طرفداری- فینال فرداشب برزیل و آلمان در رقابت های فوتبال المپیک 2016، برای بسیاری یادآور مسابقه مرحله نیمه نهایی جام جهانی 2014 میان این دو تیم است که نتیجه اش جهان فوتبال را شوکه کرد.
اکنون پس از گذشت دو سال، برزیلِ دوباره میزبان با تیمی کاملا متفاوت قرار است به مصاف جوانان آلمان برود. طلایی پوشان سلسائو علیرغم خواستن مدال طلای فوتبال المپیک امسال، نیم نگاهی به جبران شکست 7-1 جام جهانی برابر ژرمن ها دارند.
حال قصد داریم میان دو برزیل 2014 و 2016 نگاهی دقیق تر داشته باشیم تا به عمده تفاوت های تیم لوئیز فیلیپه اسکولاری و روجریو میکال پی ببریم:
درون دروازه؛ ژولیو سزار Vs وورتون:
ژولیو سزار پا به سن گذاشته و رو به افول که به تازگی عضو باشگاه اف سی تورنتو شده بود، قرار بود از سنگر سلسائو در جام جهانی 2014 محافظت کند. تحت هیچ شرایط نمی توان از گذشته پر زرق و برق و تجربه او چشم پوشی کرد اما او به عنوان یک دروازه بان متوسط می بایست دروازه بان اول برزیلی ها در آن تورنمنت می بود. اگرچه او قهرمان تیمش در ضربات پنالتی بازی با شیلی در دور یک شانزدهم لقب گرفت و در دیدار نیمه نهایی برابر آلمان 7 بار تسلیم مهاجمان حریف شد اما مقصر اصلی فاجعه بلورهوریزنته هیچگاه شناخته نشد. وورتون 28 ساله که جز سه سهمیه بزرگسال برزیلی هاست تاکنون حتی به تیم ملی دعوت هم نشده، با این حال او به دلیل نمایش قابل توجه اش در این فصل لیگ برزیل به تیم ملی فراخوانده شد و جالب اینجاست که تنها دروازه بانی بوده که در المپیک امسال گلی دریافت نکرده است.
دفاع میانی؛ داوید لوئیز Vs مارکینیوش:
کلاس کاری این دو مدافع زمین تا آسمان با هم فرق دارد. داوید لوئیز خود را در حد عظمت تورنمنتی نظیر جام جهانی نتوانست نشان دهد. نظم و خونسردی یک مدافع در حد ترکیب اصلی تیمی نظیر برزیل را نمی شد در لوئیز دید. او جز بازیکنانی بود که در رسانه ها پس از آن نتیجه 7-1 مورد سرزنش قرار گرفت. مارکینیوش 22 ساله اما فرمانده بی بدیل خط دفاعی سلسائو در المپیک امسال بوده است. تیمش در 5 بازی اخیر گلی دریافت نکرده چرا چون از مدافعی آرام و با اعتماد بنفس مثل او در ترکیب خود سود می برده است.
دفاع میانی؛ دانته Vs رودریگو کایو:
محرومیت تیاگو سیلوا سبب این شد که در دور نیمه نهایی دانته برابر آلمان جز یازده نفر ثابت ترکیب تیم قرار گیرد. عملکرد او نیز به مانند داوید لوئیز بود چرا که وی به حدی پر اشتباه و دست پاچه ظاهر شد که چند گل آلمان روی ضعف او به ثمر رسید. رودریگو کایوی جوان اما یک زوج کاملا عالی برای مارکینیوش در دفاع میانی است و هماهنگی شکل گرفته میان این دو به نظر می رسد آینده برزیل را تامین کند.
دفاع راست؛ مایکون Vs زکا:
مایکون را نیز باید شبیه به وضعیت ژولیو سزار دانست. او برای دعوت شدن به تیم ملی بیشتر نان گذشته و تجربه اش را خورد. در بازی برابر آلمان او در عین تعجب بی خیال دفاع و پشت سرش شده بود و بیشتر حواسش به سرعت و اضافه شدن به خط حمله بود. اما زکا مدافعی مطمئن در کار های دفاعی نشان داده است. ستاره 22 ساله سانتوس به خوبی توانسته پس از دوران آلوز و مایکون به سمت راست خط دفاعی سامبا نظم ببخشد.
دفاع چپ؛ مارسلو Vs داگلاس سانتوس:
شکی در این نیست که مارسلو یکی از بهترین بک چپ های فعلی دنیای فوتبال است، اما در جام جهانی اخیر آن بازیکنی نبود که برزیل به تواند به او چشم داشته باشد. او جام را با یک گل به خودی شروع کرد تا مشکلات برای او استارت بخورد. داگلاس سانتوس یکی از ستارگان تیم المپیک امسال برزیل بوده است. شباهت های زیادی میان سبک بازی او و مارسلو به ویژه در کار های هجومی وجود دارد اما او در کار های دفاعی جسورانه تر از مارسلو نشان می دهد.
هافبک دفاعی؛ لوئیز گوستاوو Vs والاس:
نمایش لوئیز گوستاوو در جام جهانی تا پیش از بازی با آلمان را نمی شد بد توصیف کرد اما تلاش او برای کمک به خط دفاعی آسیب پذیر برزیل خیلی کارآمد نبود. با این حال والاس که به پل پوگبای فوتبال برزیل مشهور است جانشین تیاگو مایا شده و تا حد بسیاری توانسته در بازی های مقابل دانمارک، کلمبیا و هندوراس برزیل را برنده جنگ های میانی کند.
هافبک میانی؛ فرناندینیو Vs رناتو آگوستو:
فرناندینیو هم به مانند گوستاوو جز خوب های برزیل تا پیش از آن بازی 7-1 بود. انتقادات زیادی به او پس از آن مسابقه شد اما نمایش خوب کلی او توانست تا حدی بر حجم فشار ها بکاهد. تفاوت هایی میان سبک بازی فرناندینیو و رناتو آگوستو وجود دارد. هافبک 28 ساله شاغل در لیگ چین عملا یک بازیساز است که در المپیک توانسته زوج خوبی را با والاس شکل دهد.
هافبک هجومی؛ اسکار Vs نیمار؛
اسکار نمایش قابل دفاعی از خود در جام جهانی به جز بازی اول با کرواسی دیگر نشان نداد. تک گل سوخته او برابر آلمان هم نتوانست بر بازی بسیار ضعیفش غلبه کند و داد منتقدانش را در آورد. نیمار که به دلیل مصدومیت آن بازی با آلمان را از دست داده بود برای فینال فرداشب کاملا آماده و سرحال است. اگرچه او در دو بازی اول فرم نامید کننده ای داشت اما رفته رفته برزیل را با درخشش خود به شانس اول قهرمانی مسابقات تبدیل کرد.
وینگر راست؛ هالک Vs گابی گل:
هالک همواره بخاطر نمایش متوسط و رو به پایینش مورد انتقاد رسانه ها بوده به خصوص وقتی پیراهن برزیل را بر تن می کرده است. شاید تنها برهه ای که او خوب و عالی بود به رقابت های کنفدراسیون ها 2013 بازگردد که برزیل توانست با شکست بزرگانی نظیر ایتالیا و اسپانیا صاحب جام شود. گابی گل 19 ساله در عین حال نوید یک مهاجم آینده دار را برای سلسائو می دهد. او تا بدین جا 4 گل ملی در کارنامه دارد و با اینکه پستش مهاجم نوک است اما با بازی در کناره ها چندان غریبه نیست.
وینگر چپ؛ برنارد Vs لوان:
برنارد کوچک که در بازی با آلمان قرار بود جایگزین نیمار شود کاملا سردرگم و گیج، به خصوص زمان هایی که توپ زیر پایش می آمد نشان می داد. لوان ولی فوتبالیستی با تسلط بالا روی توپ است . او اصطلاحا خوراک سیستم 4-2-4 و 4-3-3 است، هم در کنار ها بازیکن قابل اعتکایی ست و هم در مرکز مهاجمی هوشمند و خونسرد خود را به اثبات رسانده است.
مهاجم نوک؛ فرد Vs گابریل ژسوس:
فرد هم مثل هالک باید جام جهانی اخیر را با همه تلخی اش فراموش کند. او موفق نبود به مانند آنچه در جام کنفدراسیون ها ارائه داد در جام جهانی هم پیروز شود. دو بازی اول المپیک برای گابریل ژسوس 19 ساله خوب پیش نرفت. توپ های او به هر جا می رفت به غیر از درون دروازه، اما پس از آن با اوج گیری تیم از بازی سوم او هم اعتماد بنفسش را بدست آورد و توانست تا بدینجا 3 گل برای تیمش به ثمر رساند و از انتقادات خلاص شود.
سرمربی؛ لوئیز فیلیپه اسکولاری Vs روجریو میکال:
نسبت به اسکولاری، روجریو میکال مربی بسیار متفاوت است. تیم اسکولاری انعطاف پذیری چندانی نداشت و با پیروی از یک ایده که اول دفاع بعد حمله تیمش را با وجود بازیکنان خلاقی از دور همچون رونالدو، ریوالدو، کاکا تا نیمار به زمین می فرستاد. برزیلِ تحت هدایت روجریو میکال کاملا هجومی کار می کند. او از دو چینش 4-2-4 و 4-3-3 برای ارنج برزیل استفاده می کند که هر چه بود از جام جهانی جوانان سال گذشته تا الان کاملا برای برزیل مثمر ثمر بوده است. میکال 47 ساله به خوبی می داند با توجه به داشته هایش با چه سیستم و تاکتیکی تیمش را روانه مسابقه فینال با آلمان کند که بلای تاریخی سال 2014 در خانه تکرار نشود و بلکه حتی جبران صورت گیرد.