازيكن در سال هاى برگزارى جام جهانى، از بازيكنان فاتح جام جهانى بوده اند كه اين مسئله خود مزيتى براى مانوئل نوير حساب مى آيد. اين سنگربان اما در رقابت با مسى و رونالدو خود را هرگز مدعى نمى داند و مارك ها و برندهاى جهانى را كه در اين مسئله نافع هستند را مخالف انتخاب خود به عنوان برترين بازيكن سال 2014 مى داند. با وجود اينكه ليونل مسى جام جهانى متوسط و كريس رونالدو جام جهانى ضعيفى را در برزيل پشت سرگذاشته اند، اين موضوع چندان به ضرر آنها تمام نخواهد شد، چون هر يك آز آنها در باشگاه هاى خود خوب درخشيده اند و در تمام دنيا چهره هايى بسيار شناخته شده به حساب مى آيند.
البته عدم انتخاب ساير بازيكنان موثر در تيم فاتح جام جهانى نظير كروس،مولر، لام يا شواين اشتايگر از سوى فيفا در ليست سه نفره نهايي، طعنه آميز نيست. چون آلمان و دروازه بانانش همواره داراى داستانى خاص بوده اند و از لحاظ شدن مانوئل نوير در ليست سه نفره پايانى از سوى فبفا مى بايست به عنوان تصميمى شجاعانه و تاييدى بر عملكرد اين سنگربان ياد نمود. اما با همه این تفاسیر انتخاب یک دروازه بان به عنوان بهترین بازیکن سال رشته ای ورزشی که فلسفه آن بر اساس هنر کار با پا می باشد، صحیح هست؟
از وب سایت رونامه تگز سایتونگ آلمان