اختصاصی طرفداری- در قاره آمریکا همه جور چیزی پیدا می شود. از قتل و جنایت گرفته تا شادی های محلی. از جنون ثروت گرفته تا کابوس فقر. از برزیل با وضعیت جغرافیایی عجیبش تا شیلی با مرزبندی نا موزونش. شیلی کشوری در جنوب غربی آمریکای جنوبی است. کشوری باریک اما وسیع. از شمال تا جنوب آن 4300 کیلومتر است در حالی که از غرب به شرقش تنها 350 کیلومتر است. در دهه اخیر این کشور شروع به رشد اقتصادی کرده است و در حال تبدیل شدن به یکی از کشور های خوب منطقه است. همچنین این کشور بیشترین منابع مس جهان را در اختیار دارد. مس 60 درصد از صادرات این کشور را تشکیل می دهد. حالا روی صحبت را به طرف فوتبال می چرخانیم. کشوری فوتبال خیز و فوتبال دوست و البته مدعی در سال های اخیر. این کشور در 25 دوره از 44 دوره کوپا شرکت داشته است و یک بار، در سال 2015 قهرمان شده است.
از سال 1916 تا 1920، 4 دوره از این مسابقات برگزار شده که سال 1920 در کشور شیلی بوده است. لاروخا در هر 4 دوره چهارم شد. تورنمنت سال 1926 نیز در شیلی برگزار شد. شیلی پایین تر از اروگوئه و آرژانتین در رده سوم قرار گرفت. آن ها 2 برد و 1 شکست و 1 تساوی کسب کردند. در سال های 1941 و 1945 نیز تورنمنت در شیلی برگزار شد و لا روخا بازهم سوم شد. وقتی عدد سال به 1955 رسید، اتفاقی خوبی برای شیلیایی ها افتاد. تورنمنت سال 1955 نیز در شیلی برگزار می شد. مسابقات در یک گروه 6 تیمی برگزار می شد. شیلی با 3 پیروزی و 1 تساوی و 1 شکست مقابل آرژانتین به مقام دوم دست یافت. سال بعد نیز مسابقات در در کشور اروگوئه برگزار شد که باز هم شیلی به مقام دوم دست یافت. اروگوئه میزبان، قهرمان شد. درسال های 1979 و 1987 نیز شیلی به مقام نایب قهرمان دست یافت.
در سال 1991 مسابقات در شیلی برگزار می شد. لاروخا به همراه آلبی سالسته از گروه 1 مسابقات به دور بعد صعود کرد. در مرحله نهایی در سه دیدار به مصاف آرژانتین، برزیل و کلمبیا رفت و با کسب دو امتیاز سوم شد. از سال 1993 تا 2011 به جز یکبار که در سال 1999 چهارم شدند، موفق نشدند از مرحله یک چهارم نهایی فراتر بروند.
اما مسابقات سال 2015. این تورنمنت در شیلی برگزار می شد. شیلی در گروه اول با تیم های بولیوی، مکزیک و اکوادور همگروه بود و با کسب دو پیروزی و یک تساوی و 7 امتیاز به عنوان تیم نخست به مرحله بعد صعود کرد. در بازی مرحله یک چهارم نهایی به سختی با گل دقیقه 80 ایسلا از سد اروگوئه گذشت. در مرحله نیمه نهایی با درخشش وارگاس، 2 بر 1 پرو را حذف کرد. اما فینال. لاروخا در ورزشگاه شهر سانتیاگو به مصاف آرژانتین رفت. بازی نفسگیر این دو تیم در 120 دقیقه با تساوی 0 بر 0 به پایان رسید. کار در ضربات پنالتی به نفع شیلی بود. از آژانتین تنها مسی پنالتی اش را گل کرد و هیگواین و بانگا پنالتی های خود را از دست دادند. فرناندز، سانچز، ویدال و آرانگوئیز پنالتی های شیلی را گل کردند.
اسامی بازیکنان دعوت شده برای کوپا آمریکای 2016 |
شیلی در گروه چهارم با آرژانتین، بولیوی و پاناما همگروه است. به نظر گروه آسانی برای مدعی عنوان قهرمانی می آید. پاناما حریف جدی به حساب نمی آید. بولیوی شاید کمی مقتدر تر باشد. اما تجربه بین المللی زیادی ندارند و اگر معجزه ای پیش نیاید، شیلی آن ها را شکست می دهد. اما بازی با آرژانتین کاملا متفاوت است. در فینال سال قبل در ضربات پنالتی آن ها را شکست دادند و امسال در دور گروهی به مصافشان می روند. دو تیم پر اند از فوق ستاره های اروپایی که در تیم های خود نقش اول را دارند.
گروه بندی و برنامه کامل مسابقات کوپا آمریکای 2016 را اینجا بخوانید
کوپا آمریکا 2016؛ هر آنچه که باید از این تورنمنت بدانید
خوان آنتونیو پیتزی. او 47 ساله و آرژانتینی است و جایگزین خورخه سامپائولی شده است. در تیم هایی چون بارسلونا، والنسیا و ویارئال بازی کرده است. یک فصل نیز سرمربی والنسیا بوده است.
کاپیتان 33 ساله شیلی است. هم اکنون در تیم بارسلونا بازی می کند. سابقه 100 بازی ملی را در کارنامه دارد. قبل از بارسلونا نیز در تیم رئال سوسیداد دروازه بانی می کرده است.
مغز متفکر 29 ساله تیم است. فصل خوبی را در بایرن مونیخ پشت سر گذاشت. قبل از بایرن نیز در تیم یوونتوس بازی می کرد و آنجا هم مغز متفکر تیم بود. 75 باز ملی و 15 گل در کارنامه دارد.
مهاجم 27 ساله تیم فوتبال آرسنال است. یکی از کلیدی ترین بازیکنان آرسنال و تیم ملی است. بازی های خوب او در بارسلونا را به یاد می آوریم. 95 بازی ملی انجام داده است و 31 گل به ثمر رسانده است.